Tribuna/Футбол/Блоги/Спільний Футбол/Ліга Європи 1/16 фіналу: «Шахтар» - «Шальке-04» (0:0)

Ліга Європи 1/16 фіналу: «Шахтар» - «Шальке-04» (0:0)

Вчора ввечері на стадіоні «Арена Львів» донецький Шахтар приймав в рамках 1/16 фіналу Ліги Європи німецький клуб «Шальке-04». Матч завершився боєвою нічиєю двох клубів, де клуби продемонстрували дещо стриманий футбол.

Автор — Denys Cherednychenko
19 февраля 2016, 12:39

Коротко про матч:

Насправді боєва нічия для "гірників "та не легкий перший матч проти "Шальке-04" все що можна сказати про цей поєдинок. Звичайно українські вболівальники надіються, що донецькі хлопці зуміють здолати німецьких гірників на виїзді й отримають путівку до 1/8 фіналу Ліги Європи.

Про матч.

Перший тайм все ж активніше розпочали саме німці. Свій майстер клас показав Юнес Беланда який залишив за собою двох захисників донецького "Шахтаря" та пробив у дальній кут воріт, але на щастя для "гірників" та і для голкіпера Андрія П'ятова в тому куті стояв капітан Даріо Срна, який і виніс м'яча, а момент дійсно був гострий та напевно самий запам'ятовуваний в цьому поєдинку.

Що стосується "Шахтаря", то самий небезпечний момент та близький для забитого голу був у Коваленка, який зумів продертися до воріт "Шальке-04" та пробити в дальній кут воріт, але м'яч лише пройшов поряд зі стійкою.

Другий тайм та його початок також як і перший був за німцями, які створювали неприємностей захисникам "Шахтаря" та їхньому голкіперу. З самих запам'ятовуючи моментів у другому таймі були моменти у Сане, який пробивши головою не влучив м'ячем по воротах, та у того самого Юнеса Беленда, який знову залишив за собою гравців "Шахтаря" і пробив у девятку воріт, але на цей раз П'ятов продемонстрував чудовий сейф та врятував свій клуб від забитого голу.

Кінцівка другого тайму дещо насторожувала та насправді чекалося, що "Шальке-04" зуміє забити гол швидше ніж це зробить "Шахтар". Сама найкраща можливість для німців була, коли арбітр призначив вільний удар з лінії воротарського майданчика "Шахтаря", із за того, що Кучер скинув м'яч П'ятову після передачі з кутового, а той в свою чергу взяв його в руки. Але на щастя для "гірників" гравці "Шальке-04" таку можливість змарнували невдалим ударом та розіграшем м'яча. Натомість, "Шахтар" зумів відповісти німцям двома моментами Степаненка та Гладкого, але голкіпер "Шальке-04" був не набагато гіршим ніж наш П'ятов і, впорався з цими моментами та ударами "гірників".

Коротше кажучи, все вирішиться на домашньому стадіоні Шальке-04 "Фельтінс-Арена". Ну, а "Шахтарю" й надалі бажаємо тільки перемоги та гарної гри на виїзді.

Фото з: "uefa.com"

Матч: "Шахтар" (Донецьк) - "Шальке-04" (Гельзенкірхен);

Турнір: Ліга Європи (1/16 фіналу); 

Рахунок матчу: 0:0;

Місце проведення: Львів, стадіон "Арена Львів";

Арбітр матчу: Хюсейн Гечек (Туреччина);

Склад "Шахтаря": Шовковський, Даніло Сілва, Хачеріді, Драґовіч, Антунеш, Рибалка, Ярмоленко (Гусєв'18), Сидорчук, Гармаш (Велозу'64), Ґонсалес, Мораєш (Теодорчик'89)

Склад "Шальке-04": Райковіч, Деса, Тібі, Карлос Ґарсія, Бен-Аруш, Рікан, Бен-Хаїм ІІ (Іцхакі'83), Альберман, Іґієбор (Перец'73), Міха (Вермут'73), Захаві

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты