Tribuna/Футбол/Блоги/БЛФ/Шахтарю на замітку: Аналіз останніх матчів Шальке

Шахтарю на замітку: Аналіз останніх матчів Шальке

Бажаєте знати звідки Шальке найбільше забиває, пробиває, пропускає, тоді вперед!

Блог — БЛФ
Автор — Kindoroho
18 февраля 2016, 20:40
1

Донецький "Шахтар", як і одинадцять років тому на стадії 1/16 фіналу Ліги Європи поміряється силами з гельзеркірхенським "Шальке". Тоді, українська команда зуміла сенсаційно переграти німецький гранд і вийти в наступний етап. Як складеться доля українських віце-чемпіонів на цей раз залишається загадкою.

Сайт Footmania опираючись на дані інтернет порталу Four Four Two пробує проаналізувати дії "кобальтових" у попередніх поєдинках і спрогнозувати їх гру у матчі з "Шахтарем". Звісно, прогнози річ невдячна: на кожен матч у кожного з тренерів своя тактика і свої погляди, тим не менше, чим більше ми знаємо про противника, тим більше ми озброєні.

У 2016 році "Шальке" провів у чемпіонаті Німеччини чотири поєдинки. Незважаючи на статус одного з грандів, лише половину свої матчів команда з Гельзеркірхену виграла і відповідно половину програла. У першому матчі року була поразка від "Вердера" 1:3, згодом дві поспіль перемоги над "Дармштадтом" і "Вольфсбургом" 0:2 і 3:0 відповідно і поразка в останньому матчі з "Майнцом" 1:2. Сім забитих голів і п'ять пропущених, явно не кращий результат, як для тренера так і для команди. Погляньмо зони, звідки саме пропускав "Шальке".

Як видно на зображені, три голи з п'яти(жовті стрілки) були пропущені з меж штрафного майданчика, причому два взагалі було забито з воротарського. Цікаво, що двічі Ральф Ферманн пропускав після ударів здалеку, причому, що у моменті з голом Фрітца("Вердер"), що в моменті з Баумгартлінгером("Майнц") провина за пропущені м'ячі лежить повністю на ньому. Ті два удари навряд чи відносяться до категорії тих, що не беруться.  На рахунок трьох інших пропущених м'ячів, то особливий привіт слід передати Нойштедтеру і Матіпу, які відверто програвали позиції своїм опонентам.

Окрім моментів з пропущеними м'ячами слід відмітити, що захист "Шальке" міг пропустити і значно більше. Так для прикладу "Вердер" ще тричі пробивав з меж штрафного, по два моменти мали "Вольфсбург" і "Майнц" і це до уваги беруться лише моменти, коли м'яч влучав у ствір воріт (наголошу, з меж штрафного майданчика). А скільки було ще неточних ударів, які вище відмічені червоними стрілками.

Слід відзначити, що незважаючи на те, що "Шальке" дозволяє багато бити по своїх воротах, гравці клубу теж не цураються "стріляти" з любих дистанцій по воротах суперників, про що свідчить наступне зображення.

Примітка: Жовта стрілка - голи, синя - точні удари, червона - удари мимо, сіра - заблоковані постріли.

Отже з семи забитих м'ячів в останніх чотирьох матчах "кобальтові" чотири забили з меж штрафного, ще тричі відзначалися ударами з далеку, причому, що цікаво, всі голи були забиті в матчі з "Вольфсбургом". Ще один цікавий нюанс, що авторами семи голів стали сім виконавців, а саме: Матіп(після подачі з кутового - "Вердер"), Майєр і Сане(скористалися провальною грою "Дармштадта" в обороні); Хунтелар(удар з далеку), Гайс(виконання штрафного удару) , Шопф(ще один удар з далеку) - всі голи "Вольфсбургу" та гол Беланда в ворота "Майнца", коли марокканець найшвидше розібрався після відскоку до нього м'яча.

Розглянувши звідки саме гравці "Шальке" відзначалися та пропускали не завадить поглянути, де саме розпочиналися атаки.Напрямком синьої стрілки зображено місця звідки починалися атаки, які закінчувалися ударом по воротах. Робимо висновок, що три результативні атаки взяли початок на правому фланзі, де нагадаймо бігає Сане, а це практично половина від забитих голів. Взагалі, за останні чотири матчі відразу 13 атак після яких завдавалися удари прийшли з правого флангу. Зробимо прогноз, що Шевчуку, якщо він появиться, буде дуже нелегко.

Якщо ж поглянути на дії суперників "Шальке", то найбільше небезпечних моментів створювалося з центральної зони. Хоча з іншої сторони, два з трьох пропущених м'ячів прийшли з лівого флангу атаки, який закриває Жуніор Кайсара. Про не найкращу гру Матіпа і Нойштедтера в моментах з пропущеними голами вже згадувалося.   

Слід відмітити, що особливу увагу донецькому "Шахтарю" потрібно приділити грі при подачі кутових. Для прикладу Матіп в ворота "Вердера" забив після кутового. Могли гравці "Шальке" у тому матчі відзначатися ще раз. Були і інші непогані подачі, які щоправда блокувалися.

На що ще гравцям "Шахтаря" потрібно звернути увагу, це на вміння гравців "Шальке" фолити. Лише шість попереджень за останні матчі, при тому що правила "кобальтові" порушували 72 рази! Більше того, футболісти німецького клубу фолили досить грамотно, не даючи противникам шансів на небезпечні штрафні. На зображені відмічено порушення гравцями "Шальке" правил. 

Підводячи підсумки, зробимо висновок: незважаючи на приналежність до чемпіонату Німеччини, "Шальке" не слід вважати суперником, якого потрібно боятися. Поважати - так, боятися - ні в якому разі.

  • Захист "кобальтових" не являється еталоном надійності, те ж саме стосується і воротаря.
  • Гравці німецького клубу багато б'ють по воротах, причому незважаючи на відстань.
  • Особливу увагу слід привернути правому флангу атаки, де бігає Сане.
  • Подачі з кутових приховують в собі подвійну небезпеку.
  • В плані оборони у "кобальтових" трішки "підсідає" опорна зона, про що свідчать атаки суперників.
  • Правий захисник Жуніор Кайсара інколи позиційно програє боротьбу суперникам
  • Ну і звісно "Шахтарю" потрібно бути готовим до великої кількості фолів.

Огороднік Андрій, спеціально для Footmania

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Battle: Шапаренко VS Корзун
24 ноября 2017, 13:41
18
Все посты