Tribuna/Ставки/Блоги/Типу аналітика/Челсі – Ньюкасл. Прев’ю

Челсі – Ньюкасл. Прев’ю

Субота, 2 грудня, 14:30, Лондон, «Стемфорд Брідж», 15-ий тур АПЛ Синім після чемпіонського сезону прогнозували гірші результати через зайнятість у Лізі чемпіонів, але геній Конте дає свої переваги, утримуючи «Челсі» на 3-му місці в АПЛ. Сороки ж після вибухового старту дуже здали і від зони вильоту їх відділяє всього 5 пунктів, а по цьому показнику до них підтягнувся навіть «Евертон», в якого справи були ще гірші. Так чи інакше, лондонці прийматимуть складного суперника, який цілком реально може й здобути (!) перемогу на «Стемфорд Брідж».

2 декабря 2017, 11:57
9
Челсі – Ньюкасл. Прев’ю

Субота, 2 грудня, 14:30, Лондон, «Стемфорд Брідж», 15-ий тур АПЛ

Синім після чемпіонського сезону прогнозували гірші результати через зайнятість у Лізі чемпіонів, але геній Конте дає свої переваги, утримуючи «Челсі» на 3-му місці в АПЛ. Сороки ж після вибухового старту дуже здали і від зони вильоту їх відділяє всього 5 пунктів, а по цьому показнику до них підтягнувся навіть «Евертон», в якого справи були ще гірші. Так чи інакше, лондонці прийматимуть складного суперника, який цілком реально може й здобути (!) перемогу на «Стемфорд Брідж».

Ситуація в «Челсі» досить непогана – лише одна поразка в останніх 10-ти матчах, та й то було на «Стадіо Олімпіко», де «Рома» нестримна, а лондонці не змогли свої моменти перетворити в голи. В інших 9-ти зустрічах вони здобули 7 перемог і 2 нічиї із загальним рахунком 21-7. Такій результативності фани мають завдячувати прекрасній формі свого лідера Азара, який за ці матчі встиг забити 6 голів і віддати 3 гольові паси. Цікаво, що Вілліан, який здебільшого виходить цього сезону на заміну, встиг за аналогічний період забити 4 голи і не зробив жодного асисту. Також варто відзначити результативні дії у виконанні Педро (1 гол +3 гольові) та Сеска (1+3). До речі, центральний захисник Рюдігер забив за цей період 2 голи, стільки ж і у Морати, але іспанський форвард ще встиг двічі асистувати своїм партнерам.

Аспілікуета проводить черговий сильний сезон, зрозуміло, що Конте його берегтиме й іноді залишатиме на лаві запасних для більш важливих матчів. Проти «Свонсі» іспанець не грав, поступившись місцем на полі Рюдігеру, але проти Сорок вже має зіграти лідер оборони «Челсі». Так само Конте дав відпочити і Бакайоко, а Азар вийшов на останні 10 хвилин матчу. Але тепер, певно, відпочиватиме Мората, який проти Лебедів провів повний матч на полі, тому якраз проти Сорок на вістрі нападу може зіграти Азар, оскільки Батшуаї має пошкодження гомілки і його час повернення на поле невідомий. Приємною вісткою для прихильників «Челсі» є повернення на поле Мозеса, який проти «Свонсі» вийшов на заміну і провів на полі 15 хвилин, тоді як Луїс продовжує лікувати своє коліно і має провести в лазареті ще тривалий час. Вінгер Мусонда і хавбек Кенеді також продовжують лікування.

«Ньюкасл» на противагу чудовій серії «Челсі» може поставити хіба що свою одну перемогу в останніх 9-ти матчах – місяць тому Сороки вдома мінімально переграли «Крістал Пелас». В інших 8-ми зустрічах вдалося здобути лише 3 пункти нічийними матчами проти «Ліверпуля» (1:1), «Саутгемптона» (2:2) та «Вест Бромвіча» (2:2). Загалом команда за ті 9 ігор забивала мало і пропускала достатньо, і має в них різницю м’ячів 7-15. Ситуація з грою в нападі просто катастрофічна, бо найкращими бомбардирами команди є два центрбеки Лассельс та Кларк, які забили по 2 м’ячі. Центрфорвард Хоселу, на якого Бенітес розраховував, як на результативного гравця, також за 13 матчів забив всього двічі. Зі складу Сорок можна з позитивного боку виокремити центрхава Меріно, який показує впевнену гру, а от з напарником у нього біда, бо Шелві ніяк не ввійде в сезон, а Хейден часто помиляється, хоч зараз ніби вже налагодив свою гру. Також варто відзначити Лежена, який початок сезону пропустив через пошкодження, але зараз став справжнім стовпом оборони, що є дуже важливим у світлі травми капітана Лассельса.

Щодо лідера оборони, то той пошкодив гомілкостоп ще місяць тому і вибув зі складу на невизначений термін. Схоже, Мбемба знову повертається до основного складу, бо непереконлива гра Манкілльо змусила Бенітеса дати тому відпочинок і спробувати зліва Мбемба і той провів хороший матч проти «Вест Бромвіча». Елліот також відпочивав, але навряд чи пропустить і сьогоднішній матч. Також можливе використання Мітровіча на вістрі нападу замість малозабивного Хоселу. Дамметт, який пошкодив задню поверхню стегна на 7-ій хвилині цього сезону, відновив тренування і, можливо, навіть потрапить до заявки, як і Атсу, який також пропустив кілька матчів через проблеми зі стегном.

Сині й Сороки мають велику історію протистоянь і вже встигли зіграти аж 159 разів один проти одного і перевага «Челсі» не така вже й переконлива – 67 перемог проти 52. І ті всі виграні дуелі північними англійцями були не лише у давні часи, а й зараз Сороки часто відбирають очки у Пенсіонерів. Якщо позаминулого сезону «Ньюкасл» здобув тільки одне очко у двох матчах, то у 2014-му році перемогли у себе вдома (2:1). Щоправда, на «Стемфорд Брідж» їм менше щастить, бо останні 4 гри на цьому стадіоні Сороки програли із загальним рахунком 12:1. Остання перемога тут датується ще травнем 2012-го року, коли «Ньюкасл» завдяки дублю Сіссе святкував 0:2. От тільки то було настільки давно, що з двох команд залишився у складі лише кіпер Елліот, та й той був тоді дублером Крула. Конте проти Бенітеса грав лише двічі, але ті протистояння були на італійській землі, коли перший очолював «Ювентус», а другий – «Наполі». Тоді вони обмінялися домашніми перемогами, і сьогодні буде їх дебютна зустріч в межах АПЛ.

Цього сезону вдома «Челсі» виступає непогано, хоча не може похизуватися своєю гостьовою результативністю, але 3 підряд виграні домашні матчі щось таки значать. «Ньюкасл» може створити неприємності в гостях і хоч цього сезону вони на чужому полі здолали лише «Свонсі» (0:1), та нічийні результати проти міцних домашніх команд «Саутгемптона» та «Вест Брома» також дають вістів Сорокам. Мій прогноз може здатися божевільним, але я вважаю, що сьогодні чорно-білі створять проблеми для «Челсі» і відберуть в них очки.

Орієнтовні склади:

Челсі

Куртуа – Рюдігер, Кейхілл, Аспілікуета – Алонсо, Канте, Фабрегас, Дзаппакоста – Вілліан, Педро – Азар

Ньюкасл

Елліот – Мбемба, Кларк, Лежен, Йедлін – Меріно, Хейден – Атсу, Перес, Рітчі – Мітровіч

Травмовані: Батшуаї, Луїс, Кенеді, Мусонда – Лассельс

Під питанням: немає – Дамметт, Атсу

ПРОГНОЗ

1:1

Другие посты блога

Все посты