Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольна girl/6 причин, через які я люблю Ювентус

6 причин, через які я люблю Ювентус

Зізнаюсь в коханні «старій синьйорі» у 6 пунктах.

Автор — Яна Пікож
11 июля 2019, 00:33
17
6 причин, через які я люблю Ювентус

Італія. Квітуча країна зі смачною піцою і паніні, запашними фруктами та неймовірно товариськими і дружелюбними жителями. На мою думку, Італія стоїть на “трьох слонах”: їжа, музика та футбол. Саме вони є найбільш популярними темами для розмов рядових італійців. 

Італійський футбол приковує до себе погляди мільйонів вболівальників. Кожен у ньому знаходить щось своє. Одного разу я теж знайшла там “своє” - Стару Синьйору. 

Я захопилася футболом не так давно (у 2016 році), проте майже одразу віддала своє серце Ювентусу. На це є декілька причин, про які я і хочу розповісти у своєму першому матеріалі. 

Причина номер 1. Форма. 

Як би це не було дивно, проте першим, на що я звернула увагу в цьому клубі, була, якщо чесно, форма. Поєднання чорного і білого. Що ще може бути простіше? Водночас, це елегантно та стильно, тому мені і прийшло до вподоби. 

Причина номер 2. Прагнення до перемог та титулів. 

Коли я дізналась про Юве, він уже домінував в Італії. Статус фактично непереможних розташував мене до клубу. Протягом трьох років я спостерігаю за переможною “ходою” б’янконері у Серії А. Усіх цих досягнень не було б без того, що я назвала в заголовку пункту - без прагнення вигравати та завойовувати трофеї. 

Причина номер 3. Керівництво. 

Родина Аньєллі, яка володіє Ювентусом, має повагу, безумовно, кожного вболівальника “старої синьйори”. В їхніх очах завжди легко читається любов до клубу. Помітно, що для президент, синьйора Андреа Аньєллі, Юве є не просто бізнесом. Це частина його життя. 

 

Павел Недвед, віце-президент, та Андреа Аньєллі, президент

Те ж саме можна сказати і про віце-президента, Павела Недведа. Легенда б’янконері за часів своєї гри у футбол і тепер, за часів управлінця. 

Не може не заворожувати. 

Причина номер 4. Тренери. 

Команду “чорно-білих” завжди тренували менеджери з абсолютно футбольними серцями: Джованні Трапаттоні, Марчелло Ліппі, Карло Анчелотті, Клаудіо Раньєрі, Антоніо Конте, Макс Аллегрі і, нарешті, Мауріціо Саррі, від якого ми чекаємо чудових результатів у сезоні 2019/20. 

 

Массіміліано Аллегрі, тренер Ювентуса в 2014-2019 рр.

Марчелло Ліппі, тренер Ювентуса в 1994-1999 та 2001-2004 рр. 

Кожен тренер, безперечно, любив Ювентус. Без любові не можна тренувати настільки великий клуб. Навіть якщо не всі з них вигравали ту ж саму Лігу Чемпіонів, вони горіли бажанням залишитися в історії Синьйори та прославити її. 

Причина номер 5. Безпринципність та непоступливість. 

У цьому пункті ми повинні згадати запеклих суперників Ювентуса: Інтер, Мілан, Фіорентину, Рому і, звичайно ж, Торіно. 

Ювентус завжди достойно грає з “ворогами” і в більшості матчів навіть перемагає. Гравці до останнього захищають емблему клубу, лягають кістьми за честь команди. І як би не провокували футболістів Юве вболівальники принципових суперників (згадати хоча б матч з Інтером на Сан-Сіро у сезоні 2017/18), б’янконері завжди виглядають достойно. 

Причина номер 6. Легенди. 

Джанлуїджі Буффон, гравець Ювентуса в 2001-2018 рр. та 2019-н.ч.

Ювентус - чи не найбагатший на легенд футбольний клуб. Буффон, Дзофф, Феррара, Бріо, Недвед, Дешам, Капелло, Зідан, Платіні, Ді Лівіо, Давідс, Каморанезі, Дель Пьєро, Боніперті, Баджо, Трезеге, Віаллі, Россі… І це ще навіть не половина! 

Алессандро Дель Пьєро - гравець Ювентуса в 1993-2012 рр.

Це легендарні гравці Юве, які символізували сам Юве та його головні цінності - вірність клубу та традиціям, чесність, відданість, здатність до самопожертви і неймовірну працездатність. 

Давід Трезеге, гравець Ювентуса в 2000-2010 рр. 

Легенди на те і є легендами, щоб привертати увагу до клубу, розповідати його історію, яка вже тісно переплетена з їхньою самостійною біографією. Саме ці люди і приваблюють погляди навіть нейтральних вболівальників до “старої синьйори”. 

--- 

Отож, я назвала основні причини, через які я вболіваю за Ювентус. Звісно, це все об’єктивно. І доречі, головна причина так і не названа, тому що неї не можна виразити словами. Це в голові, це в серці, це в кожній клітині тіла. 

А чому ви вболіваєте за свій клуб, чому саме він? Чекаю вас в коментарях!

 

#конкурс

Лучшее в блогах
Больше интересных постов