Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольна форма/Майстерня шоколаду. Нові форми «Порту»

Майстерня шоколаду. Нові форми «Порту»

Нові контроверсійні форми португальського «Порту» на сезон 2015/16 – у блозі «Футбольна форма».

Автор — Gedeonus
5 июля 2015, 23:00
4
Майстерня шоколаду. Нові форми «Порту»

Нові контроверсійні форми португальського «Порту» на сезон 2015/16 – у блозі «Футбольна форма».

Незвичайним клубом в плані форми «Порту» став досить нещодавно. Сезон 2013/14 ознаменувався для португальців останнім роком у Nike. Зі стандартними шаблонами було покінчено, і клуб підписав угоду з американським виробником форми Warrior, який динамічно завойовував європейський ринок і для якого угода з «Порту» ставала найбільшою після угоди з «Ліверпулем». Нові форми, як і завжди було у Warrior, видавалися дуже незвичайними та породжували дискусії навколо себе. Зазвичай люди ділилися на два табори: одні вважали комплекти суцільним несмаком, інші ж молилися на дизайнерів зухвалого новачка на європейському ринку футбольного одягу. Побачивши успіх у такому небайдужому ставленні до футболок клубу і зростанні продажів, керівництво «Порту» з захватом сприйняло нові безумні ідеї дизайнерів Warrior (компанія з цього сезону на футбольному ринку носить назву своєї материнської компанії New Balance).

Минулого сезону найбільшу кількість негативних відгуків отримала третя форма «драконів» - рожева з двома вертикальними чорними смугами. Що ж, цього сезону найбільш незрозумілим для вболівальників є виїзний комплект – з нього і почнемо.

Словосполучення "sem igual" (з португальської – унікальний) як жодне інше підходить до цієї форми «Порту». Побачивши на формі коричневий колір, можна поперхнутися; можна посміхнутися, згадавши форми лихих дев’яностих – зокрема форму, здається, «Ковентрі Сіті» того часу тих кольорів; а можна відкрити рота від подиву та захоплення, оскільки що може бути краще, ніж крок, на який ніхто не очікував?

 

Коричневий (надалі у тексті – шоколадний, бо його офіційна назва від виробника – Cacao) колір нехай не відволікає вас від прекрасного шаблона цієї футболки. І справа навіть не у світло-шоколадних (молочно-шоколадних?) горизонтальних смугах на футболці. Безперечно, без них ця футболка не була б шедевром, але елементами, що найбільш привертають увагу, є блакитні.

Поєднання шоколадного та блакитного великий футбольний світ не бачив дуже давно

Блакитна (а точніше кольору cyan, який не має одно словесного аналогу в українській мові) смуга справді прикрашає цей комплект. Вона тонка, але ідеально тонка щоб вмістити логотип технічного спонсора та перетнути емблему клубу якраз посередині. Можу вас завірити, що поєднання шоколадного та блакитного великий футбольний світ не бачив дуже давно, і тому я дуже вдячний дизайнерам New Balance за таку ідею, а керівництво «Порту» - за те, що не забракувало її.

У той самий час домашня форма «драконів» здається острівцем безпеки та консерватизму. Хотіли сині з білими вертикальні смуги? Отримуйте ваші смуги, без зайвих рухів. Комір звичайнісінький, хіба що можна помітити тоненькі вкраплення темно-синього. Втім, що дивно, найцікавіше у цій формі – це її низ. Ззаду. Цю область кільцями охоплюють 10 тонесеньких білих ліній, і от що дивно: навіть за відсутності справді виразних незвичайних рішень спереду форми, в очі упадають саме ці дивні лінії.

Третя ж форма клубу арктично-біла з блакитним. На повністю білому фоні маємо немовби вишиті блакитні лінії, а також тоненькі блакитні кільця навколо кінчиків рукавів. Знову ж таки – просто, але дрібниці роблять свою справу, довершуючи і цей комплект форми португальців.

---

Трохи більше року тому «Порту» і New Balance підписали дуже важливий одне для одного договір. Для NB «Порту» ставав одним із головних партнерів на футбольному ринку, завдяки якому про компанію тепер дізнається ще більше людей. Для «Порту» ж NB є не просто технічним спонсором клубу, а й інформаційним приводом поговорити саме про «Порту». Адже яку б форму не зробили для них дизайнери компанії – люди ніколи не будуть байдужі до неї. 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты