Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольний Роналду/«Браво команда» Підсумки 13 туру УПЛ

«Браво команда» Підсумки 13 туру УПЛ

Вдруге на тижні зустрічаються команди між собою. Перший матч був у середу в рамках Кубку України, де перемогу святкували кияни. Цього разу зустріч відбувається в рамках 13-го туру Чемпіонату України.

Автор — Роналду
1 ноября 2021, 22:10
«Браво команда» Підсумки 13 туру УПЛ

Маріуполь – Динамо 2-3

Вдруге на тижні зустрічаються команди між собою. Перший матч був у середу в рамках Кубку України, де перемогу святкували кияни. Цього разу зустріч відбувається в рамках 13-го туру Чемпіонату України.

Матч розпочався із помилки Сироти, який зриває на 1-шій хвилині матчу швидку контратаку гравців Маріуполя. Молодий захисник киян помилився із пасом на своїй половині поля біля бокової лінії. Після виконання штрафного арбітр матчу бере паузу для перегляду VAR і за підсумками чого призначає пенальті у ворота «Динамо». Як показав повтор м’яч знайшов лікоть Сергія Сидорчука. До точки підійшов Мишньов. Бущан зумів доторкнутись до круглого, але не зміг врятувати. Таким чином рахунок у матчі стає 1-0 уже на 3-тій хвилині матчу.

Розіграш м’яча і побудова атаки від гостей. Неочікуваний дальній удар від Сергія Сидорчука і шедевральний гол. Шапаренко віддав пас на Сидорчука, який підготувався і завдав удар і тим самим зрівняв рахунок матчу. Зі сторони здалось, що господарі не були готові до цього дальнього удару, а голкіпер не бачив сам момент удару і реагував по факту. Уже на 5-тій хвилині рахунок у матчі зрівняно. На нас чекає надзвичайно цікавий матч.

Тук-тук! Чи всі  вдома? Саме так можна прокоментувати ситуацію, яка відбулась на 29-тій хвилині матчу. Спочатку Де Пена прострілює на Циганкова, який пробиває і влучає у стійку воріт. Потім відбувся сумбур у штрафному майданчику де успішним виявився Шапаренко, який чудесно реагує на ситуацію і забиває гол. Тим самим виводить «Динамо» вперед 1-2.

Цікава ситуація сталась підчас завершення першого тайму. Арбірт додає 3 хвилини до першого тайму. Під кінець доданого часу гості виходять у швидку контратаку при цьому маючи числову перевагу, але рефері не дає можливість завершити її і свистить. На що миттєво реагують гравці і тренерський штаб киян. Як підсумок жовта Вербічу за найбільш емоційну реакцію на рішення арбітра.

Не треба було злити капітана «Динамо» Сергія Сидорчука, який вперше у кар’єрі забиває дубль. Спочатку на 65-тій хвилині капітан гостей поцілив у перекладину. Уже на 68-мій хвилині матчу Сергій Сидорчук, знову ж таки із дальньої дистанції, завдав удару лівою ногою і зняв павутину з верхнього кута воріт. Рахунок 1-3 матч можна завершувати, але не все так сталось, як гадалось.

Уже в доданий арбітром час 90+1 хвилині матчу Клименко використовує розслабленість захисту гостей і забиває гол, чим робить рахунок матчу 2-3 і кінцівка у матчі стає надзвичайно цікавою та емоційною. Спочатку господарі заробляють кутовий до якого вирішив підключитись навіть голкіпер господарів, який пішов до штрафної суперника. Сам кутовий нічого не приніс господарям, чим дає можливість вийти гостям у швидку котратаку, але арбітр матчу вирішив завершити матч, як і в першому таймі не дозволивши гостям завершити свою атаку.

Не дивно, що на ці дії рефері знову активно відреагували футболісти гостей і їх тренерський штаб. Дивно виходить рефері сам додає до матчу 3 хвилини і сам свистить на 92 хвилині! В результаті жовту картку отримує один із асистентів Мірчі Луческу, який ледь не повторив дії Юрія Максимова, (який погнався за асистентом Юрія Гури) і не погнався за рефері, але зумів стриматись )))) З кожним наступним матчем емоції у нашому чемпіонаті все більше піднімаються.

Доки гості сперечались із рефері, Остап Маркевич збирав своїх підопічних у енергетичне коло. Можливо прощався із командою, хоча настрій мав позитивний.

За статистикою у гостей була повна перевага за загальною кількістю ударів 16 проти 7 у господарів. Хоча точність ударів бажає бути кращою, адже гравці «Динамо» поцілили у площину з 16-ти ударів лише 4-ри рази, коли господарі з 7-ми ударів 5 нанесли у площину. Зрозуміло, що перевага у володінні м’ячем на стороні гостей 59% проти 41%.

Неочікувано на стадіону було бачити Діда Мороза із другом.

Шахтар – Десна 4-1

Цей матч міг бути центральним у цьому турі, аби у гостей не була чорна смуга, адже гравці «Десни» за крайні 9-ть матчів мають лише одну перемогу і дві нічиїх з «Минаєм» та «Олександрією». Також не вражає гра команди у захисті, що говорить і статистика.

До речі гірники запроваджують нову традицію. Перед виходом на поле футболістів зустрічає шмат вугілля, до якого доторкаються всі футболісти «Шахтаря». «Якщо торкнутися долонею цього пласта вугілля, неодмінно заб’єш м’яч!»

Господарі вирішили довго не запрягати і з перших хвилин вирішити долю матчу. На 8-мій хвилині матчу Тете віддає на Додо у штрафну, який прострілює вздовж воротарського майданчика, а на дальній стійці Манор Соломон без проблем відкриває рахунок матчу.

Пісця цього голу Де Дзербі кинувся до лави запасних і щось дуже емоційно намагався пояснити Михайлу Мудрику.

Юрченко біля свого штрафного відбирає м’яч у суперника і запускає низом довгу передачу на хід Безбородько, який від центральної лінії на ривку втікає від Марлона і Бондаря, де з дальньої дистанції прошиває Анатолія Трубіна. Таким чином на 23-тій хвилині у матчі відроджується інтрига, адже рахунок 1-1.

Не довго інтрига була у матчі. Господарі швидко повертають свою перевагу у матчі. На 26-тій хвилині: Судаков з дальньої дистанції пробиває у правий верхній кут воріт і тим самим робить рахунок 2-1.

Тете отримує м’яч від Майкона біля лінії штрафного і пробив у дальній кут з метрів 20-ти. Круглий від штанги потрапляє точно у ворота. 62-га хвилина і рахунок 3-1. Картушов під пресингом втрачає м’ячу боротьбі із Тете. Судаков підбирає на флангу круглого і віддав пас в центр на вільного Фернандо, який легко переграє Литовку і тим самим ставить крапку у нашому матчі, роблячи рахунок матчу 4-1.

За підсумками матчу можна з упевненістю говорити, що підопічні Де Дзербі повністю переграли свого суперника. Про що свідчить статистика матчу. Коли до переваги у володінні м’ячем можна уже звикнути 77% проти 23%, то перевага у кулькості ударів говорить про ситуацію, яка розверталась на футбольному полі. «Шахтар» завдав 19-ть ударів по воротах, з яких 11-ть у площину, коли суперник завдав лише 4-ри удари по воротах, де 2 лише у площину.

«У суперника швидкісні гравці – коли їх намагаються пресингувати, вони досить легко виходять, створюють простір та моменти. Намагалися збити швидкість та темп гри, але клас суперника відчувався протягом усього матчу.» – сказав Олександр Рябоконь.

Тете у своєму 100-му матчі сам зробив собі подарунок у вигляді забитого голу. Продовжує приємно радувати результативні дії Георгія Судакова, який забив 4-тий гол, зокрема у цьому матчі записав до свого активу гол+пас.

Інгулець – Верес 0-0

До матчу команди підійшли з кардинально різним настроєм, коли господарі знаходяться майже два місяці без перемог. Через що вболівальники піднімають питання відставки головного тренера команди перед Президентом клубу. В останніх 5-ти матчів результативність команди складає 0,4 гола за матч. Підопічні Лавриненка не виграють протягом останніх 7-ми поєдинків. В останніх 5-ти матчах «Інгулець» пропускає 2,4 голи за матч. У свою чергу гості в середньому за останні 5-ть матчів забивають 0,8 голів і пропускає 1 гол.

Перший гольовий момент у матчі стався на 7-мій хвилині: Валерій Кучеров смачно приклався до м’яча з лінії штрафного майданчику. Голкіпер уже нічим не зміг допомогти, але круглий влучив у стійку.

Гравці «Інгульця» виграли підбір після кутового, Сітало віддав пас на Козака, який розстрілював ворота суперника, але пробив вище воріт.

Чудесний шанс вийти вперед втратив Михайло Шестаков, який опинився тет-а-тет із голкіпером суперника, але заделеко відпускає круглого чим втрачає гольовий момент. Цей момент відбувся на 86-тій хвилині. У матчі було дуже багато боротьби і вертикального футболу без ударів по воротах.

За статистикою 5 ударів по воротах суперника нанесли господарі з яких 2 поцілили у площину воріт. Суперник, у свою чергу, нанесли 4 удари по воротах з яких 2 у площину воріт.

За словами Сергія Петька: «…Нічия на виїзді – задовільний результат. Задача була – надійно зіграти від оборони і намагатися реалізувати свої шанси…»

Суха серія гостей нараховує 4 матчі поспіль і 8 матчів в цілому за 13-ть турів  УПЛ.  Матч видався дуже складний в першу чергу для вболівальників, адже такий футбол допомагає швидше заснути ніж знаходитись у грі і підтримувати свою команду. Команди виконали свою роботу на славу і не дали запити своїм суперникам.

Тимофієнку вдалося поанцювати із Катериною Монзуль.

Колос – Львів 0-1

Приємна новина для вболівальників ФК «Колоса» у рамку воріт повернувся Волинець, у якого була травма. На 7-му хвилину зустрічі команди демонстрували файний темп гри. Боротьба розгорталась за територіальну перевагу. Більшість атак господарі будують через правий фланг, але без загострення. Волинець рятує команду на 23-тій хвилині: Політило віддавав пас, рикошет на який краще всіх реагує голкіпер. Під завершення першого тайму знову вступає у гру – це Брікнер виконував штрафний і воротарю довелось потрудитись, щоб врятувати недоторканість своїх воріт.

Довгий поборовся і змусив захисника «Колоса» помилитись, на побачення із воротарем виходить Нич, але вирішує віддати пас на хід Довгого, який не встигає за передачею і після чого емоційно звертається до свого партнера по команді із претензією, чому сам не бив по воротах? Господарі намагаються виходити в атаку великими силами, але створити небезпечний момент команді не вдається. Підопічні Олега Дулуба грають широко тим самим намагаючись розтягнути оборону суперника.

Для вболівальників матчу щасливою стала 84-та хвилина матчу. Після фолу Ренана. Спочатку Євген Волинець відбиває удар Ернеста перед собою і на добиванні успішно грає Романчук. Таким чином рахунок стає 0-1, а голкіпер господарів висловлює претензії Ренану, який не виконав установку тренера.

Як заявив після матчу виконувач обов’язків тренера Сергій Кузнецов : «Ренан не виконав передматчеву установку і не перебував у тій точці, де ми просили. Якби він усе зробив правильно під час кутового суперника, то м'яч би просто не дійшов до гравця, який забив гол.»

Рух – Олександрія 0-0

Матч розпочався. Було велике бажання у гостей забити гол, але не вийшло. Другу жовту отримав Кузик, який вийшов на 58-мій хвилині, на 91-шій отримав першу жовту а на 93-тій другу жовту, яка автоматично перетворюється на червону карточку. За увесь матч господарі нанесли тільки один удар. Матч завершився. От і все, що хочеться розповісти про цей матч!

Після матчу от що сказав Леонід Кучук: «Я вдячний команді. Два дні тому ми грали у Кубку України 120 хвилин. Відновитись було практично неможливо. Суперник у цьому плані мав перевагу над нами, але ми витримали. Я подякував своїй команді, тому що я знаю, як грати три гри за тиждень. У нас були непрості суперники. Наша команда лише виходить після карантину, проте бореться за кожне очко. Сьогодні я навіть вип’ю за команду»

Металіст 1925 – Зоря 1-6

Перед стартом матчу головний тренер господарів зіткнувся із рядом кадрових проблем. У лазареті підопічних Валерія Кривенцова знаходиться 7 гравців основного складу, а саме: Дерек Фрейтас Рібейро, Віталій Пономар, Максим Жичиков, Ростислав Русин, Владислав Дмитренко, Євген Ткачук, Олег Голодюк.

Матч розпочався дуже динамічно і уже на 9-ту хвилину рахунок у матчі був 1-1. Спочатку на 6-тій хвилині вперед вийшли господарі. Батюшин виконав шикарне закидання за спину захисникам «Зорі» і Ременюк успішно перекинув голкіпера Мацапуру. Через три хвилини прийшов час помилятись господарям. Криськів докрутився до втрати м’яча у своєму штрафному майданчику в боротьбі із Аллах’яром, який обігрався із Гладким і зрівняв рахунок у матчі.

Ченбай дав можливість Шахабу віддати пас, який дуже елегантно пропустив Аллах’яр, а Гладкий з 9-ти метрів влучно поцілив у ворота. Таким чином на 38-мій хвилині гості виходять вперед 1-2. Хоча за володінням м’ячем перевага у господарів, станом на 41-шу хвилину 51-49%.

«Зорю» вже не зупинити. Хомченовський віддав пас на Гладкого, який елегантно в дотик віддає на Аллах’яра, де іранець з 15-ти метрів на силу пробиває у ближній кут воріт. Тим самим на 55-тій хвилині рахунок у матчі стає 1-3.

Шершень, що ти твориш? Гравець господарів фолить у центрі поля, але атака суперника продовжилась. Після чого арбітр матчу вручає Михайлу Шершню, за відкладений фол, другу жовту картку, яка стає червоною. От так команда господарів на 66-тій хвилині залишається у меншості.

Гості продовжують феєрити на футбольному полі. Ременюк не точно віддає пас назад на Кверквелію, а Гладкий випереджає всіх і робить дубль, і рахунок у матчі 1-4. Олександра Гладкого сьогодні не зупинити, на його рахунку 2 голи + 2 гольові передачі.

Замість Аллах’яра і Шахаба на полі з’являються Фрімпонг і Крістіан – це 75-та хвилина матчу. Уже на 77-мій хвилині першими дотиками до м’яча Фрімпонга завершується голом. Незрозуміла гра захисників господарів. Цього разу Кверквелія не встигає за швидкісним Фрімпонгом, який пробиває у нижній кут воріт 1-5.

Таке відчуття немов дивимось тенісний матч. От коли у матчі є голи так його і приємно дивитись. Крапку у матчі ставить Алібеков, який на 90-тій хвилині точно цілить у дальню дев’ятку. Рахунок у матчі 1-6, але не варто критикувати господарів чи тренерський штаб. Команда зазнала колосальних кадрових втрат.

СК Дніпро -1 – Минай 4-0

На 9-тій хвилині господарі виходять вперед. Назаренко проривається по флангу із м'ячем віддає пас на Піхальонка, який не поступився і віддав на Гуцуляка і вже останній пробив точно у ворота 1-0.

Збільшує перевагу господарів Довбик, який підкорегував удар з лівого флангу у виконанні Дубінчака. Таким чином уже на 13-тій хвилині рахунок матчу стає 2-0. Не дивно, що уже на 20-тій хвилині Ігор Леонов змінює голкіпера. Замість Кучера на полі з'являється Пеньков. Можливо голкіпер не увійшов у гру, що стало причиною заміни, адже другий пропущений гол має бути на совісті Кучера.

Зміна голкіпера не сильно допомагає гостям. Дубінчака віддає пас на Довбика, який чудово відчуває момент і віддає пас на Піхальонка, який робить рахунок у матчі 3-0. Таким чином Пеньков зміг протримати ворота на замку лише 10 хвилин після виходу на поле.

На 36-ту хвилину матчу футболісти «Минаю» не завдали жодного удару по воротах суперника. До речі на поле готується вийти Євген Селезньов. Це вже буде друга заміна у першому таймі від головного тренера Ігоря Леонова. На 41-шій хвилині поля відбувається подвійна заміна у гостей. Замість Месхі і Вишневського на полі з'являються Хахльов і Селезньов. Під кінець першого тайму тренер гостей використав два слоти і три заміни. Оце матч!

На початку другого тайму чудовий шанс забити мали гості. Хахльов навішу до штрафного майданчика де головою невдало пробиває "Бог футболу" Євген Селезньов. Так рекорд не побити!!!

Назарій Русин замінив Артема Довбика і після подачі Кравченка забиває гол. Тим самим ставить крапку у матчі роблячи рахунок матчу 4-0 на 90-тій хвилині.

Ворскла — Чорноморець 0-0

Приємно, що команда вшанувала свого попереднього Президента клубу Олега Бабаєва. Гравці спочатку вийшли у футболках в честь свого попереднього Президента, а потім вшанували хвилиною мовчання.

Нагадаю, що на полі відсутній надважливий гравець для команди Юрія Максимова - це Олів'є Тілль. Також на тренерському містку відсутній і сам Юрій Максимов, який продовжує відбувати дискваліфікацію.

На користь господарів говорить статистика виступів команди на домашньому стадіоні.

З перших хвилин «Ворскла» взяла контроль над м'ячем і гравці будують позиційні атаки. Гості намагаються будувати швидкі контратаки. Різник рятує свої ворота від небезпечного моменту. Ванат навіть не зрозумів, як з'явився голкіпер і втратив чудову нагоду завдати удару по воротах Різника. Команди обмінюються небезпечними моментами. Подобається початок матчу, де присутня динаміка переміщення м'яча і гра від воріт до воріт. Час стійок. Спочатку на 22-гій хвилині Пешич виводить передачею у розріз Степанюка на ударну позицію, але Руслан цілить у стійку. 35-та хвилина і ще одна стійка від Руслана Степанюка. Гол витає на футбольному полі. Питання лише в тому, коли він відбудеться і в які ворота.

Увесь матч володіли ігровою перевагою і створювали більше гольових моментів господарів але вкінці матчу гості ожили і створили ряд гольових моментів. Реактивна контратака Тлумак віддав пас на Цітаішвілі, який пробив по воротах, але Різник демонструє свій клас.

Одеський Чорноморець вперше у сезоні грає у нульову нічию. Вперше у протистоянні між собою команди грають у нульову нічию. От такий футбол цікаво дивитись навіть не зважаючи на те, що рахунок матчу 0-0.

Результати 13 туру

Всього дуло забито 22 голи, що у середньому становить 2,75 голи у матчі

Турнірна таблиця після 13 туру

Список бомбардирів після 13 турів

Список аститентів після 13 туру

Гол + пас після 13 турів

 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты