Підсумки сезону 13/14

Маленьке *мімімі* перед прочитанням. Дитинка у Ярмоленко народилася в минулому сезоні, але це нічого не означає.

18

Цей сезон в Україні видався таким дивним, диким. Від нього втомлюєшся і хочеш щоб він закінчився. Він був таким цікавим і насиченим подіями – до оскоми в зубах.

На початку ми мали і дивну трансферну політику, коли «Шахтар» продав, а «Динамо» накупило. І дербі в 4 турі, яке без аури скандалу не пройшло. А потім – 25 серпня, шок. Хіба ж це не був шок для всіх фанатів українського футболу. І після матчу з «Карпатами» стало зрозуміло, що свою чорну ауру 13 п’ятниця має.

Збірна України пройла неймовірний шлях теж, видавши дійсно найкращий і найгірший матчі підряд в жовтні, довівши нас до оргазму і депресії.

Політика, яка тісно ввійшла в наше життя 1 грудня, показала своє обличчя і в футболі, винирнула з-під слів «Футбол і політика – дві несумісні речі». Повна зміна найголовнішого – відношення – до всього: до ультрас, керівників певних клуб, позиції.

Було все. Цим футбол нам довів, що тріпати наші нерві він любить.

«Шахтар» - знову чемпіон.

Я не можу сказати «заслужено», але той факт, що шлях донне чан до чемпіонства був тернистим, і багато в чому залежав від суперників, ігнорувати не можна.

«Шахтар» з тріском провалив дві гри з «Дніпром», ледве витягнув 3 місце в группі в ЛЧ, і пролетів над ЛЄ, як фанера над Пльзенем. За таку гру треба палити на кострі інквізиції. Але це ще раз доводить, що гірники – ніякий не гранд, а простий середнячок.

І тільки провалами вирвали собі перше місце у чемпіонаті, бездарно програвши в фіналі Кубку України. Барселонський стиль, який пропагує «Шахтар», відходить в минуле. Рівняння на контри, стандарти, захист і швидкісну та одночасно пробивну атаку зараз розігрує фішку в європейському футболі.

«Дніпро» - у Лізі Чемпіонів.

З претендента на чемпіонство дніпряни зірвалися, але місце в ЛЧ вибороли. Кров’ю і потом, нервами, але вибороли собі і срібні медалі.

Що це може означати: по-перше повинне керівництво щось зробити з газоном, бо там все дуже погано. Цей моменти зіпсує обличчя команди в Європі. По-друге підсилити оборону і щось вирішити з Коноплянкою. Якщо вже його продадуть – шукати заміну негайно. І, звісно, не розслаблятися.

«Динамо» - з Кубком України.

Муки киян з Блохіним закінчилися. 4 місце, але нарешті вимучений Кубок – трофей, який всі чекали. Мабуть, розіграш кубку – це плюс, бо його може виграти будь-хто, тут все залежить від долі.

Тепер «Динамо» чекає Ліга Європи, одразу жеребкування груп, яке ми всі будемо чекати. А, також, нового тренера. До речі – це Ребров. Вітаю. Напишіть мені в коментарях, що ви про це думаєте.

«Металіст» - третій.

Срібна казка «Металіста» закінчилася в минулому році. Зимову перерву харківчани пережили не те що важко – це було пекло. Пізній збір (але вони змогли нагнути російські команди в ОК, респект), відставка Маркевича, трансфер Девича, утік з країни президент Курченко та ще деякі гравці, капітан пішов в оренду. Всі забили паніку, що «Металіст» піде на дно, як «Арсенал» та «Кривбас», але поки цього не сталося. «Металіст» зміг.

А от що буде з клубом влітку…

«Таврія» пішла в…

Куди пішла «Таврія»? Поки це питання з неясно якою розв’язкою. По спортивному принципу в Першу Лігу, але з усім відомо якими подіями доля першого чемпіона УПЛ залишається під жирним знаком питання. А ще одне питання – кому потрібна «Таврія»? Просто подивіться статистику команди за останні роки.

«Металург Донецьк» виключили з єврокубків на 3 роки.

І це шок. УЄФА за цей рік довели свою жорстокість до нас:

-          Виключення з єврокубків «Металіста» на 1 сезон, коли ті вже грали в ЛЧ.

-          Дискваліфікація Львів-Арени за поведінку мізерної частини вболівальників в сторону Едмара, за футболку з цифрами «88» і за «СС Галичина».

-          Виключення «Металург Донецьку» з єврокубків на 3 сезони.

Класс! За що все оце нам? Тепер добротна команда Ташуєва просто не має шансу засвітитися. Маю надію, вони не впадуть духом, і виборють це право у судах.

«Ворскла» профукала ЛЄ, на відміну від «Зорі».

Ця парочка дмухала одна одній в спину на протязі сезону, але саме луганська команда витримала, а полтавська Сачко – посипалася. Гра з Дніпром найжахливіша за весь сезон, бездарний програш «Динамо» у другому колі, «Ворскли» не вистачає на весь хронометраж. Це треба латати, так само і вирішувати проблему з голкіпером, бо лаги Непогодова не можуть сприйматися толерантно.

«Заря» ж вразила характером і стійкістю. А ще розумом. Вони користувалися всіма проблемами грандів, а «Дніпро» перемагали на психології. Заслужене місце в ЛЄ, а от тепер перевіримо запас стійкості у луганської команди.

Звісно, можна говорити про багато що, але найголовніше пам’ятаємо: політика футболу повинна відрізнятися від політики країни. Ми повинні об’єднуватися навколо футболу.

Любіть український футбол, запасайтеся терпінням і зустрінемо його оваціями під час Суперкубку, який відкриє сезон. Відкриє його дербі. Хіба не чудово?

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты