Tribuna/Футбол/Блоги/Спільний Футбол/П.Іванов: «Металург З» ще живий, а новий формат обсудим 23 грудня»

П.Іванов: «Металург З» ще живий, а новий формат обсудим 23 грудня»

Генеральний директор Прем’єр-Ліги України Петро Іванов дав на невелике інтерв’ю, де відповів на найактуальніші теми сьогодення які відбуваються в українському футболі.

Автор — Denys Cherednychenko
22 декабря 2015, 19:04

Петро Іванов дав невелике інтервю сайту "football.ua" де прокоментував найактуальніші проблеми та про новий формат УПЛ.

Про проблемни клубів в УПЛ:

"Вчора відбулося засідання атестаційного Комітету ФФУ. Збори були присвячені справах клубів, які мають заборгованості. За запевненням клубів ті проблеми, які накопичилися, вони намагаються реструктуризувати і закрити. Ситуація зовсім не проста, але цілком вирішуване.

У нас багато нормальних футбольних клубів, просто ситуація яка за останні пару років перекинулася кардинально, поставила у складне становище не тільки власників, а й уболівальників. Бюджети клубів з 2012-го року по 2014-й змінилися в три рази. Пропорційно зменшуються доходи, відвідуваність. Це і створило нинішні умови. Є клуби, які вирішують ці домовленості. Основна маса заборгованостей сейчас- виплати зарплат футболістам.

Навіщо допускати такі клуби до змагань - питання не до нас. Ще кілька років тому президентом Прем'єр-Ліги піднімалося питання про те, що клуби повинні надавати якісь гарантії. Так само піднімалося питання про регламент змагань. Але, як вам відомо, за тиждень до початку чемпіонату виконавчий комітет прийняв рішення про те, щоб залишити формат колишнім. Це рішення не підтримувалося загальними зборами ".

Про "Металург З":

"Місяць тому ми отримали протокол зборів керівництва Металурга. Там йшлося про те, що клуб почав процес ліквідації. Вони поки що шукають інвесторів. Складно прогнозувати щось. Процес ліквідації займає півроку, його проводить ліквідаційна комісія. За їх словами , вони зараз шукають інвестора. Складно прогнозувати, чи будуть вони брати участь у змаганнях навесні. Але, на даний момент, пацієнт швидше живий, ніж мертвий " - заявив Іванов.

Про новий формат УПЛ:

"На загальних зборах було прийнято рішення про створення робочої групи: представники клубів, УПЛ, ФФУ, каналів-трансляторів. Перше засідання - 23 грудня в 12:00 в офісі УПЛ. На даному етапі формат обговорювати ще занадто рано. Особисто я, хотів би його бачити яскравим, несподіваним і цікавим. Сподіваюся, що клуби прислухаються до тієї роботи, що була пророблена і до тих напрацювань, які у нас є ".

Також ситуацію в українському футболі прокоментував віце-президент Федерації футболу Києва Вадим Місюра:

"Наші команди з різних регіонів країни та їх вболівальники можуть отримати свято футболу. Але сьогодні спорт живе тільки за рахунок активних людей бізнесу. І ми повинні намагатися підтримувати таких людей разом з державою. Говорити про податковому законодавстві, створювати різні пільги. Думаю, тоді у нас буде більше команд ". - заявив Місюра 

Джерело: "football.ua"

Другие посты блога

Все посты