Tribuna/Футбол/Блоги/Українською про світове/Огляд матчів 2-го туру Ліги Націй. Частина друга

Огляд матчів 2-го туру Ліги Націй. Частина друга

Найгарячіші матчі 2-го туру Ліги Націй завершено. У елітному дивізіоні А було проведено чотири поєдинки із інтригуючими вивісками. Але чи виправдали вони очікування?

Автор — Lesha Sierov
9 сентября 2020, 17:25
3
Огляд матчів 2-го туру Ліги Націй. Частина друга

Найгарячіші матчі 2-го туру Ліги Націй завершено. У елітному дивізіоні А було проведено чотири поєдинки із інтригуючими вивісками. Але чи виправдали вони очікування?

Розгром від Бельгії

У групі 2 Бельгія, яка у першому турі без проблем розібралася зі збірною Данії, приймала вдома Ісландію. Гості ж у минулому турі поступилися мінімально англійцям, при цьому не реалізувавши пенальті на останніх хвилинах.

Бельгійці провели серйозну ротацію, одразу 5 нових футболістів вийшли зі страту. У ворота cnfd Кастельс. Де Брюйне та Меньє відіграли, відповідно, в центрі та справа. А в атаці замість  Лукаку та Карраско вийшли Батшуаї і Доку. В ісландців же одразу семеро гравців, які не були в основі проти Англії, вийшли зі старту.

Гостям вдалося забити вже на 10-ій хвилині, скориставшись помилкою Кастельса. Здавалося, на нас очікує цікаве протистояння і ісландці зможуть дати бій бронзовим призерам ЧС. Проте ще у першому таймі всі сумніви розвіяли бельгійці, катком пройшовшись по гостям. Бельгія забрала м’яч та контролювала хід гри, ісландцям же доводилося розраховувати лише на рідкі контр-випади. Тож вже у першому таймі бельгійці зусиллями Вітцеля та Батшуаї вийшли уперед.

А в другій половині матчу Червоні Дияволи влаштували справжній розгром, забивши ще тричі: Мертенс, Доку та знову Батшуаї розписалися у воротах Крістінссона. Ісландія нічого не змогла протиставити супернику. Підсумковий рахунок – 5:1. І Бельгія зберігає за собою першу сходинку у групі.

Черговий невиразний матч англійців

В паралельному матчі цього квартету збірна Данії приймала вдома команду Англії. Гості провели не найкращий свій матч у минулому турі проти збірної Ісландії, тож прагнули реабілітуватися. Не могли їм допомогти у поєдинку Фоден та Грінвуд, яких було відсторонено від збірної за порушення правил карантину.

Трьох нових футболістів випустив Гарет Саутгейт на цей матч. Дискваліфікованого Вокера замінив Олекснадр-Арнольд. У центрі оборони дебютував Коуді. Фодена замінив ще один дебютант, Філліпс.

У Данії, після поразки від бельгійців,  сталося дві зміни у складі. Кьєра у центрі оборони змінив Йоргенсен, який чудово провів цей поєдинок. А замість Хьойберга у центрі поля розташувався Ньоргор.

Англія, як і у матчі попередньому, почала гру першим номером, але не могла трансформувати своє володіння у небезпечні моменти. Гості зрідка доходили до штрафного суперника, насичуючи переважно центр поля, завдавши у площину воріт лише два удари за весь матч (лише один з них із меж штрафного, аж на 92-ій хвилині).

Датчани ж і били частіше, і у площину влучали більше і моменти в них були більш небезпечними. Проте ні Долберг, ні Брейтуейт, ні Еріксен засмутити Пікфорда не змогли. Десь підвела реалізація, десь врятував голкіпер «Евертона». Як підсумок, нулі на табло та не найкращі враження від виступу англійців у цій Лізі Націй.

Загалом видно, що не клеїться гра у команди Гарета Саутгейта. У минулому матчі пощастило здобути три очки завдяки пенальті, у цій грі команда дивом не пропустила. Черговий невиразний матч провів Санчо. Так само нічого не показали Кейн зі Стерлінгом. Тож англійцям доводиться сподіватися, що до наступного літа, до Євро, лідери наберуть форму та покажуть свій реальний рівень.

Римейк фіналу

У Парижі, в рамках третьої групи, відбулася зустріч між Францією та Хорватією. Багато говорилося про повторення останнього фіналу ЧС, але майже нереальним вважалося, що повториться ще й рахунок. Але й він повторився. Давайте розбиратися чому.

Франція продовжує грати із трьома центральними захисниками. У трійку до Упаменкано в цьому матчі вийшли Ленгле та Ернандес. На флангах зіграли Сіссоко (номінально опорник, який нечасто грає на фланзі) та Ферлан Менді. У центрі ж в пару до Канте Дешам поставив Нзонзі. Грізман грав під двома нападниками – Бен-Йедером та Марсіалем. Мбапе не брав участь у матчі через захворювання коронавірусом.

Тож і маємо: неосновна трійка центральних захисників, нестабільний Нзонзі в опорній зоні, 31-річний Сіссоко на фланзі та відсутність головної зірки. Тепер вже реальніше виглядає той факт, що хорвати спромоглися забити двічі, але й вони вже не ті, що були два роки тому, тож й пропуск 4-ьох м’ячів навіть від неоснови Франції не виглядає чимось дивним.

Хорвати першими рахунок відкрили зусиллями Ловрена. Та й взагалі гості виглядали у цьому матчі краще, ніж у поєдинку попередньому, коли не мали шансів проти збірної Португалії.

Загалом перший тайм пройшов рівно з точки зору ініціативи. Команди почергово володіли м’ячем, проте без особливої небезпеки для воріт одна одної (за виключенням моменту з голом). Тим цікавішою вийшла кінцівка тайму. Спочатку Грізман завершив чудову комбінацію в один дотик, переправивши м'яча у сітку. А за декілька хвилин Марсіаль вивів  французів уперед (хоча цей гол і записали як автогол Ліваковіча, від спини якого м’яч перетнув лінію).

Ось так несподівано, мабуть, і для самих себе французи вийшли у лідери. Проте вже на початку тайму другого хорвати знову відігралися. Брекало, зібравши біля себе трьох захисників, вийшов переможцем із, здавалося б, програшної позиції та проштрикнув м’яча повз Льоріса.

Проте не вистачило хорватам сил та вміння аби зберегти нічию. Спочатку Упамекано чудовим ударом головою, а потім Жиру із пенальті принесли цілком заслужену перемогу французам.

Окремо хочеться сказати про дебютанта збірної Франції, 17-ти річного Едуарда Камавінгу, який вийшов на заміну. Молодий півзахисник настільки чудово увійшов у гру і створив декілька небезпечних моментів для партнерів, що здається, якщо він продовжить прогресувати такими ж темпами, місце Погба у парі з Канте в центрі поля під великим питанням.

Французи вчергове показали клас. Навіть без Мбапе, у команді знайшлися виконавці, які можуть робити результат та приносити важливі очки для збірної.

Рекорд побито

Останній матч сьогоднішнього огляду – поєдинок, що став історичним, адже в цій грі Кріштіану Роналду побив черговий рекорд, ставши першим європейцем, який забив 100 голів за збірну. Португалія зустрічалася зі Швецією.

Одразу шість нових футболістів випустив креманич шведів на цей матч після поразки від французів.  У складі збірної Португалії ж лише Роналду повернувся до основи, змінивши Жоту, в іншому склад ідентичний поєдинку минулому.

З перших хвилин активніше почали португальці, забравши м’яча до себе та нарощуючи володіння. Гості створили декілька небезпечних моментів біля воріт шведів, проте Ольсен був на місці та свою команду врятував.

Наприкінці тайму настав час для історичних подій. Свенсон сфолив на Моутіньо біля свого штрафного (за це швед отримав другу жовту та був вилучений з поля). Виконувати штрафний підійшов Кріштіану і точним ударом майже у дев’ятку воріт забий свій сотий гол за збірну. Лише Алі Даеї з Ірану забивав більше, на його рахунку 109 голів.

Але й на цьому форвард не зупинився. На 72-ій хвилині Роналду оформив дубль чудовим дальнім ударом, забивши таким чином 101-ий гол за національну команду. Щоб побити рекорд, португальцю залишилося усього 9 м’ячів.

А сам матч завершився перемогою Португалії, 2:0. Шведи непогано виглядали до вилучення, хоч і створили небагато моментів, але вдесятьох грати проти чинних чемпіонів Європи їм виявилося дуже важко. Португальці наприкінці матчу могли забивати ще, проте підвела реалізація.

Другий тур Ліги Націй завершено. Команди показали більш привабливий футбол, аніж у турі першому, за матчами дійсно було цікаво спостерігати. Наступні ігри збірних вже за місяць, тож ми чекатимемо на них із нетерпінням.

Збірна України спочатку прийме німців, а потім знову вдома зустрінеться із Іспанцями. Побажаємо хлопцям успіху та вболіваємо за наших!

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты