Tribuna/Бобслей/сани/скелетон/Блоги/Skeleton 24/10 років до першого тріумфу – історія прогресу Александра Гасснера

10 років до першого тріумфу – історія прогресу Александра Гасснера

Народившись у Румунії (Prundu Bargaului) у три роки переїхав до батьків до Німеччини. Змінив своє народжене ім’я «Газнар» на простішу версію «Гаснер» у 2011 році. Колишній спорт: легка атлетика Загальний переможець Кубка Європи 2008 року та...

Блог — Skeleton 24
7 февраля 2021, 16:09

Переїзд у німеччину

Александр Гасснер народився 9 серпня 1989 року у невеличкій румунській комуні Прунду-Биргеулуй. Тамтешній регіон знаходиться поряд із українським кордоном. Сім'я Александра Газнара (так його звали при народженні) емігрувала до Німеччини, коли йому було три роки.

Легка атлетика і починання у скелетоні

перші змагання, ЮЧС

Виступ на континентальних кубках

Попадання на КС. Перші результати

медалі КС, успіхи на ЧС

Змінив своє народжене ім'я "Газнар" на простішу версію "Гаснер" у 2011 році. Колишній спорт: легка атлетика Загальний переможець Кубка Європи 2008 року та Міжконтинентального кубка 2011 року Останній забіг Кубка світу перед "Вістлером": січень 2014 року. На чемпіонаті Німеччини в 2007 році він зміг звернути увагу на себе вперше, коли став шостим. Спортсмен з BSC Вінтерберга кваліфікований для єврокубкової Skeleton команди на 2007/08 сезону. Гаснер виграв гонку на своєму першому виїзді в Іглс . Загалом він виграв чотири з шести гонок, а також посів перше місце в загальному заліку. На юніорському чемпіонаті світу в 2008 році виграв бронзову медаль за Олександром Третьяковим та Девідом Свіфтом .

У наступному сезоні Гаснер пройшов кваліфікацію до Міжконтинентального кубка скелету вищого класу . В Іглсі він виграв гонку серії і фінішував третім у загальному заліку, відставши від Мічі Галіловича та Кріса Типа . На юніорському чемпіонаті світу він знову виграв бронзу, цього разу відставши від Сандро Стиліке та Девіда Лінгмана . Наступний сезон він знову зайняв третє місце в підсумковому рейтингу Міжконтинентального кубка, на цей раз позаду Кріса Тип і Метью Антуан . У січні 2010 року він був юнацьким чемпіоном світу у Санкт-Моріці, випередивши Олександра Кроккеля та Девіда Лінгмана. вМіжконтинентальний кубок 2010/11 , Гаснер посів друге місце після Девіда Лінгмана. На юніорському чемпіонаті світу в 2011 році він виграв свою третю бронзову медаль, коли перемогу здобув Олександр Кроккель. Потім він стартував у Кубку світу з скелету 2011/12 , в якому закінчив сім з восьми гонок сезону серед десятки найкращих і фінішував шостим у загальному заліку. Наприкінці 2011 року він виграв свій перший титул на чемпіонатах Німеччини ; на чемпіонаті світу 2012 року він був сьомим.

Наступного року Гаснер повернувся до Міжконтинентального кубка і виграв загальний рейтинг у 2012/13 році, випередивши Акселя Юнгка та Дейва Грещишина . Взимку 2013/14 року він брав участь у п'яти з восьми гонок Кубка світу , причому його найкращі місця в рейтингу складали два восьмі місця та загальне 18 місце. Крім того, він змагався у чотирьох з восьми гонок Міжконтинентального кубка, фінішував усі в першій чотири і фінішував дванадцятим у фінальному рейтингу. На початку сезону 2014/15 він не зміг виконати стартовий стандарт, який вимагає BSD, і, отже, не зміг взяти участь у відбіркових гонках для міжнародної гоночної серії. [3]Чемпіонат Німеччини в 2015 році , однак, він виграв свій другий титул чемпіонату країни. Взимку 2015/16 року він повернувся до міжнародних змагань і спочатку досяг перемоги та другого місця в Міжконтинентальному Кубку .

Медаль непомітно видно на домашньому Кубку світу в Альтенберзі

Худий і стрункий, і, як він каже, " підходить як рідко раніше " , саме так Олександр Гаснер представляє себе в середині підготовки до сезону 2019/2020. " Після перших тренувальних блоків і десятиденних канікул я почувався добре і зарядився енергією " , - сказав Скелетоні з BSC Winterberg під час інтерв'ю департаменту ЗМІ VELTINS-EisArena. Його цілі в новому сезоні чітко окреслені: " Я хочу знову потрапити в команду чемпіонату світу і завоювати медаль на домашньому Кубку світу в Альтенберзі", - підкреслив 29-річний хлопець з Вінтерберга-Елькерінгаузена і був впевнений, що він також вдасться.

Питання: Як проходить підготовка до нового сезону?

Гаснер: Наполегливі тренування тривають із середини квітня. Крім усього іншого, я пройшов курс легкої атлетики та стартового курсу в Кенігсзее разом з олімпійським та перспективним складом BSD. Потім слідували короткі канікули на озері Гарда, що було добре для мене. Я зарядив багато енергії і маю дуже гарне почуття. Зараз підготовка знову в розпалі. Мій тренер Хайнер Преут розробив програму.

Питання: Ви справляєте вражаюче враження, стрункі та стрункі, сповнені сили ...

Гаснер: Я відчуваю себе в формі, як рідко раніше. Напружене та цілеспрямоване навчання приносить свої плоди. Я також змінив свій раціон, тобто скоригував його індивідуально. Більше рослинних білків, м’яса та риби доступно лише у вихідні дні.

Питання: Перш ніж ми поговоримо про ваші цілі на новий сезон, ми хочемо переглянути вашу кар'єру з 2010 року, коли ви стали юніорським чемпіоном світу. По-перше, давайте подивимось на минулий сезон із сьомим місцем на чемпіонаті світу з бобслею та скелету BMW IBSF у Вістлері. Який ваш висновок?

Гаснер: Це був сезон зі злетами і падіннями. Спочатку я стартував у Кубку світу, потім повернувся до Міжконтинентального кубка. Потім я зробив стрибок на поїзді Кубка світу. Сьоме місце, як другий найкращий німецький стартер, було нормальним. На початку сезону я гастролював у Вістлері.

Питання: Ваша кар'єра чергувала максимуми і падіння. У 2012 та 2015 роках ви стали чемпіоном Німеччини на домашній трасі у Вінтерберзі. Недоліком було те, що вас не було там на домашньому чемпіонаті світу 2015 у Вінтерберзі, а ваша кар’єра була на вершині, і це здавалося практично закінченим. Ретроспективно: Як ви впоралися з цим низьким ударом?

Гаснер: Це було непросто і невтішно. Я теж помилявся. Але перемога в чемпіонаті Німеччини за три тижні до бою за титул чемпіона світу врятувала мою кар’єру. Після чемпіонату світу я знову зловив себе.

Питання: Яку роль у цьому зіграв тодішній національний тренер Йенс Мюллер?

Гаснер: Йенс взяв мене під своє крило і показав шлях. Він дав мені попутний вітер. Це перетворилося на щось справді хороше. Я знову потрапив у команду чемпіонату світу. П’яте місце на чемпіонаті світу 2017 року в Кенігсзее було справді гарним. Дев'яте місце на Олімпійських іграх 2018 року в Пхенчхані також було нормально. Травма перешкодила мені на старті і завадила кращому розташуванню. Зрештою, я зайняв сьоме місце на ЧС-2019 у Вістлері.

Запитання: Які ваші цілі на цей сезон, який розпочнеться 29 листопада 2019 року в Парк-Сіті?

Гаснер: Моя перша мета - бути номінованим на команду чемпіонату світу протягом усього сезону, включаючи Кубок світу з 3 по 5 січня 2020 року у Вінтерберзі. Звичайно, конкуренція з Акселем Юнгом, Крістофером Гротером, Феліксом Кейзінгером та Кіліаном фон Шляйніцом сильна. Моя велика мета - медаль на домашньому Кубку світу в Альтенберзі в кінці сезону. Я впевнений, що виграю медаль.

Питання: Погляд за межі домашнього чемпіонату світу в Альтенберзі: чи є Олімпійські ігри в Пекіні 2022 року довгостроковою метою?

Гаснер: Бажання мати можливість знову стартувати на Олімпіаді після 2018 року, звичайно, є. Але це буде нелегко.

Другие посты блога

Все посты