Tribuna/Футбол/Блоги/Дима о футболе /Юрій Вернидуб, той у кого не вірили, але він зміг

Юрій Вернидуб, той у кого не вірили, але він зміг

Напевно зараз на просторах футбольного світу з’явилась команда, на яку ніхто не ставив, але зараз за її історією почали спостерігати. Це тираспольський «Шериф» на чолі з Юрієм Вернидубом.

Автор — Дима Хоменко
29 сентября 2021, 18:21
Юрій Вернидуб, той у кого не вірили, але він зміг

Напевно зараз на просторах футбольного світу з'явилась команда, на яку ніхто не ставив, але зараз за її історією почали спостерігати. Це тираспольський «Шериф» на чолі з Юрієм Вернидубом.

Тому сьогодні ми поговоримо про сам клуб та його тренера.

«Шериф» - клуб заснували всього 24 роки тому в 1997. Він є найтитулованішим клубом Молдови та єдиним, який проходив до групової стадії Ліги Чемпіонів та Ліги Європи.

У цьому році, напевно, кожна команда з групи D, мала думку, що четверте місце зрозуміло чиє. Так думали вболівальниками по всій Європі, букмекери. Але «Шериф» - «Шахтар», домашня перемога проти «гірників» стала несподіваною. А ось перемога над «вершковими» на Сантьяго Бернабеу – це вже викликало шок.      

Людина, без якої цього не вдалось – це Юрій Вернидуб. Тренер, який віддав 8 років луганській «Зорі».

За цей час з 2011 до 2019 років команда з Луганська з Юрієм:

У сезоні 2013-2014 пройшла два кваліфікаційних раунди Ліги Європи, але пробитися до групового етапу «Зорі» не дав «Феєнорд».

У 2016 році команда Вернидуба дійшла до фіналу кубка України, де програла «Шахтарю» 0:2.

У 2019 році Юрій очолив солігорський «Шахтар», де пропрацював рік, але переміг у чемпіонаті Білорусі.

У 2020 році Вернидуб очолює «Шериф», де у свій дебютний рік виграє чемпіонат Молдови, вперше виводить команду до Ліги Чемпіонів. Нагадаю, зараз «Шериф» займає перше місце з двома перемогами у групі з «Реалом», «Інтером» та «Шахтарем».

Також Юрій Вернидуб повторив успіх Валерія Лобановського та Євгена Кучеревського. Та перший український тренер, який переграв «Реал» на його стадіоні в офіційному матчі.

Нам залишається тільки спостерігати за ходою «Шерифа» у найавторитетнішому єврокубку. Наступний матч «Шериф» зіграє з міланським «Інтером».

 (фото з інстаграму Tribuna)

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты