Tribuna/Футбол/Блоги/З любов'ю про футбол/З Днем народження, розбійнику !

З Днем народження, розбійнику !

Сьогодні, 12 січня відзначає свої іменини Арцём Уладзіміравіч Мілеўскі ( прим. ) або просто Артем Мілевський йому сьогодні - 30 !

Автор — Milevskaya Yuliana
12 января 2015, 11:49
6

 Український футболіст  із білоруським корінням який 11 років грав за київський футбольний клуб "Динамо"  пізніше кілька місяців(4 місс ?) у турецькому Газіантепспорі і ось пів року Мілевський знаходиться у Хорватії , він є нападаючим - розбійником футбольному клубі "Хайдук" у м. Спліт .   

Артем  завжди був і лишається такою людиною яку я не знаю, але яку безмежно люблю, я не хочу чіпляти на себе якийсь ярлик "божевільної фанатки"  БО у кожної людини яка цікавиться спортом (це може бути не тільки спорт - галузь прим. авт) знайде собі улюбленця , а чи надовго це вже час покаже, моя любов триває вже 4 -тий рік .

Що ж , які здобутки та перспективи має Артем на свої 30 років? 

1.Так де був помічений талант Артема Мілевського?

Його талант помітив Микола Миколайович Волков він і став першим тренером Артема .

Якось прийшовши на тренування в одну із мінських шкіл Микола Миколайович побачив високого незграбного хлопця який грав у баскетбол так і забрав він 7-річного Артема в дитячо-юнацьку спортивну школу "Зміна" .

Спочатку у нього нічого не виходило та з нього всі сміялись, з часом у нього все уладналось і пішла гра. Почались турніри і перший турнір який відбувся у Санкт- Петербурзі Артем вийшов на заміну та відразу забив, пізніше у кінці сезону він став найкращим бомбардиром .

2.  Переїзд до України та прихід до Динамо . 

Та що ті турніри значили ? Рівним рахунком - нічого .

Під кінець 2000р (прибл. жовтень- грудень)  Павло Яковенко тренер з київського "Динамо" запропонував 15 -річному Артему розвиватись далі і висунув йому пропозицію навчатись у футбольній академії із прекрасними умовами . Артем погодився , поїхав.

 Рік він грав у дублі команди  "Борисфен"  (2001-2002) а вже згодом Мілевський перейшов у другий склад київського "Динамо".

  • Перший приїзд додому посприяв тому, щоб Артем змінив свій білоруський паспорт на український, а справа у тому, що прийшовши у свою школу його побили. Він не розумів чому до нього таке відношення . Коли він подав документи про зміну громадянства і заявив що хоче грати у збірній України й тут білоруська асоціація з футболу не хотіла лишитись  перспективного гравця для федерації футболу України почався скандал , діло якого дійшло до президента ФІФА Йозефа Блаттера  тоді сторони розійшлись миром ,підписавши "меморандум" про взаєморозуміння і Білорусія відступила, а Артем на той час отримав українське громадянство . 

Вперше грати за основний склад Мілевський вийшов улітку 2002 року.

У футбольний світ Артем Мілевський увірвався в 2006 році, якраз тоді був чемпіонат Європи по футболу серед молодіжних команд (U- 21) серед учасників була Україна яка тоді посіла 2 місце . Матч у якому ми мали стиковий матч із Бельгією , вирішувала долю на молодіжне ЄВРО - 2006 дома ми програли із рахунком 2:3 , а гра у гостях давала мало шансів на перемогу але не все так просто, голи Алієва та Чигиринського а в останніх хвилинах важливий гол Мілевського вирішив футбольну долю(3:1 ?) .

               

Ну і звісно, найбільш знаменитий момент який прославив Мілю на ЧС- 2006 , в матчі 1/8 фіналу у серії пенальті коли він забив у ворота Швейцарії ударом "паненка"(Мілевський бив після невдалого удару Шевченка).  Трошки раніше на Євро -2006 у матчі групового турніру Мілевський забив тим самим ударом у ворота голандців .

Пізнаше була травма спини, а після він приймав далі участь у відбіркових турах ЄВРО-2008 та ЧС-2010 скрізь він входив у число основних гравців . Приймав участь у ЄВРО -2012 але частіше виходив на заміни.

Справи в Динамо в Артема також були відмінні. У Динамо прийшов тренер Валерій Газаєв, а Мілевський на той час вибив свою чесно зароблену капітанську пов'язку. А з приходом Юрія Сьоміна футболіст надійно закріпився у основі і був дуже впевнений, прозвище "Міля" лунало скрізь. 

  • У сезоні 2008/2009 Артема Мілевського визнали найкращим гравцем чемпіонату України.

Далі...почався великий спад. Мілевський не вирізнявся зразковою поведінкою згадати його постійні походи в клуби  або водіння автомобіля в алкогольному сп'янінні та розбитий автопарк. Із хлопця який покаже приклад для інших він став розбишакою та самозакоханим хамом.

прим.до фото

Я давно не бачила цього мерса, де він?

 

    

 

Ще більше ситуацію зіпсував Олег Блохін який тільки прийшов тоді у Динамо. На презентацію якого Тьомочка прийшов у халаті. Досі не зрозуміло який конфлікт відбувся між футболістом і тренером але Блохін все рідше випускав футболіста на поле  , пізніше сказав що він йому в основі не потрібен тим самим відправив його у дубль, а пізніше взагалі "викинув" із Динамо(сказавши, що через відсутність футбольних кондицій прим. авт). Скандальна розмова із пранкером Вованом яка ще більше зробила негативного шуму в бік футболіста. 

Напрошується питання що сталось із футболістом який коштував 11 млн ?

Артем покинув Динамо 5 вересня 2013 року,так у нього були доволі серйозні переговори із італійським клубом "Ліворно" та трансфер не вдався так як виділений час пройшов, а тоді я так і не зрозуміла чи Динамо його не могло відпустити чи він не знав чи хоче туди перейти (хоча Італія, країна якою він марить прим. авт).

Однак , вже того ж дня ЗМІ вибухнули новими заголовками статтей: "Мілевський гравець турецького клубу -  Газіантепспор"  контракт був розрахований на 3 роки, і здається все "майже" стало добре. Артем у клубі забив там гол(ура), потрапив у ДТП та розбив свою Ferrari . І  нова сенсація "Мілевський пішов з Газіантепспора" , я вже встигла обжитись із вболівальниками Газіантепспора(вк група)  як тут мені треба було із ними прощатись ^^ Контракт розірвали типу як згодились дві сторони але ж Артемкові зарплату не виплачували.За розірвання контракту він отримав компенсацію. Із Турцією закінчено, Тьома поїхав.  

Все що далі було знає мама,тато і сестра.

Я жартую, після розірвання контракту із Газіантепом , Мілевський зник із наших очей. Я місяцями чекала його повернення на хвилину , здалось , що все я його на полі не побачу АЛЕ ТУТ ПРИЙШОВ СЕРПЕНЬ (:D) і заголовки знову вибухнули "МІЛЕВСЬКИЙ У ХАЙДУКУ,ОЛА ЛА" згадати мою реакцію, не згадати нічого. Згадати той випуск Романа Бебеха і Мілі не сказати нічого.

На перекір  усім недоброзичливцям він повернувся . Шкода , що часу пройшло багато(2 важливих роки) мрії відносно його коханого "Реала" могли б здійснитись коли він був на піку  але людина сама встановила планку та мене тішить новина, що "Хайдук" це більш ймовірно не остання зупинка Мілевського . Добре, що повернувся його можна бачити більше,  приїхав до родини, навідав цю саму школу яку я згадувала на початку статті і от рівновага і все нормалізувалось . 

Не можуть не тішити заголовки із його ймовірним поверненням у збірну в якій він був із 2006 до 2012  і забив за ці роки біля десятку голів. 

Трансферна сума футболіста на даний момент становить 2 млн євро і ним цікавляться інші клуби, у тому числі й італійські.

Що ж повільно але впевнено, я бажаю Артему залишатись на вірній дорозі на якій він зараз стоїть, нових вершин прагнень, щоб Італія та збірна не була мрією а стали за ці ближчі роки реальністю , сім'я ...  З Днем народження , розбійнику !

   

Лучшее в блогах
Больше интересных постов