Tribuna/Футбол/Блоги/Push for Analysis/Аналіз матчу Ліверпуль 0:1 Реал Мадрид

Аналіз матчу Ліверпуль 0:1 Реал Мадрид

Перед вами адаптивний переклад звіту матчу Ліверпуль - Реал Мадрид. Приємного перегляду!

Блог — Push for Analysis
29 мая 2022, 21:57
2
Аналіз матчу Ліверпуль 0:1 Реал Мадрид

Перед вами адаптивний переклад звіту з сайту betweentheposts.net . В моєму телеграм каналі є посилання на звіт з відеонарізками. Підписуйтесь і приємного перегляду!

Цей матч принципово відрізнявся від гри, яка була 4 роки тому. Ліверпуль за ці роки став сильнішою командою, вигравши АПЛ, Лігу Чемпіонів, а також у цьому сезоні здобув два трофеї в Англії цього року.

І Реал Мадрид, який з початку плей-офф явно не був фаворитом цієї ЛЧ. За ці роки змінився тренер, змінилася філософія команди з придбання готових зірок на ставки на молодих гравців, та додалися нові гравці до основної обойми.

Повернемося трохи назад та поглянемо на зміни в складі

Клопп зробив три зміни в команді, яка перемогла "Вулвз" минулих вихідних. Незважаючи на занепокоєння з травмами, Вірджіл ван Дейк, Фабіньо та Тьяго Алькантара змогли відновитися після травм і вийти в стартову одинадцятку, Мохамед Салах також повернувся до трійки нападників.

Анчелотті зробив лише дві зміни в команді, яка зіграла внічию з Реал Бетісом. Давід Алаба повернувся на позицію центрального захисника замість Начо, а Федеріко Вальверде стартував на правому фланзі, замінивши Родріго.

Раннє перегрупування Реалу

Не дивно, що у важливих матчах саме Ліверпуль виривається вперед за рахунок пресингу. Цей матч не був виключенням. Вершкові цього разу не змогли протистояти цьому тиску та мали деякі проблеми на початку гри

При схемі 4-3-3 асиметричний півзахист "Мадрида" створював деякі незручності, коли м'яч переходив у флангові зони. При цьому Тоні Кроос йшов назустріч центральним захисникам, іноді навіть між ними, а Лука Модріч розташовувався за Тьяго. Коли гра переходила до Ферланда Менді або Дані Карвахаля, підтримка захисників або придушувалася трикутником "Ліверпуля", або не була на достатній відстані, і "Мадрид" втрачав м'яч у небезпечних зонах протягом перших кількох фаз.

Перша хвилина: Приклад класичного контрпресингу "Ліверпуля", здатного перекрити підтримку Дані Карвахалю, який змушений віддати м'яч усередину після пресингу з боку Діаша. У цій фазі "Ліверпуль" заробляє штрафний удар.

Позиціонування півзахисників було змінено, аби допомогти захисникам. Модріч та Кроос утворили подвійну опорну зону, а Каземіро був попереду та підтримував їх. З додатковим півзахисником "Ліверпуль" проводив більше часу у високому блоці 4-3-3, а не в агресивному контрпресингу.

Це стало основою досить рівного володіння м'ячем між командами. Модріч і Кроос притримували нападаючих суперника, тоді як Федеріко Вальверде або Карвахаль могли зміститися в центр, за півзахисниками "Ліверпуля", щоб підтримати схему.

Тепер "Реал" більш безпечно міг володіти м'ячем, а також при атаці створювалася можливість для пошуку Вінісіуса Жуніора позаду Трента Александера-Арнольда. В результаті цього, передачі до коридору, де знаходився Віні часто були довгими. В інших випадках Мадрид рухався за рахунок більш коротких пасів, щоб у результаті вийти віч-на-віч з правим захисником. Мадрид рухав м'яч, але поки що не міг розблокувати фінальну третину суперника.

Домінування Ліверпуля

Адаптивність "Реала" виходить із змін ролей гравців, у той час як "Ліверпуль" діє за заздалегідь розробленими шаблонами, особливо на правому фланзі атаки. Саме ці заготовки дозволили протиснути м'яч через глибокий блок, і за п'ятнадцять хвилин почалися удари.

Завдяки Джордану Хендерсону, який тримав ширину, "Ліверпуль" зміг увійти в штрафну. Їх перша спроба була створена якраз через цю динаміку. Пас Хендерсона в вільний простір дав Александеру-Арнольду можливість для прийому м'яча та передачі Салаху, який зміг здійснити удар в ближній кут, але Тібо Куртуа не дозволив забити єгиптянину.

“Ліверпуль" почав швидко нарощувати кількість ударів по воротах. Мадрид змінював свою формацію в обороні між 4-4-2 і 4-3-3, що залежало від розташування Модріча, то поруч із Бензема, то в центрі поля. Але не залежно від схеми, пресинг “Реалу” приводив до постійного простору між лініями і "Ліверпуль" цим користувався.

Залишені в центрі поля Мадрида простори, були ідеальною зоною для підключень Садіо Мане. Його небезпека відчулася вже на двадцятій хвилині, коли "Мадрид" опинився у скрутному становищі: чи наступати і пресингувати Фабіньо і Тьяго, чи дозволити їм диктувати. Модріч видвинувся вижче, щоб пресингувати Тьяго, при цьому залишивши вільну зону куди і прийшов Мане. Той прослизнув повз Каземіро та Едера Мілітау, і наніс удар по воротам.

Хоча команда Клоппа не домінувала у володінні м'ячем, це був матч, який вона безперечно контролювала. Гра суперника в пас була ефективна в плані збереження м’яча, але мало креативна. У той час у "Ліверпуля" були механізми для побудови гри праворуч та переміщення м'яча назад у простір, а уже після цього слідували передачі у небезпечні зони.

Проте оборонні подвиги мадридців справді поставили на коліна елітну атаку "Ліверпуля" після шквалу спроб. Всі гравці лінії захисту зіграли свою роль. Важливі втручання Алаби змогли зупинити зв'язки Ліверпуля праворуч, особливо між Салахом і Мане.

Луїш Діас останніми місяцями відкривав багато простору для атак "Ліверпуля", але Дані Карвахаль зміг завадити форварду впливати на гру у фінальній третині. Мадрид завершив тайм із м'ячем у сітці, але гол Бензема був скасований після тривалої перевірки VAR на предмет офсайду. Ліверпуль закінчив тайм із перевагою в десять ударів проти одного у своїх суперників, але не зміг по-справжньому реалізувати свої атакуючі навички.

Жуніор забиває

Можливо, "Ліверпуль" і переважав за кількістю ударів, але загалом гра для Мадрида складалася не погано. Реал, як і раніше, володів м'ячем, а захист добре справлявся з атаками "Ліверпуля". Другий тайм почався дуже схожим на більшу частину першого, при цьому Анчелотті вніс деякі зміни, які використовувалися всього декілька раз за матч. Перший був на шостій хвилині другого тайму, коли "Мадрид" заволодів м'ячем у фінальній третині поля.

Вершкові почали частіше грати через Вальверде на правому фланзі, а Каземіро був у якості третьої людини в центрі.

У другому таймі "Мадрид" отримав вирішальну перевагу завдяки чудовій взаємодії. До цього моменту команда Анчелотті не використала гнучкість на правому фланзі, між Карвахалем та Модрічем.

Модріч відтягнув пресингуючий блок "Ліверпуля" до м'яча, але тиск з боку Фабіньо та Хендерсона не був спрямований на потенційних отримувачів. Тоді Карвахаль перевів м'яч на Каземіро, який передав м'яч Вальверде праворуч. Його пас із глибини поля пройшов крізь лінію захисту "Ліверпуля" та ідеально дійшов до Вінісіуса, якого залишив вільним Александер-Арнольд. Рахунок 1:0 за півгодини до кінця матчу.

Тібо Куртуа - сторож воріт

Поступово збалансована гра з володіння м'ячем перетворилася на контроль "Ліверпуля", і Клоппу були потрібні зміни, щоб створити кращі можливості. Діас був замінений на Діого Жоту на лівому фланзі, який більше загострював, а також мав кращу взаємодію з Мане. Це викрилося відмінному шансі "Ліверпуля" ближче до кінця гри. Передача Хендерсона була прийнята Жотою, який скинув головою на дальню стійку. Салаха за метр від воріт пробив під гострим кутом, але Куртуа встиг заблокувати удар.

Зміни Клоппа допомогли розпалити креатив наприкінці. Набі Кейта замінив  Хендерсона, а замість Тьяго вийшов Роберто Фірміно. Ці заміни були спрямовані на збільшення кількості гравців між лініями.

“Ліверпуль" продовжував створювати шанси. Комбінація Салаха разом з Фірміно дозволила створити чудовий момент, після якого Жота пробив. Він підключився, але трішки не встиг, щоб завдати сильнішого удару в кут, і Куртуа встиг відбити м'яч убік.

Найкращий шанс з'явився в одному з найрідкісніших сценаріїв гри. Довга передача від Фабіньо вивела Салаха віч-на-віч з Ферландом Менді. Салах пробив, але швидка реакція Куртуа не дозволила форварду забити знову.

Відмінні шанси "Ліверпуля" ближче до кінця, але Куртуа завадив забити.

“Ліверпуль" створював відмінні спроби, але у нього закінчувалися рішення, оскільки захисники Мадрида докладали величезних зусиль, не даючи "червоним" прорватися вперед. Анчелотті використав усі три заміни наприкінці матчу, і саме "Мадрид" мав більше шансів на успіх в останні десять хвилин гри, які включали контратаку "три проти двох" з проривом до штрафного майданчика і виходом на заміну Дані Себальоса один на один. Це сталося завдяки неймовірному баченню поля та пасу Бензема і положенню поза грою Вінісіуса, який відкинув захист, але Себальос не зміг реалізувати.

Висновки

Висновки матчу напишу від себе. Чудовий, цікавий матч, в якому з самого початку Ліверпуль задав дуже великий темп. Команда створювала багато моментів, дуже добре пресингувала(навіть не уявляю які фізичні данні повинні бути в людини, щоб витримати такий темп). Команда уміло користувалася вільними зонами, з окрема найбільше був задіяний правий фланг з підключеннями Арнольда, де його позицію в першому таймі успішно підстаховував Конате.

І Реал Мадрид, який по доброму повинен був вилітати ще в 1/8, але показав характер і виграв цей кубок уже в 14 раз. Герой цього матчу безперечно Куртуа, але я досі находжусь в захваті від паса Бензема, це те, що він робить останні роки, не тільки холоднокровно реалізовує, але і віддає такі шикарні передачі, не гірше за Модріча. Вітаю фанатів з перемогою, сподіваюсь текст вам сподобався. Підписуйтесь на мій телеграм канал. Зустрінемось.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов