Tribuna/Футбол/Блоги/Будні скаута/Звіт скаута. Павло Ісенко

Звіт скаута. Павло Ісенко

11 апреля 2023, 01:11
15
Звіт скаута. Павло Ісенко

Ім'я - Павло

Фамілія - Ісенко

Дата народження - 21 липня 2003 року

Громадянство - Україна

Клуб - ФК Ворскла

Зріст - 192 см

Вага - 76 кг

Нога - Права

Позиція - Воротар

Номер - 51

Хто такий Павло Ісенко?

Павло Ісенко 19-ти річний дуже талановитий український воротар.Павло вихованець та чинний гравець полтавської Ворскли. Заявив про себе у свої неповні 17 років в матчі проти Маріуполя в півфіналі Кубка України, де відбив 3 удари з пенальті та виграв для Ворскли серію пенальті. У 2023 році в матчі проти Вереса нагадав про себе, відбивши два пенальті підряд на 94 хвилині. В УПЛ має декілька матчів де показав, що являється талановитим воротарем. Викликався в молодіжні збірні України в Ю17, Ю18, Ю19. За збірну України Ю17 провів 7 матчів з яких 5 відіграв на нуль. В національну збірну України поки виклик не отримував.

Психологія

Павло на полі виглядає холоднокровним та не піддається на провокації суперника. Доволі впевнений в собі, хоча є компоненти в грі де цієї впевненості не вистачає, але це скоріш за все через молодість та недосвідченість. В грі активно підказує своїм партнерам по команді та впевнено керує гравцями оборони не дивлячись на свій юний вік.

Фізична готовність

Про травматичність Павла іще зарано говорити, він занадто мало часу провів на високому рівні. Антропометрія Павла вражає, у свої 19 років має воротарський зріст 192 см та 76 кілограмів. У воротарів з такою антропометрією є перевага при виходу з воріт, їх важко збити з ніг та блокувати, також більша ймовірність дістати м'ячі які летять у верхній кут воріт, але також є недоліки, це нижні м'ячі, коли потрібно продемонструвати акробатичність. Враховуючи як Павло тягне нижні м'ячі при ударах з пенальті, великий зріст не заважає швидко складатися.

Гра ногами

Павло сучасний воротар, який добре грає ногами, володіє коротким, середнім, довгим пасом. Під тиском нападників не вибиває м’яч куди попало, грає спокійно та старається зберегти м’яч для своєї команди. Величезний відсоток точних середніх та довгих передач, на жаль я не знайшов у відкритих джерелах точний відсоток, але під час матчів, важко не помітити наскільки точно Павло віддає середні та довгі передачі.

Гра на лінії

На лінії Павло грає надійно, навіть при сильних ударах зазвичай фіксує м’яч в руках, що демонструє його надійність та майстерність. Також Павло є доволі стрибучим воротарем, що враховуючи його високий зріст є додатковою перевагою.

Гра на лінії, якщо беремо такий аспект як пенальті, то Павло є напевно найкращим воротарем України й можливо одним з найкращих у світі. Два відбитих пенальті на 94 хвилині в матчі з Вересом і виграна серія пенальті у півфінальному матчі кубка України проти Маріуполя у свої неповні 17 років свідчить про його вміння відбивати пенальті.

Гра на виході

Якщо розглядати гру на виході при перехваті м’яча який рухається в сторону воріт то Павло практично не помиляється і вдало виходить на перехвати.

При грі на виході під час кутових та подач з флангів, Павло не бездоганний. З позитивних моментів при виході він рідко помиляється, але я б хотів акцентувати на його подвійних рішеннях, коли він спочатку виходить, а потім правильно оцінює ситуацію і розуміє, що не встигає, зупиняється і починає крокувати то назад то вперед, візуально помітно що воротар ніби не може прийняти рішення й ось цю невпевненість при виходах, я розглядаю як одну зі слабких сторін в грі гравця. Хочу додати, що гра на виході в Павла не є поганою, але над швидкістю прийняття правильного рішення потрібно попрацювати.

Виходи 1 на 1 в Павла доволі на високому рівні, він гарно зближається з гравцем який виходить з м'ячем 1 на 1 і доволі вміло збільшує об’єм тіла, що ускладнює завдання гравцю з м’ячем вдарити мимо Павла.

Сильні сторони

  • Психологія гравця
  • Антропометрія
  • Гра ногами
  • Гра на лінії(особливо пенальті)
  • Виходи 1 на 1
  • Перехвати м’яча

Слабкі сторони

  • Відсутність досвіду(всі помилки та невдачі попереду, важко спрогнозувати як він буде реагувати на власні невдачі)
  • Швидкість прийняття рішення на виході при кутових та флангових передачах

Висновок

Павло молодий, але вже дуже талановитий воротар, який потенційно може стати одним з найкращих воротарів світу при умові, що буде повністю сфокусований на футбольній кар'єрі, а величезні гроші, слава, дорогі машини не здвинуть цей фокус. В нього є всі характеристики сучасного топ воротаря, але щоб вийти на інший рівень, потрібно продовжувати працювати над своїми навичками та отримувати ігровий досвід якого йому бракує. Кожний воротар повинен зробити певну кількість помилок, перед тим як стати топовим, і ось тут дуже важливо наскільки безболісно Павло сприймає свої невдачі та рухається далі.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Звіт скаута. Іван Хайме
28 апреля 2023, 16:12
4
Все посты