Велика афера Копитка

Уже офіційно: Верес і Львів обʼєднуються в один клуб. Чому так сталося, які будуть наслідки та яке майбутнє цього клубу?

Автор — Roman Ščerbak
22 мая 2018, 22:19
2
Велика афера Копитка

21 травня 2018 — саме в цей для мене помер ФК Львів. Клуб, який я підтримував приблизно 2 роки, став частиною нового олігархічного перевороту.

Олігархічний футбол досі не вмер. Змінилися лише олігархи. Замість Коломойського та Ярославського до Суркіса й Ахметова доєднуються такі люди як Копитко колишній (а може й нинішній) бандит-рекетир. (Попередження: жахливий переклад. Раджу не заходити людям зі слабкою психікою.)

Сьогодні, на свою 12-ту річницю, керівництво Львова офіційно заявило, що вони зіллються з Вересом в один клуб. До того ж, у коментарях вони підтвердили, що цей Львів — не той, яким був раніше.

 

Чому так сталось?

Причин доволі багато, однак основних я б виділив дві:

1) Бажання президента ФК Львів Романа Михайлова мати клуб в УПЛ, але небажання поступового розвитку. Таким чином уже помилився Хахльов із Вересом, що призвело до цієї ситуації.

2) Як було сказано в програмі ТаТоТаке (початок 13:42), Копитко захопився й він захотів собі клуб УПЛ саме зі Львова.

 

Що може піти не так?

1) Уболівальницька проблема: Львів не має багато вболівальників, а з ультрасами Михайлів успішно пересварився (дійшло до того, що вони не були на жодному домашньому матчі за всю весняну частину). Уболівальники Вереса підуть уболівати за рівненський клуб, а не за новотвір Копитка. Вни вже зараз незадоволені Копитком та його керівництвои. Іми отримаємо нову Сталь в УПЛ. З чим можу привітати.

2) Гравці: Більшість причетних до Вереса просто відмовиться виступати за цей клуб. Деякі так уже зробили, і я чекаю на продовження. А гравцям Львова не вистачає рівня навіть на боротьбу за лідерство в групі А Другої Ліги. Можна виділити хіба бомбардира Кисленка та захисника Бухала, який їздив в оренду до Олександрії, але повернеться звідти влітку. Тому команду доведеться збирати практично з нуля.

3) Атестація: доволі проблемне питання, бо, з одного боку, новостворений клуб можуть не пустити за правилами атестації (детальніше тут), але, з іншого боку, Копитко має досвід махінацій з атестацію й може знайти спосіб оминути ці проблеми.

 

Майбутнє Львова

Беззаперечно, на Михайлова чекатиме доля Хахльова у Вересі — пішака Копитка, якого він використає для просування своїх інтересів у ФФУ, а потім за першої-ліпшої нагоди зіллє. Що ж чекатиме на другий клуб Львова?

1) Клуб не атестують для УПЛ, і можуть навіть не пустити в Другу Лігу. З одного боку, це буде кроком назад для львівського клубу, а з іншого — не повториться історія азербайджанської Зіри, яку декілька сезонів тому не пустили до Ліги Європи, бо в неї не було трьох років професійного статусу. Якщо Копиткові буде це досі цікаво.

2) Клуб атестують для УПЛ, але команда буде тріщати по швах і вилетить до Першої Ліги, де стане нецікавою Копиткові, і той зіллє її так само, як і Верес. Після чого ФК Львів знову відродять. Сподіваюсь, без Михайлова й Копитка.

3) Якимось чином клуб збере нову сильну команду, вийде в першу шістку чи, навіть, єврокубки, куди його не пустять, а вийде якийсь інший клуб. Після цього Копиткові також може стати нецікаво (так, знову). Або ж він буде готовий витримати це й вивести клуб до Ліги Європи зі третьої спроби.

4) Львів доєднається до Олександрії, Олімпіка й Карпат, і буде вештатися між зоною вильоту та зоною єврокубків, аж доки не зʼявиться кращий варіант десь у Києві чи Луцьку, і він переїде туди.

 

Що буде з Вересом?

Для початку: чим був Верес останнім часом? Це була така собі химера народного клубу й іграшки Копитка. Саме іграшка Копитка поглине інфраструктуру та гравців Львова й отримає його назву.

Народний клуб же спуститься донизу, де з ним може статися дві речі:

1) Він справді стане народним, і спочатку не хапатиме зірок із неба, але поступово розвинеться й може стати сильним клубом. І не підпустить до себе багатіїв, яким подобається гратися з різними клубами задля задоволення свого я.

2) Його буде використано як ферму Львова (офіційно, або ж як Маріуполь для Шахтаря). Тоді про успіхи рівненського футболу можна навіть не мріяти.

 

Що далі?

Уболівальників містян я закликаю підтримати свій клуб в останніх двох поєдинках у його історії. І бойкотувати підробку Копитка. А найілше було би створити свій клуб, і розвивати його мірою своїх можливостей.

Уболівальникам Вереса слід створити свій новий клуб, який буде по-справжньому народним (однак, не раджу його так називати, бо це доволі тупо й пахне радянсько-російською народною командою Спартак). Краще обрати щось типу "спортивний клуб" чи щось інше.

Від ФФУ ж я стримано очікую ненадання атестату новій олігархічній іграшці. Або так, або Павелкові влаштують футбольний Майдан.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Повернення «Метеору»
20 марта 2019, 12:29
10
Рішення для «Карпат»
28 сентября 2018, 22:19
8
Все посты