Tribuna/Футбол/Блоги/Анабіоз/Прізвиська гравців Барселони

Прізвиська гравців Барселони

Кумедні прізвиська гравців каталонської команди та історії їх походження.

Блог — Анабіоз
Автор — Sacha79
15 декабря 2013, 22:18
5

Кумедні прізвиська гравців каталонської команди та історії їх походження.

                                                  

Воротарі «Барселони» Пантера Голкіпер каталонців Віктор Вальдес найчастіше надягає на матчі светр, шорти і гетри одного кольору - чорного. Цей факт, а також стрибучість воротаря дозволяють товаришам по команді називати його «Пантерою з Оспіталітета» (батьківщина Вальдеса).  

 

Найманець Тао Воротарь«Барси» Хосе Пінто з аргентинцем Агуеро ріднить той факт, що прізвиська обох пов'язані з японським аніме. Ось що написано про героя Тао Пай Пай (він же Найманець Тао) у мікросвіті Dragon Ball: «Зазвичай Тао використовує свій гучний крик, щоб ввести в паніку ворога». А тепер питання: за що Пінто впаяли двоматчеву дискваліфікацію в Лізі чемпіонів в осени 2010 р ... Правильно, за імітацію свисту, дезорієнтувати нападника «Копенгагена». Та й зовнішню схожість Пінто з Тао Пай Паєм (зачіска, фактура) просто вражаюче.        

 

Захисники «Барселони» Бразилець Даніел Алвес да Сілва за свою швидку гру на флангах носить прізвисько «Летюча миша». Однак, попереднім його клубом була не "Валенсія» з подібним прізвищем, а «Севілья».Інше прізвисько Дані - «Тарантул». Верткий, невисокий бразилець швидко-швидко дріботить (в точності, як отруйний павук), переміщаючись по всьому правому флангу, а гострий язик (Алвес постійно вступає в перестрілку з суперниками) лише підсилює схожість.

 

"Пікенбауер." Коріння Жерарда Піке Бернабеу виходять з багатого каталонського роду. Важким дитинство Піке не назвеш. Народився він у Барселоні, виріс в Барселоні і не було нічого страшного в тому, що прізвище його Бернабеу збігається з назвою стадіону заклятого суперника «Барси» - у столиці Каталонії це не є рідкість. Його батько - адвокат, мати - директор медичного інституту, а дід, Амадор Бернабеу, був віце-президентом ФК «Барселона». Саме при поверненні на історичну батьківщину і розкрився весь талант Жерарда. Він швидко став гравцем основи, витіснивши звідти травмованого Габріеля Міліто, і взяв активну участь в успіху, якого домоглася Барселона в 2009 році. Фанати ласкаво називають захисника Пік. Інше прізвисько, Джері, є скороченням імені захисника каталонською; іспанці ж звикли називати співвітчизника Херардо. Але, мабуть, найважливішим можна вважати порівняння захисника зі знаменитим німецьким «Кайзером» Францем Беккенбауером.

                                                             

"Левове серце" самовіддана гра і професіоналізм зробили Карлеса Пуйоля Сафоркада одним з найпопулярніших футболістів у вболівальників «Барселони». Пуйоль - жорсткий, агресивний захисник, який однаково добре грає як в центрі оборони, так і на фланзі. Карлес грає в «Барселоні» одну з провідних ролей. Прізвисько «Кеп» він отримав разом з капітанською пов'язкою ще в сезоні 2003-04р .Хороша гра головою роблять його корисним у штрафний суперника під час виконання «стандартів». За свої якості Карлес отримав прізвиська «Левове серце» і «Крім цього, його іменують «пудель» (видно, за зачіску). Останнє прізвисько - «Тарзан», дісталося Пуйолю «у спадщину». Один з кращих захисників в історії клубу - Мігелі, який виступав за «синьо-гранатових» у 1980-х, носив саме такий псевдонім. Пуйоль настільки ж стрімкий, як його попередник, і так само спритно встигає перескакувати з флангу на фланг, закриваючи провали в обороні. Звідки ж з'явилося прізвисько «Супермен»? Один старий на базарі в Побле розповів історію: «Якось сюди приїхав цирк. Карлес попросив матір купити йому костюм супермена. Роза відмовилася. Тоді в гніві Карлес взяв і вистрибнув з балкона ». «На рахунок супермена не знаю, але те, що він стрибнув з балкона - звичайно. Але нічого не сталося - він же залізний », - з іронією згадує друг Пуйоля Хаві Перес.

 

Півзахисники «Барселони» ВикладачСправжню заздрість у решти клубів, звичайно ж, викликає півзахист «Барселони». Хав'єр Ернандес Креус, більш відомий, як Хаві, з гордістю носить звання El Profe - «Справжній професіонал». Хаві є одним із символів і ключових гравців «Барселони, його відрізняє добре бачення поля і точний пас, а універсальність іспанця вражає. «Візитною карткою» гравця є передачі. Хаві - головний диригент «Барселони », особливо йому вдаються розрізаючі паси низом часто через групу гравців суперника. Хаві універсальний, може діяти в ролі плеймейкера, підтримувати опорну зону, зіграти на фланзі півзахисту. При цьому, він мало забиває, хоча і володіє непоганим ударом.Дивовижна точність і своєчасність передач стали причиною ще однієї клички шостого номера «Барси» - «Комп'ютер».

 

Можна не любити Барселону, але, якщо Ви вболіваєте за національну збірну Іспанії, важко не поважатиІньєсту. Прізвиська «Каспер» і «Смерть» іспанець отримав за свою блідість, мало не прозорість. А от за віртуозність на полі Андреса прозвали «Ілюзіоніст». Іньєста добре вихований, тихий чоловік, дружить з технікою. Сімейний, дуже сімейний. Рано почав лисіти, що теж вплинуло на сором'язливість. Також стала легендарною блідість - вроджені проблеми з шкірою. «Привид» і «Каспером» називали постійно, злі партнери і суперники обрали прізвисько «Смерть». Через багато років стало зрозуміло, що Іньєста сіє смерть, тільки біля воріт суперників.                                      

 

Хав'єр Алехандро Маскерано відомий своєю непоступливістю в єдиноборствах і вмінням віддати відмінний пас. Як і у випадку з співвітчизником Міліто, Хав'єр Маскерано ще на батьківщині отримав кличку «Маленький вождь». Це зараз за аргентинцем закріпилася репутація «ланцюгового пса», одного з найжорсткіших опорників Європи, а в Південній Америці Маскерано славився в тому числі і умінням визначати вектор атак, бути справжнім лідером команди. Інше прізвисько Хав'єра - Масче, утворено від іспанського вимови його прізвища. Цікаво, що в російськомовних ЗМІ набагато більш поширене написання прізвища Маскерано, згідно з його італійському вимові, незважаючи на те, що державна мова в Аргентині - іспанська.

 

 Лівий півзахисник Адріано Коррея Кларо примітний тим, що однаково добре поводиться з м'ячем як правою, так і лівою ногами, за що його і прозвали Мото-Адріано. А за свою невгамовну енергію та постійні переміщення по брівці бразилець отримав прізвисько «Паровоз».                                  

 

Серхіо Бускетсу Бургосу дісталося прізвисько «Снігоочищувач». Ніякого снігу в Іспанії, а тим більше в ПАР, звичайно, не було - кличка пов'язана з функціями Бускетса на полі. Вихованець «Барси» нерідко страхує підключаються в атаку і виправляє помилки партнерів.Ще одне прізвисько футболіста, вже негативне - «Актор». (за симуляції)  

  

Реактивна Блоха" Аналогічне подання заслуговує лідер «Барселони» - володар «Золотого м'яча» чотирьох останніх років Ліонель Мессі. Весь світ знайомий з жалісливою історією про те, як гормональні проблеми мало не коштували Лео кар'єри. Довгий час хлопчик не міг подолати планку зросту 140 см. «Барселона» взялася не тільки навчати футболу, але і повністю оплачувати витрати на лікування Мессі, до якого вже тоді пристало прізвисько «Блоха». Зараз, до речі, деякі називають форварда «Реактивної блохи», маючи на увазі легкість і швидкість, з якими той пішов від суперників.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты