Tribuna/Бобслей/сани/скелетон/Блоги/Skeleton 24/Вестон та Бос – чемпіони. Непереможні німці в бобслеї, прогрес Китаю та рекорди Гераскевича / Підсумки сезону 2023/24

Вестон та Бос – чемпіони. Непереможні німці в бобслеї, прогрес Китаю та рекорди Гераскевича / Підсумки сезону 2023/24

Блог — Skeleton 24
4 апреля, 20:06
Вестон та Бос – чемпіони. Непереможні німці в бобслеї, прогрес Китаю та рекорди Гераскевича / Підсумки сезону 2023/24

Цей розіграш Кубка світу трошки затягнувся в часових рамках. Майже місяць розриву між Чемпіонатом світом і останнім етапом в Америці. Нетрадиційним був і початок сезона на олімпійській трасі в Пекіні. Організатори трохи прорахувались із бобслейними змаганнями, тому жіночі старті відклали на майбутнє. Німецькі скелетоністи не захистили свої титули, а серед претендентів на медалі з'явились новачки. Китай дотягнувся до рівня домінуючих збірних світу, хоча у жіночому колективі все ще присутні проблеми. Ми побачили рекордну кількістю переможців у сезоні, дебютні медалі, нові рекорди та досягнення маленьких у цьому виді спорту країн. Приємні моменти подарували і наші спортсмени. Набуті досягнення та встановлені нові результати втілюють оптимізм на наступний сезон.

Гротер в останню мить зливає титул. Перша перемога з часів «Залізної людини». Китаєць забирає найбільшу кількість золотих медалей

Прогноз: Метт Вестон виграє Кубок світу, Гротер та Чон у топ-3.

Під час цього сезону володарями жовтого бібу були два спортсмени – Крістофер Гротер та Сенгі Чон, однак ніхто з них не став у підсумку переможцем. Метт Вестон здобув для Великої Британії перший титул Кубка світу за 16 років. Це сталось в останній гонці у Лейк-Плесіді. Шанси були мінімальні, але зрештою події склались на користь британця. Однак, згадуючи як почався сезон для Вестона, розмови про титул можна було не вести. На першому етапі у Яньцині під час другої спроби Метт помилився і посів 10-те місце. Одразу з'явились флешбеки з минулого сезону, коли британець провалив гонку в Парк-Сіті, хоча цього разу результат був не такий вже і критичний. Крістофер Гротер виграв етап на Пекінській трасі, як і на Олімпіаді.

У наступній гонці "золото" вже святкував Сенгі Чон з новим стартовим рекордом. Він став першим корейцем, який вигравав етап Кубка світу з часів олімпійського чемпіона Сунбін Юна. Чон став найкращим у першій половині сезону – здобув 3 з 4 медалей, побив декілька рекордів, а також став лідером Кубка світу. На 5-му етапі Гротер здобув свою другу перемогу в сезоні і повернув собі статус лідера. Здавалося б, нічого не завадить йому виграти другий титул поспіль, однак у Лейк-Плесіді все перевернулось догори дриґом. Першу спробу Гротер завершив з 18-м результатом. Зі слів німця він отримав ушкодження, тому і не зміг попри свої зусилля вижати із себе максимум. Таким чином його 17-те місце стало найгіршим результатом на Кубку світу з 2014 року. І це у такий відповідальний момент. У підсумку Метт Вестон зі своєї 4-ю позицією обійшов Гротера у заліку КС і здобув титул.

«Я зовсім не очікував цього, але це неймовірне відчуття. Оскільки Гротер був таким же послідовним, як він, було важко уявити, як він закінчив етап тут, але сталось, що сталося», – сказав Вестон. «Це був не найкращий мій день особисто з точки зору моїх власних виступів, але після такого важкого сезону це значно підвищило мою впевненість у наступному році та підготовці до наступної Олімпіади».

Вестон став лише четвертим британцем після Бромлі, Шеллі Рудман і Ліззі Ярнольд, який здобув хет-трик у кар'єрі – чемпіон світу, чемпіон Європи і володар Кубка світу.

У той же час один із лідерів сезону Сенгі Чон поступово втрачав очки і випав з трійки призерів. У Сігулді кореєць показав один з найгірших результатів на КС за останні роки (останній раз так низько Чон був у грудні 2021 року), а потім добив себе на останньому етапі, де на старті вилетів зі шпур і посів 35-те місце. У підсумку Сенгі вдруге поспіль завершує сезон ан 4-му місці в заліку.

Справжньою сенсацією у сезоні стали медальні здобути Інь Чжена. Китаєць багато етапів був близьким до п'єдесталу і в Сігулді несподівано переміг. Це "золото" стало другим в історії виступів Китаю на Кубку світу. Здавалося б, це був одиничний випадок, але до самого кінця сезону Чжен не опускався з найвищої сходинки п'єдесталу. Таким чином він здобув бронзовий Глобус Кубка світу, який є першим для китайської збірної. Враховуючи це досягнення, Чжен тепер найтитулованіший китайський скелетоніст в історії – 3 перемоги на Кубку світу та бронзова медаль чемпіонату світу. Історична перемога Італії. Медальні здобутки Німеччини та Британії

Історична перемога Італії. Медальні здобутки Німеччини та Британії

Прогноз: Кім, Чжен та Баньїс здобудуть дебютні медалі.

Серед 5 володарів золотих нагород у цьому сезоні був Амадео Баньїс. Віце-чемпіон світу 2023 року в Санкт-Моріці схоже знає краще за всіх швейцарську трасу. На тому історичному етапі Амедео став першим спортсменом з Італії, який виграв гонку Кубка світу в чоловічому скелетоні. На чемпіонатах світу чи Олімпійських Іграх Італія лише раз вигравала "золото" у скелетоні: у 1948 році Ніно Біббіа став олімпійським чемпіоном на сусідній трасі Cresta Run, а зимові Ігри також проходили в Санкт-Моріці. На останньому етапі у свій медальний доробок Баньїс додав "бронзу" і завершив сезон на 6-му місці. Говорячи про Fiamme Azzurre варто також відмітити прогрес Маттіа Гаспарі. Ветеран скелетону повторив свій найкращий результат на Кубку світу (8-ме місце), а потім ще й двічі його оновив, зайнявши 6-ту позицію на тому ж треку в Санкт-Моріці.

Тепер настала черга поговорити про представників 2 домінуючих збірних в скелетоні. Маркус Ваятт завершив сезон на 5-му місці з наступним комплектом нагород – 2 срібними та 1 бронзовою медалями. Так, у цьому сезоні Маркус не зміг виграти етап Кубка світу, однак став чемпіоном Європи. Це для нього був перший великий титул в кар'єрі. До минулого сезону Велика Британія 15 років чекала на чемпіона серед чоловіків, але тепер у них є цілих два. Ваятт став лише третім британцем після Вестона та Крістана Бромлі (2004, 2005 та 2008), який виграв титул, а Ліззі Ярнольд (2015) та Шеллі Рудман (2009 та 2011) виграли змагання серед жінок. Інші ж британці не можуть похвастатись особливими досягненнями. Крейг Томпсон на початку сезон двічі заїхав у топ-5, однак потім не міг потрапити у десятку найкращих. Дебютант сезону Джейкоб Солсбері побував там 2 рази, а сезон завершив на 17-му місці. До речі, обійшов британець нашого Гераскевича всього на 1 бал, з урахуванням, що українець пропускав 1 етап. Загалом з таким успіхом Британія може програти квоту у наступному сезоні Китаю.

Ніхто із членів німецької збірної не залишився без медалей. На етапі в Інсбруку Фелікс Кайзінгер здобув свою першу медаль Кубка світу з 2020 року. Пізніше у Сігулді він став бронзовим призером чемпіонату Європи. Таким чином сьомий ЧЄ зі скелетону поспіль не обійшовся без німецького представника на подіумі. Дебютант сезону Фелікс Зайбель в Ліллегаммері здобув свою першу бронзову нагороду. Для цього йому знадобилось 4 гонки. Обидва Фелікса фінішували у заліку поряд на 7-му та 8-му місцях. Аксель Юнгк провів слабкий сезон, однак теж без нагороди не залишився – здобув срібло в Ліллегаммері. Мало хто знав норвезьку трасу, тож ветеран команди цим скористався.

Інь Чжен був не єдиним здобувачем нагород у китайській збірній. На першому етапі в Яньцині на подіум потрапили 2 господаря Чень Веньхао та Янь Веньґан. Для Ченя ця медаль стала другою на Кубку світу в кар'єрі, а для Яня – дебютною. Також у цьому сезоні на КС повернувся Ґен Веньцян, тож на даний момент у Піднебесній найвища конкуренція за місце в основі.

Ну і на останок треба згадати Кіма Джісу, на якого я перед сезоном покладав великі сподівання. У цьому сезоні він і близько не був претендентом на нагороди. Кім двічі ставав 8-м і це його найвища позиція на Кубку. В основном кореєць проводив слабкі заїзди і нічим не запам'ятався.

Досягнення інших збірних: США і Чехія з медаллю в міксті. Успіх Данії та Швейцарії. Дебютанти сезону

Фанати скелетону із США дочекались омріяної медалі у цьому сезоні. Щоправда не в особистих змаганнях. Остін Флоріан провів потужну другу частину сезону, завершивши 3 гонки в топ-10, однак на домашньому етапі в Лейк-Плесіді не зумів поборотись за нагороди. Втім у змішаних командах він став 3-м з Кеті Улендер, чим потішив уболівальників. Однак поки між Остіном та рештою представників Північної Америки досі величезна прірва в результатах.

У минулому лідер збірної Австрії Флоріан Ауер став найгіршим у свої команді. Найкращим результатом досвідченого скелетоніста є 17-те місце. Самуель Маєр зумів потрапити в одній з гонок у топ1-10, однак на свої домашній трасі, де колись здобував медаль, високих місць не схопив. Австрія схоже що втратила 1 квоту на наступний сезон, про це обов'язково буде окремий пост, тож наступного розіграшу КС хтось залишиться за бортом основи.

Завдяки спільній підготовці з німецькою збірною Йогансен Расмус показав свій найкращий результат на Кубку світу, фінішував 7-м у Ліллегаммері. До цього його найвищою позицією була 14-та. Історичний успіх для Данії в зимових видах спорту. Також Йогансен став найкращим на Кубку світу серед категорії юніорів, обійшовши двох представників Швейцарії Вінценца Буффа та Лівіо Зуммерматтера. Буфф також показував значний прогрес по сезону, а на останньому етапі оновив свій personal best, ставши 12-м. Натомість Лівіо лише 1 раз потрапив у топ-20, хоча від нього очікували на цьому Кубку набагато більшого.

До слова свої найкращі результати також показали Лукас Дефає та Колін Фрілінг, серед тих, хто провів хоча б більше 5 гонок. А Тімон Драгоновський завершив сезон зі срібною медаллю, яку він здобув з Анною Фернштедт у міксті.

Багато було дебютантів на цьогорічному Кубку світу: скелетоністи з Іспанії, Ізраїлю, Канади, Польши (екс-українець Владислав Поливач). На етапі в Ліллегаммері, де була рекордна кількість 37 спортсменів із 20 країн у чоловічих змаганнях, вперше на Кубку світу була представлена Малайзія колоритним спортсменом Джонатаном Яу. Він посів 34-те місце. Також вперше брали участь Гана та китайський Тайбей. Африканську країну представив досвідчений Аквасі Фрімпонг, який у великому спорті з 2012 року. У тому ж сезоні він змагався на етапі Кубка світу з бобслею у четвірці за збірну Нідерландів і рівно через 11 років він повернувся на головний івент сезону під іншим прапором та в іншій дисципліні.

Національний рекорд Гераскевича. Розширення збірної та наймолодший учасник Кубка світу

Без ніякого сумніву можна констатувати, що цей сезон став найуспішнішим в історії українського скелетону. На першому етапі в Китаї Владислав Гераскевич зумів повторити свій найкращий результат на Кубку світу, посівши 6-е місце. В останній гонці сезону у Лейк-Плесіді наш скелетоніст оновив національний рекорд, фінішувавши 4-м. Тоді Влад показав фантастичний заїзд, який його наблизив до медалі максимально. Свій виступ українець присвятив менеджеру з маркетингу санного спорту США Дмитру Фелду, який помер 10 січня у віці 68 років.

Мало хто міг би спрогнозувати високі позиції Гераскевича саме на цих трасах, спираючись на минулі результати. Більші були очікування від етапів в Ла-Плані, де Влад був серед обмеженого кола спортсменів, які мають досвід виступу на цьому треку, ну і звичайно в рідній Сігулді. Однак напередодні в Ліллегаммері Гераскевич травмував спину і всупереч цьому був вимушений вийти на старт, щоб зберегти квоту на Чемпіонат світу. Тоді Влад став 22-м, не потрапивши до двадцятки Кубка світу вперше за 2 роки. До чемпіонату Європи в Латвії Гераскевич не зумів відновитись, тому і не досяг бажаного результату. Етап в Альтенберзі все ж довелося пропустити і це пішло тільки на користь – обидва найкращих результата на ЧС та КС.

До слова, на деяких треках українець зумів покращити свій час:

Ла-Плань: 5.91 с (-0,01) на розгоні;

Ліллегаммер: 5.00 с (-0.10) на розгоні, 52.13 с (-2.54) час заїзду;

Вінтерберг: 55.82 с (-0.55) час заїзду.

Сезон Кубка світу Гераскевич завершив 18-м з 828 очками. Без пропуску був би вищим, однак у даній ситуації це вже ролі не грає. Основні задачі на сезон було виконано, тим паче квоту зберегли і встигли потестувати нові санчата, на яких, скоріш за все, Влад виступить на наступному чемпіонаті світу.

Вперше в історії на Кубку світу Україну представляли одразу 2 скелетоністи. Бронзовий призер ЮОІ Ярослав Лавренюк провів 4 етапи у сезоні, покращуючи з кожним разом свій результат. У Лейк-Плесіді юнак вперше пробився у другу спробу і посів 24-те місце. Владислав Клименко дебютував в Альтенберзі, замінивши Гераскевича, та фінішував останнім 34-м. Він став наймолодшим учасником в історії Кубка світу зі скелетону. Наш юніор ще має проблеми в пілотуванні, адже тільки набирається досвіду. Попереду на нього чекають ще багато сезонів на Кубку Європи, де він буде відпрацьовувати свої навички.

Також невеличкий успіх нашої збірної це проведення першого чемпіонату України, де взяли участь всі юніори та дітлахи, які починають займатись скелетоном.

Другий титул Бос, історичні нагороди Бельгії та Італії. Провал німецької збірної

Прогноз: Креер виграє у Германн титул, Бос фінішує в топ-3, Флок стане 4-ю.

Жіночий титул Кубка світу повертається у Нідерланди. Кімберлі Бос була однією з найстабільніших у сезоні, тому їй вистачило 2 перемог, щоб спокійно виграти Кришталевий Глобус. Лише в 3 гонках вона фінішувала поза подіумом. На Чемпіонаті Європи в Сігулді Кімберлі встановила новий рекорд траси – 51,31 секунди. Він дозволив їй зробити стрибок з 15-ї позиції на 6-ту. Запас очок від 2-го місця дозволяв Кім інколи помилятись. Через те, що 6 спортсменок здобули золоті нагороди, щільність в заліку була максимальна, і будь-яке просідання в результатах давалось в знаки.

Кім Мейлеманс здобула перший в історії Бельгії Глобус в скелетоні. Бельгійка набрала 1364 очок, які у попередніх сезонах не дозволили б їй піднятись вище 5-го місця. Справжній прорив у бельгійки трапився у другій частині сезону, коли у Ліллегаммері вона стала проміжною лідеркою після першої спроби з рекордом треку. Кім не впоралась з таким тиском і в підсумку відкотилась на 5-те місце. Наступного етапу Мейлеманс знову очолила гонку після першого заїзду, а потім віддала перемогу. Однак втримала 2-ге місце, здобувши таким чином перше срібло Кубка світу та ставши переможницею чемпіонату Європи. Це дебютна нагорода для Бельгії в скелетоні. На останньому етапі Кім зробила 3 спробу нарешті здобути золоту нагороду, але програла всього 0,02 секунди господарці треку. Наступного сезону обов'язково вболіватимемо за неї, адже такі старання колись мають окупитись.

За підсумками останнього етапу Валентіна Маргальо несподівано піднялась на 3-тє місце в заліку і здобула перший трофей для Італії. Такий подарунок їй зробила Тіна Германн, проваливши гонку. Їй не вистачило 28 очок, щоб залишитись в трійці призерів. Валентіна після попереднього безмедального сезону здобула 2 срібні нагороди. Напрочуд Германн з двома перемогами фінішувала лише 5-ю. Німкеня мала постійні болі в спині, тому декілька разів залишалась поза топ-10. У Ліллегаммері Тіна показала найгірший результат за 4 роки, посівши 14-те місце, а наступного етапу фінішувала ще на 1 сходинку нижче.

Без перебільшень цей сезон для німецької команди став провальним. Уперше із сезону 2014/15 вони не виграли ані чемпіонат світу, ані Кубок загального заліку. До того ж ніхто з німкень не потрапив у топ-3. Ганна Найзе виграла етап в Ліллегаммері, а через тиждень ще й бронзу в Сігулді разом зі сріблом Чемпіонату Європи. Однак вона не могла претендувати на високі місця у заліку, оскільки пропускала перший етап, бо змагалась на внутрішніх відборах. Сюзанне Креер, яка мала залізну квоту на сезон, постійно хворіла і також була змушена пропустити гонку. В Альтенберзі вона здобула єдину срібну нагороду, а в підсумку в заліку стала найгіршою серед німкень. Головний тренер Крістіан Боде постійно жалівся на проблеми, з якими вони стикались то через погоду, то через поганий фізичний стан. Усі німкені на старті мали слабкий розгін, який не давав їм розвинути конкурентних швидкостей. Найстабільнішою в результатах стала Жаклін Пфайфер, адже усі етапи завершила в межах топ-9. Жодну нагороду вона не здобула, хоч і не раз була близька до цього, але за місцями не мала цих гойдалок, що, мабуть, головне для Бундестім. У міжсезоння німці будуть плідно працювати над помилками, адже повторити такий антиуспіх не мають права.

США дочекалась перемоги на Кубку світу. Перше "золото" Британії за 8 років. Дебютна медаль Китаю

Прогноз: Мейлеманс буде претендентом на медалі, Містік Ро стане відкриттям сезону, Кларк, Маргальо та Фернштедт матимуть високі результати.

Третьою за кількістю нагород в сезоні стала Містік Ро. Ще минулого року вона зарекомендувала себе як потужна скелетоністка. Ро має один з найпотужніших стартів, який компенсує їй не зовсім ідеальне проходження траси. У своїй дебютній гонці Кубка світу в Ла-Плані американка здобула срібну медаль. У другій частині сезону вона здобула ще 3 нагороди, а остання вдома стала переможною. Для США це "золото" стало першим з 2016 року, коли Енні О'Ші фінішувала першою на цій же трасі. Ще одну нагороду для американців принесла Кеті Улендер, після року паузи. Цей подіум став для 40-річної спортсменки першим з сезону 2012/13.

Не залишилась без медалей і збірна Британії. Попри пропуск сезону Лори Діз та Броган Кроулі їм швидко знайшлась заміна. Табіта Стокер виграла етап в Ла-Плані, який став для неї другим в кар'єрі на КС. Табіта завоювала перше "золото" Кубка світу для Британії у жіночому скелетон з часів, коли Лора Діз вигравала в Альтенберзі 8 років тому. На куражі в наступній гонці вона ще додала до свого доробку бронзу, а потім, на жаль, заглохла. Вдача повернулась до неї на останніх 2 етапах, де Стокер потрапила в десятку найкращих. Ці результати їй забезпечили 10-те місце в заліку, а сама британка стала найкращою юніоркою сезону. Її колеги по збірній мали скромніші результати. Амелія Колтман серед купи невдалих стартів двічі потрапляла у топ-6. У Сігулді вона стала 4-ю, але в заліку чемпіонату Європи здобула бронзову медаль, яка стала першою для британок з 2016 року. Це поки найвище досягнення Амелії у дорослій кар'єрі.

Всього на 2 бали менше в заліку за Стокер набрала Хейлі Кларк. Молода скелетоністка не була такою успішною, як торік, однак статус чемпіонки світу перекривав їй усі нюанси слабкого сезону. Досвідчена канадка Мірела Ранєва додала у свою скарбничку 2 нагороди, одна з яких була золота. Загалом для неї цей сезон склався позитивно. Якби не пропуск 2 етапів, була б набагато вищою у заліку, хоча для це вже не так важливо. Мімі багато чого досягла в свої кар'єрі, тепер настала черга молодих підкоряти вершини.

На першому етапі в Яньцині Чжао Дань стала срібною призеркою, тим самим здобувши першу медаль для Китаю в жіночому скелетоні. Були сподівання на прогрес молодої китаянки, однак вона не змогла набрати форму і високі місця на етапах стали для неї недосяжними. Та медаль очевидно стала винятком завдяки домашньому фактору, як і найкращий результат в кар'єрі Лі Юйсі – 7-ме місце. Через слабкі результати обидві дівчини попали під ротацію на останньому етапі, тож цілком можливо наступного сезону ми чутимемо вже інші прізвища.

Єдиною з топових атлеток, яка завершили сезон без нагород, стала Джанін Флок. У цьому сезоні Джанін перетнула позначку у 100 гонок Кубка світу, що є суттєвим досягненням. Австрійка усі свої гонки провела у топ-7, при чому саме 7-ме місце стало для неї якимось прокляттям, бо його зайняла вона тричі. Флок могла претендувати на 2-ге місце заліку і на черговий свій Глобус, однак була вимушена пропустити етап у Ла-Плані через травму носової кістки. Увесь минулий сезон вона відновлювалась після операції, щоб от так прикро пропустити гонку, яка багато що значила, з урахуванням результатів конкуренток. Свою єдину потенційну нагороду Флок втратила у Сігулді. Австрійка є рекордсменкою за подіумами чемпіонатів Європи – одинадцять разів поспіль вона підіймалася на п'єдестал з 2013 року. І от той самий момент зі зривом медальної серії настав.

Національні рекорди екзотичних країн. Успіх Чехії. Дебютантки та новачки сезону

Не можливо не відзначити локальний успіх представниці Бразилії. В Інсбруку Ніколь Сільвейра показала свій найкращий результат в кар'єрі, фінішувавши 7-ю, хоч і входила після першої спроби у топ-5. Другу частину сезону Ніколь м'яко кажучи провалила, що не скажеш про її подругу Кім. Мабуть, всю свою енергію вона віддала бельгійці. На тому ж австрійському етапі оновила свій personal best Келлі Делк, яка посіла 13-те місце. Після серії гонок, де вона була на межі потрапляння у другий заїзд, на домашньому етапі в Лейк-Плесіді ексамериканка покращила результат, посівши 11-те місце. Новий національний рекорд для Пуерто-Рико.

«Лейк-Плесід займає особливе місце в моєму серці», – казала Келлі. «Там я вперше навчилась спорту, тому й багато чого мені там вдається. Це один із моїх улюблених треків у світі».

На етапі в Альтенберзі стався рідкісний момент у скелетоні. Анна Фернштедт та Алессандра Фумагаллі в обох спробах показали однаковий час, при чому у першій спробі скелетоністки були 22-м, а другий заїзд вони пройшли з першим часом. У підсумку Анна та Алессандра фінішували 15-ми. Для чешки німецький етап став найкращим в сезоні. Разом зі своїм двоюрідним братом Тімоном Драгоновським дівчина здобула першу медаль для Чехії в міксті. Попри діабет Анна продовжує змагатись, хоч і результати в неї були не найкращі, а деколи вона навіть не потрапляла у другу спробу. У Ла-Плані Алессандра та Алессія Кріппа змогли зафіксувати свої personal best – 11-те та 12-те місця. Італійки у цьому сезоні покращили свій стартовий розгін, однак все ще мають проблеми в пілотуванні.

Уперше за останні 5 років на Кубку світу взяли участь іспанські скелетоністки, однією з яких була одна наймолодша учасниця сезону 16-річна Клара Азнар. Вона виступила на 3 етапах, у той час як Ана Торрес Кеведо відкатала майже увесь сезон. У Яньцині вона стала 17-ю, а далі навіть не піднімалась вище 30-го місця.

Уперше на Кубку світу виступили представники Мальти, Колумбії, Ліхтенштейну, Естонії. Разом з цим дебютантами були: Шеннон Галеа, Лаура Варгас та Катаріна Айгенманн, а Дарта Зюнте вперше виступила на Кубку світу під прапором Естонії. Провідні країні в скелетоні Австрію та Швейцарію представили дебютантки Анна Зауліте, Анніа Унтершнайдер, Юлія Зіммхен та Сара Шмід. Найкращою серед них стала остання. На відміну від інших, Сара змогла двічі потрапити у топ-20, посівши 13-те місце в Ла-Плані. Цей результат став найкращим для Швейцарії за останні роки.

На етап в Сігулді несподівано заявилась Ендія Терауда. Латвійка взяла участь на змаганнях вперше з Олімпіади-2022. На домашній трасі вона не могла не порадувати місцеву публіку, завершивши змагання останньою за сумою двох спроб.

Статтю також можна прочитати у Telegraph.

Фото: ibsf.org, Viesturs Lacis, Ken Childs.

Другие посты блога

Все посты