Вбивство по-українськи

Автор на 146% впевнена що новий формат Кубку України - це моральне вбивство українського футболу, як дитини, що тільки-но почала розвиватися. Хоча хіба так вперше?

Автор — Мария Патока
25 сентября 2014, 21:27
26

Фінальний свисток досить таки нудного матчу, особливо другий тайм, коли дивитися просто було ні на що. «Полтава» після прекрасного першого таму показала себе просто як зайчик перед вовком, от тільки вовк вже не той, і «Шахтар» взяв першолігову команду на класі. Весь другий тайм мою увагу до матчу тримав коментатор, і після фінального свистка видихнулося з полегшенням.

А не тут то було: мене опустили з небес (з жеребкування вже ¼) той факт що буде матч-відповідь. У Києві.

Отже: давайте розберемося – чи правильно грати матчі-відповіді та в чому проблема розіграшу Кубку в принципі.

Пам’ятаєте як 2 сезони тому вже в 1/16 грали «Динамо» та «Шахтар». Перед цим було дербі, потім гра Кубку, після якої фанати столичного клубу ще дні три співали «Юра, прощай», через звільнення Сьоміна, звісно. Звісно розмов про жеребкування ходило багато, але вже в 1/16 був такий матч!

Що ми бачимо сьогодні: через змінення формату в першу чергу Прем’єр-Ліги змінили і формат Кубку:

-          З  1/8 фіналу Кубку України граються по два матчі.

Але це не так страшно. Гірше інша реформа:

-          В 1/16 та в 1/8 пари під час жеребкування були створені так що сильніші грають зі слабшими (топ-4 з командами Першої Ліги).

Пам’ятаєте як в минулому році в ¼ фіналу грали одразу дві команди з нижчих ліг. Це була якась надія що наш футбол живе, а не виживає, що «пацієнт скоріше живий ніж мертвий», що навіть на куражі але маленький «Тернопіль» може грати з «Чорноморцем» та вибивати «Ворсклу».

Зараз цього нема. І не буде. Чому? Бо як та ж «Полтава» проб’ється в півфінал, якщо вже зараз вона гра з «Шахтарем». Так, клуб далеко не торт, але вибачте на хвилинку – гірники діючі чемпіони і грають в Лізі Чемпіонів. До речі, вітаю «Полтаву» якій виділили землю під будівництво стадіону. І, наскільки я знаю, стадіон буде на Огнівці, вітаю і себе – на футбол ходитиму хоч на Другу Лігу, поки вдома буду.

Один із експертів телеканалів «Футбол 1, Футбол 2» Йожеф Сабо пояснив таку реформу тим, що переможець Кубку України отримує право представляти нашу країну у Лізі Європи, а інфраструктура деяких команд УПЛ не відповідає стандартам цього європейського турніру, що казати про Першу Лігу. Добре, з цим погодитися легко, не розвиває влада у нас футбол, а не всі функціонери відносяться до своїх клубів так, як Ярославський до «Металіста». Але от друга теза цього висловлювання в мене особисто викликає обурення. Цитую: «Що там покаже команда Першої Ліги? Хіба вони вміють грати в футбол?».

Отже ФК «Полтава», що вишвирнула в 1/16 «Металург Донецьк», не грає в футбол. І взагалі в Першій Лізі у нас «бей-беги». Окей. І «Нива Тернопіль» що прорвалася в минулому році так високо – теж не вміє. Ясно. У нас в футбол грають тільки «Шахтар» та «Дніпро», «Динамо» і все.

С футболом у нас не все добре. Але згадайте що було на початку нульових – і що зараз. Як грали тоді – як грають зараз. Все йде крізь призму динаміки, все невпинно розвивається, і футбол теж. Коли всі просто помирали за Зіданом – зараз всі помирають за Мессі, погляньте на їхні параметри. Всі насолоджувалися грою Реброва – а тепер грає Влад Калитвинцев. Порівняйте їх. Футбол змінився і, Пане Сабо, всі грають у футбол.

А такими реформами ФФУ наш футбол губить. Результат видно зараз. Для «Шахтаря» навіть перший матч з «Полтавою» - розминка. А другий? А Ліга чемпіонів? А далі що?

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты