Tribuna/Футбол/Блоги/Спільний Футбол/«Перша перемога в Лізі Чемпіонів та надія на єврокубки» (Звіт матчу)

«Перша перемога в Лізі Чемпіонів та надія на єврокубки» (Звіт матчу)

Сьогодні донецький Шахтар здолав шведське «Мальме» у Львові з рахунком 4:0 і здобуває свою першу перемогу в цьогорічному розіграші Ліги Чемпіонів.

Автор — Denys Cherednychenko
4 ноября 2015, 01:01

Коротко про матч:

"Шахтар" все ж зумів переломити свою три матчеву поразку в Лізі Чемпіонів та в перше здобув перемогу в цьому сезоні здолавши "Мальме" у Львові з рахунком 0:4, де відзначилися  Гладкий, Срна, Едуардо та Тейшейра.

Про матч. "Гірники" насправді продемонстрували сильну та агресивну гру яка протрималася майже до кінця матчу. Як тільки просвистів свисток про початок матчу, так "Шахтар" побіг у перед і протягом десяти хвилин з жимав "шведів" біля їхніх воріт. Гра дещо заспокоїлася після того як один з гравців "Мальме" отримав дуже серйозне пошкодження, після якого наставнику "блакитних" було потрібно робити ранню заміну на 11-й хвилині матчу. Донеччани все ж мали багато моментів і дуже небезпечних. Мав момент Бернард який виходив сам на сам з голкіпером, мав момент і Тейшейра який в загалом мав багато моментів у матчі, ну і мав момент і Гладкий, але все ж останньому повезло більше. На 19-й хвилині матчу Гладкий відкриває рахунок в протистоянні 1:0. Далі гра знову де що заспокоїлася, хоч і такими наче спалахами "Шахтар" створював моменти біля воріт "Мальме". Але перший тайм так і завершився з мінімальним рахунком донеччан 1:0. Розпочався другий тайм з замін у "Шахтаря" та у "Мальме". У донеччан вийшов Едуардо замість Гладкого, а у шведів вийшов Йотун замість Бергета. Але й не пройшло і 5 хвилин другого тайму як арбітр призначає пенальті на користь "Шахтаря". Гравець "Мальме" Арнасон фолить у своїй штрафній на Тейшейрі. Одинадцяти метровий пішов виконувати не сам Алекс, а капітан команди Даріо Срна який легко перетворює рахунок вже в 2:0. Через 10 хвилин спрацьовує перша заміна Луческу, а саме Едуардо робить рахунок матчу 3:0. Після третього забитого голу "гірники" себе почували краще і могли грати вже комфортно та в свою гру. Але забивати вони так і не зупинилися. На 74-й хвилині матчу самий забивний гравець Прем'єр-лізі та який ще не разу не забивав в Лізі Чемпіонів Алекс Тейшейра робить рахунок матчу 4:0. Останні 15 хвилин матчу команди догравали спокійно, "Шахтар" мав моменти, але вони були не такі гострі як в першому таймі чи на початку другого, тому рахунок так і залишився не змінним, 4:0 на користь "гірників". Перша перемога та надія на єврокубкову весну.Коротше кажучи, "гірники" трішки полегшили собі завдання в турнірному плані, але не на наступний матч, де у матчі з "Реалом" не зіграють ключеві гравці "Шахтаря" Срна та Кучер, які перебрали з картками.

Матч: "Шахтар" (Донецьк) - "Мальме" (Мальме);

Турнір: Ліга Чемпіонів (груповий етап); 

Рахунок: 4:0

Голи забивали:  Гладкий`29, Срна`48 (пен.), Едуардо`55, Тейшейра`73;

Місце проведення: Львів, стадіон "Арена-Львів";

Арбітр матчу: Овідіу Хацеган (Румунія);

Склад "Шахтар": Каніболоцький, Азеведо, Ракицький, Срна, Тейшейра, Гладкий (Едуардо`46), Марлос, Бернард (Коваленко`75), Фред (Тайсон`68), Степаненко, Кучер;

Склад "Мальме"Віланд, Джурджич (Ейкрем`74), Інге Бергет (Йотун`46), Арнасон, Родіч, Бенгтссон, Розенберг, Кофі Аду, Левіцкі (Ракіп`11), Тіннерхольм, Конате;

Інші матчі в групі А: "Реал" - "ПСЖ" (1:0)

Турнірна таблиця групи А:

              І     О

Реал       4    10

ПСЖ       4     7

Шахтар   4     3

Мальме   4     3

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты