Tribuna/Футбол/Блоги/Анабіоз/10 клубів, які найбільше витратили на придбання нових футболістів за останнє десятиліття, і що з цього вийшло

10 клубів, які найбільше витратили на придбання нових футболістів за останнє десятиліття, і що з цього вийшло

Блог «Мої думки про футбол» пропонує вам перглянути, які футбольні клуби найбільше витрачають на трансферному ринку за останні 10 років. І головне, який результат вони показали.

Блог — Анабіоз
Автор — Sacha79
18 апреля 2016, 15:30
12
10 клубів, які найбільше витратили на придбання нових футболістів за останнє десятиліття, і що з цього вийшло

Блог «Мої думки про футбол» пропонує вам перглянути, які футбольні клуби найбільше витрачають на трансферному ринку за останні 10 років. І головне, який результат вони показали. 

10. "Атлетіко"

Витрати на придбання футболістів: 620,13 млн. євро.

Виграно 6 трофеїв: Прімера - 1, Кубок УЕФА - 2, Суперкубок УЕФА - 2 та Кубок Іспанії - 1.

 "Атлетіко" за останні 10 років витратив досить солідну суму на трансфери. Та успіх до команди прийшов в останні роки, коли керманичем став Дієго Сіміоне.

9. "ПСЖ"

Витрати на придбання футболістів: 648,75 млн. євро.

Виграно 13 трофеїв: Чемпіонат Франції - 4, Кубок Франції - 3, Кубок Ліги - 3 та Суперкубок Франції - 3.

Французький суперклуб найбільші витрати почав здійснбвати, після 2011 року, коли власником став фонд "Катар Спорт Інвестменс", який придбав 70% акцій клубу. Команда стала лідером Ліги 1, виграючи один за одним титул чемпіонату Франції та на євроарені поки що результати невтішні.

8. "Ювентус"

Витрати на придбання футболістів: 658,84 млн. євро.

Виграно 7 трофеїв: Серія А - 3, Кубок Італії - 1 та Суперкубок Італії - 3.

Єдиний представник у цьому рейтингу із Серії А, і тому не дивно що у "Ювентуса" нема конкурентів в італійському чемпіонаті.

 7. "Тоттенгем Готспур"

Витрати на придбання футболістів: 725,05 млн. євро.

Виграно 1 трофей: Кубок ліги - 1.

Англійський клуб дуже активний в останній час на трансферному ринку. Та результати не дуже втішні всього-навсього один трофей за останні десять років. Хоча у цьому сезоні "Тоттенгем Готспур" продовжує боротися за перемогу у чемпіонаті Англії.

6. "Барселона"

Витрати на придбання футболістів: 792,92 млн. євро.

Виграно 24 трофеї: Прімера - 6, Кубок Іспанії - 3, Суперкубок Іспанії - 5, Ліга чемпіонів - 4, Суперкубок УЕФА - 3 та Клубний чемпіонат світу - 3.

Найуспішніша команда десятиліття в основному використовувала власних вихованців для досягнення конкретних задач. Та в останні роки активно виходила на трансферний ринок. Придбання Суареса та Неймара за солідні суми доказ цього.

5. "Манчестер Юнайтед"

Витрати на придбання футболістів: 882,71 млн. євро.

Виграно 16 трофеїв: АПЛ - 5, Кубок Англії - 1, Суперкубок Англії - 5, Кубок ліги 3, Ліга Чемпіонів - 1  та клубний чемпіонат світу - 1.

Після виходу Фергюсона на пенсію "МЮ" переслідують невдачі. Та на трансферному ринку "червоні дияволи" досить активні. Керівництво клубу надіється повернути втрачені позициї в останній час. Та поки, що не виходить.

4. "Ліверпуль"

Витрати на придбання футболістів: 855,93 млн. євро.

Виграно 3 трофеї: Кубок Англії - 1, Суперкубок Англії - 1 та Кубок ліги -1.

"Ліверпуль" багато витрачає, але трансфери команди досить дивні. Звісно, що результати за останні десять років не втішні.

3. "Челсі"

Витрати на придбання футболістів: 990,83 млн. євро.

Виграно 12 трофеїв: АПЛ - 3, Кубок Англії - 4, Кубок ліги - 2, Суперкубок Англії - 1, Ліга Чемпіонів - 1 та Ліга Європи - 1.

Власник лондонського клубу російський міліардер Роман Абрамович не шкодував грошей на придбання нових футболістів, що принесло непоганий результат для команди. Хоча в останнійї час він почав раціональніше використовувати кошти. 

2. "Манчестер Сіті"

Витрати на придбання футболістів: 1,15 млрд. євро.

Виграно 6 трофеїв: АПЛ - 2, Кубок Англії - 1, Кубок Ліги - 2, Суперкубок Англії - 1

Шейх Мансур ібн Зайд Аль Нахайян придбав клуб влітку 2008 року. Після цього "Манчестер Сіті" почас скуповувати зірок футболу зі всього світу незважаючи на ціну. І команда з часом почала давати результат ставши чемпіоном Англії вперше за 44 роки. А у цьому сезоні продовжує боротися за перемогу у Лізі чемпіонів. 

1. "Реал"

Витрати на придбання футболістів: 1,22 млрд. євро.

Виграно 11 трофеїв: Прімера - 3, Кубок Іспанії - 2, Суперкубок Іспанії - 2, Ліга чемпіонів - 1, Суперкубок УЄФА - 1 та Клубний чемпіонат світу - 1.

Флорентіно Перес, іноді, дивує своїми рішеннями. Але коли справа стосується придбання зірок світового футболу то він знає, як робляться справи. Доказ цього придбання Кріштіану Роналду та Гарета Бейла. 

Використано дані: transfermarkt.de та офіційні сайти команд, що представлені у рейтингу. 

Підписуйтесь на мій блог, далі буде ще цікавіше.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты