Tribuna/Футбол/Блоги/Мода, фанати і футбол/Кам'яний острів вулканічного походження

Кам'яний острів вулканічного походження

Мандрівка до найпершої асоціації на слово «фанатизм» у світі одягу.

Автор — POLARISSIMA
20 августа 2019, 16:46
3
Кам'яний острів вулканічного походження

Цей бренд відомий нинішньому молодому поколінню через Дрейка. Фанатам він відомий завдяки фільму Green Street.

Його ім'я — Stone Island, або просто Стоуні.

Вода камінь точить

Stone Island був відкритий як лінійка наднадійного спортодягу від C.P. Company у 1983-му році. Дизайнер і графік компанії Массімо Ості, відомий своїм tone-on-tone ефектом (нашаруванням чистого, м'якого кольору на нейтральний та відтінки сірого, що підсумково створює контрастність одягу), схотів зайняти нішу у спортивній моді на тлі ультрас-вибуху в Італії.

Фанати ладні були віддавати грубі гроші за універсальний одяг з акцентованим бажанням відкриттів, — і емоційних, і географічних — а Ості хотів бути першим усюди в своїй креативності. Але оскільки C.P. Company змагалася з Armani, Dolce & Gabbana та Versace, шансу у високій моді він не мав, допоки не зустрів Карло Ріветті з фірми GFT (ліцензіат численних тогочасних новачків гай-фешну, які не мали бажаних потужностей для виробництва одягу; вже вище згаданий Armani був одним із них).

Ріветті, будучи директором спортивного підрозділу, дав Ості бажані фінансові можливості, які дозволили йому стати першовідкривачем кежуал-стилю та дороговказом у високу моду для спортивних брендів, як-от Kappa, Sergio Tacchini та ellesse. 

Для створення, без сумніву, колекції-легенди military-курток Стоуні, була розроблена брезентова тканина, що давала змогу одягу не намокати в найсильніші зливи. Лівий рукав прикрасив знаменитий компас-патч, який підкреслював бажання тих-таки відкриттів. Але найголовнішою деталлю у процесі виробництва був синкрезис tone-on-tone ефекту з вицвітанням кольорів, який має сталу анґлійську назву stone washing і за принципом дії нагадує водну ерозію.

Простіше кажучи, якби Stone Island був приказкою, то тільки "вода камінь точить".

Ніхто навіть не припускав мегауспішності колекції: у будь-якій крамниці, де вона з'являлася, її розпродавали до останньої речі за 10 днів включно. Та це був лише початок ствердження бренду у світі моди і зокрема повсякденної, котра всередині й наприкінці 80-х переживе не просто вибух, а суцільний землетрус у світі фанатизму.

І саме завдяки йому Stone Island назавжди став втіленням мужньості та куражу, який веде спраглих до вражень фанатиків в пошуках справжнього життя. Носіння цього бренду означає відповідність його філософії, а отже, відсутність страху перед емоціями та протистояннями (перш за все бійками), оскільки світ не позитивний, а негативний. Але у ньому завжди слід лишатися позитивним і знати, що найгірше за все — це не бути відпиждженим, а не навчитися чогось із власних помилок.

Шкода, що карлани, фанати Дрейка й гопота цього не розуміють.