Tribuna/Футбол/Блоги/Його Величність Футбол/«Аста ла віста, Сєрьожа!»

«Аста ла віста, Сєрьожа!»

Андрій Сеньків мерзне на «Арені Львів» і не знає, чому Сергій Курченко вже завтра не продасть «Металіст».

4 марта 2015, 21:58
5

"Металіст" - "Шахтар". Крутяцька вивіска останніх десяти сезонів. Де б не проводився цей матч, впевнений, він зібрав би чимало людей і викликав чималий ажіотаж по всій Україні. Але не сьогодні і не у Львові. Про проблеми харківського клубу і його власника Сергія Курченка й говорити не хочеться - про це балакають всі і часто. Куди котиться славний клуб? В прірву, скажете ви, і ніскільки не помилитеся. При цьому хлопцеві у футболу в Харкові нема жодних перспектив: він розшукується СБУ і переховується в сусідській державі й на футбол йому, м'яко кажучи, наплювати з високої гори. Він у найкоротші терміни розвалив те, що Ярославський і компанія будували роками. Ламати - не будувати, мабуть, подумав Сєрьожа і втілив цю приказку у життя. 

Дивно, що при такій фінансовій ситуації клуб, який винен всім і кожному, хто за останній рік мав якесь відношення до "Металіста", живе у дорогих готелях, а головне - підписує новачків й людей небезвідомих (Ковальчук, Бобко, Назаренко, Каяду). Як цей молодчик розпоряджається фінансами? Чому не домовиться з тими, хто бойкотує матчі, а "бере" нових? Де ділись ті гроші, які він заробив на трансферах Бланко, Крістальдо, Шав'єра та інших латиносів? Чому він врешті-решт не продасть той клуб, якщо на нього йому фіолетово, й мучить прихильників українського футболу, а особливо харківську торсиду? Футболу - 0, перспектив - не більше. Це я вам говорю з впевненістю. Наразі 0-2 й блиск в очах хіба в агента Панкова, який сидить поряд, - його клієнт Женя Селін нарешті має гарантовану ігрову практику. 

Хм. Для чого йому неприбутковий (в дану секунду) клуб зрозуміти важко. Тим більше зараз. Тим більше у його втікацькій ситуації. Інакше зрозуміти впертість юриста (за фахом) важко. Може, хтось змушує Курченка володіти "Металістом" чи взагалі клуб фактично не він купив? Зрозуміло, що така ситуація в харківській команді пов'язана насамперед з ситуацією в Україні й перемогою Майдану. Те, що Сєрий не зовсім "чистий" було зрозуміло ще тоді, коли він клуб придбав. Ця ситуація, сказати не гріх, логічна й іншого чекати було неправильно.

Сильно шкода фанатів, які навіть нині приїхали до холодного Львова й на повні груди співають пісень своїм. "Курченко - гандон" і "Львовское дерби". Ці дві запам'яталися найбільше й найповніше характеризують нинішній час. 

Цим людям, які обмотані синьо-жовтими "металістськими" шарфами, треба лише чекати. Чекати кінця, коли клуб перестане функціонувати повністю. Коли перестануть тринькати гроші на мегакруті хостели, недешевих (чи потрібних?) новачків, коли не буде грошей, аби перевозити команду й коли виступамуть лише (!) хлопці із дубля. Може дійти і до знаменитого радянського "граємо за їжу" чи "одяг" і влітку "Металіст" не отримає атестацію. Тоді дороги назад не буде й Курченко (чи то його протеже) здасться й продасть клуб. Треба лише дотерпіти. 

Сьогодні на "Арені Львів" 1101 глядач, морозна погода, а люди вже у перерві пішли додому. Такий футбол нікому не потрібен й неможливо уявити, аби прогрес у ФК "Металіст" принесла людина, яка не може вільно пересуватися Україною.

"Аста ла віста, Сєрьожа!". Хочеться, аби ця фраза прозвучала у фан-секторі "Металіста" якнайскоріше.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты