Tribuna/Футбол/Блоги/Спільний Футбол/Ліга Європи 1/8 фіналу: «Шахтар» - «Андерлехт» (3:1)

Ліга Європи 1/8 фіналу: «Шахтар» - «Андерлехт» (3:1)

Вчора ввечері на стадіоні «Арена Львів» донецький «Шахтар» приймав в рамках 1/8 фіналу Ліги Європи бельгійський клуб «Андерлехт». Матч завершився беззаперечною перемогою донеччан з рахунком 3:1.

Автор — Denys Cherednychenko
11 марта 2016, 10:55

Коротко про матч:

"Гірники" "вкусили" болючіше за бельгійців, як ті лиш зуміли легенько прикусити. А якщо зрозумілою мовою, то «Шахтар» переміг «Андерлехт» дуже передбачувано та без всіляких недоліків.

Про матч.

Перший тайм, як і очікувано активніше розпочали саме донеччани, які намагалися більше у себе тримати м’яч та нав’язувати свою гру не тільки на своїй половині чи в центрі поля, але й на половині суперника. Не дивлячись на дуже активну гру перших хвилин збоку "гірників", перший гольовий момент був саме у бельгійців, але тоді шанс свій вони не змарнували або просто банально не хватило майстерства. У а «Шахтар», використав свій шанс та свою нагоду на всі 100%, який приніс гол вже на 21-й хвилині матчу. Після передачі від Коваленка, Тайсон пробив по воротам та змінив "сухе" табло на 1:0. Якщо сказати грубо, то "Шахтаря" після забитого голу наче "прорвало", ну або суперник почав розвалюватися. «Гірники» почали створювати моменти за моментами. Реальний шанс подвоїти рахунок мав Факундо, але бельгійські захисники зуміли в останню хвилину винести з воріт м’яча. Хоча через декілька хвилин подвоїти рахунок «Шахтарю» все ж вдалося. Після чудової передачі від Срни, Кучер головою замкнув передачу та переправив м’яч у сітку воріт суперника, і тим самим зробивши рахунок більш комфортним 2:0. Як після першого голу, так само і після другого голу, «гірники» мали змогу збільшити свою перевагу, але Едуардо зумівши переграти голкіпера «Андерлехта», не зумів переграти штангу воріт.

В другому таймі після серйозної розмови з головним тренером «Андерлехта», бельгійці почали діяти більш агресивно, та більш рішуче на полі. Вони підходили все блище до воріт П’ятова, і намагалися якось влучити по воротам, але їхня техніка підводила бельгійців. Все ж бильще до середини другого тайму натиск «Андерлехта» дався в знаки, і на 68-й хвилині бельгійці зуміли відіграти один м'яч. Ашампог зумів переграти захисників та замкнути передачу. Але «Шахтаря» навіть мінімальний рахунок 2:1 не влаштовував, тому «гірники» не зупиняючись, великими силами, намагалися забити ще один гол, і на 78-й хвилині долі посміхнулася Едуардо, який минулого разу поцілив в штангу, але цього разу зумів переправити в сітку воріт суперника, 3:1.

Коротше кажучи, комфортна перевага в 2 м’ячі, що може гарантувати гірникам вихід до 1/4 фіналу Ліги Європи. Ну, а ми вітаємо "Шахтар" та бажаємо успіху йому в Лізі Європі, й надалі тільки перемагати! 

Фото з: "uefa.com"

Матч: "Шахтар" (Донецьк) - "Андерлехт" (Андерлехт);

Турнір: Ліга Європи (1/8 фіналу); 

Рахунок матчу: 3:1;

Голи забивали: Тайсон'21, Кучер'24, Бернард'79; Ашампонг'68

Місце проведення: Львів, стадіон "Арена Львів";

Арбітр матчу: Артур Діаш (Португалія);

Склад "Шахтаря": Пятов, Коваленко, Ракицький, Срна, Ісмаїлі, Тайсон (Бернард'46), Едуардо, Феррейра, Малишев, Марлос, Кучер;

Склад "Андерлехта": Прото, Окака Чука, Ашампонг, Дефур, Нейтінк, Прат (Конте'67), Суарес, Баджі, Нахар, Мбоджі, Дешахт;

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты