Tribuna/Футбол/Блоги/Futball life/Жуан Фелікс - не знайшов себе в "Атлетіко", "Челсі", "Барселоні" і ризикує попрощатися з Європою

Жуан Фелікс - не знайшов себе в "Атлетіко", "Челсі", "Барселоні" і ризикує попрощатися з Європою

Блог — Futball life
Автор — Саня Шико
26 марта, 17:23
Жуан Фелікс - не знайшов себе в "Атлетіко", "Челсі", "Барселоні" і ризикує попрощатися з Європою

Вільний художник, але далеко не Антуан Грізманн.

Для Жуана Фелікса завжди було важливо відчувати довіру. Але вона не завжди його супроводжувала. Навіть можна сказати - вкрай рідко. У дитячих командах "Порту" юний футболіст намагався демонструвати красивий технічний футбол.

З "Порту" транзитом через "Бенфіку" в "Атлетіко Мадрид"

Фелікс мріяв, щоб кожне його володіння м'ячем виглядало маленьким святом. У підсумку хлопчиська не оцінили і перестали довіряти місце в основних складах команд. Та ще й фізична форма юного футболіста залишала бажати кращого. У 16 років Жуан перейшов до "Бенфіки". Мабуть чотири роки, проведені в системі "орлів" - найкращі за всю кар'єру португальця. У складі "Бенфіки" Жуан став наймолодшим гравцем Ліги Європи, оформивши хет-трик у матчі з "Айнтрахтом" (1/4 ЛЄ).

Жуан показував настільки хороший футбол, що "Атлетіко Мадрид" не пошкодували 126 мільйонів євро на трансфер молодого талановитого футболіста (2019 рік). Одного з найталановитіших Європи. Але до третього свого сезону в "Атлетіко" Жуан Фелікс так і не знайшов себе в команді Сімеоне. Слід визнати, що й сам "Атлетіко" кульгав на той час на обидві ноги. Клуб вилетів із єврокубків вже восени. Це призвело до втрати грошей і дестабілізації фінансового становища. Для того, щоб зміцнити склад сильними новачками, "матрацникам" необхідно було когось продати. Першою кандидатурою, яку назвав Сімеоне - став Жуан Фелікс. Однак "матрацникам" у такому терміновому порядку вдалося домовитися лише про оренду. У підсумку португалець вирушив до англійського "Челсі" (січень 2023 року).

У "Челсі" з думками про "Барселону"

Фелікс приїхав рятувати "Челсі", який кульгав аж на 22 ноги. Португалець не зміг засяяти і на "Стемфорд Брідж". Справедливості заради, варто зауважити, що ніхто з новачків не зміг проявити свої найкращі якості в команді, що штормить. Фелікс розумів, що його дні в АПЛ полічені. Попереду повернення до Сімеоне. Футболіст був упевнений, що щастя в "Атлетіко" він теж не знайде. На горизонті з'явилася можливість втілити свою дитячу мрію - вдягнути футболку "Барселони".

"Я з раннього дитинства мріяв виступати за "Барселону". Це єдина команда, яку я люблю", - публічно зізнався Жуан Фелікс.

Такі слова розлютили Сімеоне, "Атлетіко" та особливо їхніх вболівальників. Обуренню не було меж. Фелікса записали до списку зрадників. Португалець же, своєю чергою, ніяк не міг зрозуміти причину образи на нього. Але свого все-таки домігся. "Барса" відкрила свої обійми португальському футболістові.

У Хаві теж щось пішло не так

Опинившись у "Барселоні" теж на правах оренди, португальський футболіст сподівався на яскраві виступи, овації та визнання вболівальників тепер уже каталонського клубу. Мрія збулася - футболку "Барселони" Фелікс одягнув. Але чи домігся він успіху, який бачив у всіх своїх снах?

Ні. "Барселона", як і "Челсі", то злітала, то падала. Фелікс не став ключовим футболістом команди Хаві. Виходячи на заміни, португалець зрідка проводив яскраві хвилини. Але цього недостатньо, щоб заслужити стовідсоткову довіру клубу і вболівальників.

Флорентіно Перес, звісно, говорить про те, що він думає, як зберегти футболіста на майбутній сезон. Але чи вдасться йому зробити це. "Атлетіко" спить і бачить, як продасть футболіста. Цінник вельми вражає - 80 мільйонів євро. Каталонці не в змозі знайти таку суму. А чергова оренда не влаштовує "матрацників".

Куди далi

Про інтерес інших топ-клубів Європи нічого не чути. То кому ж потрібен начебто талановитий і перспективний 24-річний португалець? Чи знайдеться тренер, який допоможе Феліксу знайти своє місце на полі. Адже досі півзахисник так і не визначився - яку роль він виконує на полі. Такий собі вільний художник, але не Антуан Грізманн... Можливо, якби Фелікс не пішов із "Бенфіки", все було б по-іншому. В "Атлетіко" Сімеоне перекрив кисень молодому творчому футболістові. В іспанській команді взагалі складно бути нападником. Сімеоне кожного форварда бачить в обороні. Фелікс не готовий був, та й сьогодні теж не бажає відволікатися на захист. Він продовжує мріяти про легку гру з м'ячем біля штрафного суперника. Сімеоне нерідко говорив про недостатню цілеспрямованість Фелікса і те, що португалець не розуміє гру "Атлетіко". Думаю, Сімеоне не розумів, навіщо купують йому Жуана.

У "Барселоні" ситуація не краща. Ті самі проблеми, що і в "Атлетіко". І якщо каталонці не зможуть викупити Фелікса у "матрацникiв" (а до цього все йде), у нападника може бути один варіант - Саудівська Аравіа.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты