Tribuna/Футбол/Блоги/Типу аналітика/Арсенал – Челсі. Прев'ю

Арсенал – Челсі. Прев'ю

Неділя, 6 серпня, 16:00, Лондон, «Вемблі», Community Shield

6 августа 2017, 14:15
Арсенал – Челсі. Прев'ю

Неділя, 6 серпня, 16:00, Лондон, «Вемблі», Community Shield

Нарешті АПЛ повертається! А то я вже навіть влітку почав теніс дивитися. Сезон традиційно відкриває гра за Community Shield, що простіше в інших країнах звучить, як Суперкубок. Але в Англії ці поєдинки швидше мають характер ще однієї передсезонної гри, бо гравці ще не в оптимальних кондиціях, титул поступається іншим нагородам у престижності, а всі гроші від проданих квитків та програмок збираються на благодійність. Але годі з тим, усі чекають лондонського дербі.

Сьогодні форму команд можна оцінити лише приблизно із передсезонних товариських матчів. «Арсенал» свою підготовку проводив в Австралії на втіху місцевим фанам футболу. Перший поєдинок Каноніри провели проти чемпіона Австралії минулого сезону «Сіднея» і змогли перемогти лише 2:0, хоча мали безліч нагод зробити рахунок розгромним. Потім був поєдинок проти ще одного «Сіднея», але вже «Вондерерс», який здолали 3:1. Потім лондонці поїхали до Китаю, де вже розважали публіку матчами з іменитими суперниками. Так, у серії пенальті, після 1:1 в основний час, було переграно традиційного кривдника Канонірів «Баварію», хоч і мюнхенці по грі перевершували суперників. Також провели репетицію матчу з «Челсі», де вже ігрова перевага суперників втілилася у рахунок на табло і «Арсенал» капітулював 0:3. Завершували підготовку до сезону в Лондоні, де провели 2 поєдинки в межах Кубку Емірейтс. Спочатку показали прекрасну реалізацію, перегравши «Бенфіку» 5:2, наступного матчу поступилися «Севільї» 1:2, та титул дістався все одно лондонському клубу.

Як і обіцяв Арсен Венгер, влітку «Арсенал» не був активним на трансферному ринку, придбавши лише одного гравця. Французький наставник випросив у керівництва покупку свого співвітчизника – Александра Ляказетта – який минулого сезону в Лізі 1 за «Ліон» наколотив 28 м’ячів, ставши кращим після Кавані. Те, які надії покладає на нового центрфорварда Венгер, краще передати цитатою «Я планую виграти АПЛ і Лігу чемпіонів з «Арсеналом». Лише час покаже, як ввійде Ляказетт у гру лондонців, поки лише дам суху статистику – з 12 голів передсезонних матчів француз забив 2. Також команду поповнив на правах вільного агента граець збірної Боснії та Герцеговини Сеад Колашінац. Минулого сезону боснієць грав зліва у захисті та півзахисті за «Шальке», у кінці сезону мав певні проблеми з м’язами, що не є приємним дзвіночком для Венгера, гравці якого мають хобі не лише фінішувати 4-ми, а й потрапляти в лазарет у найвідповідальніші моменти. Покинув «Арсенал» лише Яя Саного, який половину минулого сезону був травмованим, а потім так і не потрапив до першої команди, а ще Войцех Щесни нарешті повноцінно перейшов до італійського клубу, і це не «Рома».

От зараз у лазареті перебувають Санті Касорла, Френсіс Коклен, Джек Вілшир та Габріель Пауліста. Під питанням форма Алексіса Санчеса та Шкодрана Мустафі, які почали підготовку до сезону лише минулого тижня, бо мали додаткову відпустку після Кубку Конфедерацій. Також невідомо, наскільки готовий зіграти Аарон Ремзі.

«Челсі» мало не таку насичену ігрову програму підготовки. Почали Сині її згаданим вище матчем з «Арсеналом» в Китаї і одразу ж перемогли 3:0. Потім полетіли до Сінгапуру, де програли «Баварії» 2:3, але показали непогану гру на контрвипадах. Закінчили підготовку матчем проти «Інтера», де «Челсі» марнували купу моментів і поступилися 1:2. За цими матчами можна лише сказати, що лондонці ще не готові до сезону.

У складі Пенсіонерів змін більше, ніж в сьогоднішніх опонентів. У «Манчестер Юнайтед» продали Неманью Матіча, замість нього придбали Тьємуе Бакайоко з «Монако»; відпустили Джона Террі у «Астон Віллу» і продали Натана Аке в «Борнмут», натомість команду поповнив Антоніо Рюдігер з «Роми». Дієго Коста ще числиться гравцем «Челсі», але то швидше питання часу, тому йому на заміну в «Реала» забрали Альваро Морату. З більш менш помітних змін можна відзначити, що тепер в Куртуа новий дублер – Віллі Кабальєро, який на правах вільного агента змінив Асміра Беговіча, якого продали в «Борнмут». Ну, і ще в оренді наступний сезон проведуть Курт Зума («Сток Сіті») та Рубен Лофтус-Чік («Крістал Пелас»).

Дебютувати Бакайоко сьогодні не вдасться – відновлення після операції на коліні. Команді не допоможе й лідер Еден Азар, який має проблеми зі щиколоткою. Педро, можливо, зіграє, але з маскою на лиці, бо отримав від Оспіни сильний удар в лице в ігровому епізоді, внаслідок чого були зламані кілька лицьових кісток. Малоймовірно, що в старті з’явиться новачок Мората, який не набрав достатньої ігрової форми.

Сезон 2016/17 закривали своїм матчем якраз ці самі клуби, граючи у фіналі Кубку Англії. Тоді перемогу святкували Каноніри, завдяки голам Санчеса і Ремзі здолали Синіх, які змогли відповісти лише голом Кости. У межах Community Shield це їх третя зустріч: перша була у 2005 році, коли «Челсі» перемогли 2:1, друга – у 2015, тоді «Арсенал» здобув титул з рахунком 1:0.

Поки ігрова форма команд нагадує матчі Другої ліги, то дуже важко уявити, якою буде сьогодні гра. Але «Арсенал» більше грав протягом літа, тому мінімальну перевагу мають все-таки вони.

Орієнтовні склади:

Арсенал

Чех – Монреаль, Косьєлни, Ель-Нені – Колашінац, Джака, Окслейд-Чемберлен, Волкотт – Озіл, Івобі – Ляказетт

Челсі

Куртуа – Кехілл, Луїс, Аспілікуета – Алонсо, Канте, Фабрегас, Мозес – Педро, Вілліан – Батшуаї

Травмовані: Касорла, Коклен, Вілшир, Пауліста – Бакайоко, Азар

Під питанням: Мустафі, Санчес, Ремзі – Мората, Педро

ПРОГНОЗ

1:0

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты