Tribuna/Футбол/Блоги/Типу аналітика/Арсенал – Манчестер Сіті. Прев’ю

Арсенал – Манчестер Сіті. Прев’ю

Неділя, 23 квітня, 17:00, Лондон, «Вемблі», півфінал Кубку Англії

23 апреля 2017, 13:52
Арсенал – Манчестер Сіті. Прев’ю

Неділя, 23 квітня, 17:00, Лондон, «Вемблі», півфінал Кубку Англії

Про форму цих команд я вже писав три тижні тому, коли вони зустрічалися в межах АПЛ. З того часу лондонці провели три матчі – спочатку вдома впевнено переграли Вест Хем (3:0), потім була виїзна ганьба проти Крістал Пеласа (0:3) і перемога над мертвим Міддлсбро у гостях (2:1). Думаю, Венгер просить своїх гравців не читати ЗМІ останні місяці, бо та кількість бруду, яка виливається у бік команди, може гарно вдарити по амбіціях попасти в четвірку найкращих. Чого варті чутки про перехід лідерів Озіла та Санчеса і про можливу заміну Венгера на Вальверде. Кубок Англії – єдиний спосіб французького менеджера реабілітуватися перед фанами.

З часу матчу тритижневої давності сталися деякі зміни у лазареті Арсеналу. Чех знову готовий допомогти своїй команді, повернувшись у грі проти Міддлсбро. Натомість травмувався дублер Оспіна, тому, враховуючи травматичність навіть голкіперів Канонірів, у Мартінеса знову може з’явитися шанс. До травмованих Касорли і Лукаса Переса також приєдналися Мустафі з пошкодженням стегна та Рен-Аделаїд, який цього сезону грав у кубкових матчах за першу команду. Також очікується повернення Белльєріна до основи після мікротравми, а участь Велбека залишається під питанням.

Містяни також мали три матчі після останньої гри з Арсеналом – поразка від Челсі на «Стемфорд Брідж» (1:2), домашній тріумф над Халлом (3:1) та виїзна перемога над Саутгемптоном (3:0). Над відміну від свого колеги, Гвардіола фігурує в ЗМІ лише у якості мисливця за новими гравцями для наступного сезону. Кубок Англії не має особливої цінності для Манчестер Сіті, бо клуб веде боротьбу за Лігу Чемпіонів, але, безумовно, Містяни не відмовляться від поповнення музею клубу черговим трофеєм. Особливо, якщо Кубок Англіїї вони востаннє вигравали 6 років тому.

Ситуація із травмованими у підопічних Гвардіоли краща, ніж в опонентів. Гюндоган досі залишається в лазареті і поки невідомо, чи зіграє цього сезону ще. Стоунз має несерйозне пошкодження і, за словами Гвардіоли, повернеться на поле у Манчестерському дербі, але проти Арсеналу не зіграє. Приємною вісткою для фанів Містян стало повернення до тренувань Габріела Жезуса, який чудово провів дебютні матчі за Ман Сіті, але зламав плеснову кістку і пропустив два місяці. Під питанням поки повернення до складу Санья, який відновлюється після пошкодження, отриманого на зборах збірної Франції. Епопея з основним голкіпером продовжується, але, схоже, Браво повернув собі місце у воротах після невдалого виступу Кабальєро проти Челсі. Цікаво, як Гвардіола вирішить розпорядитися своїми чотирма атакувальними гравцями, які зараз показують чудовий футбол – Стерлінгом, Сілвою, Сане та Де Брюйне. У грі проти Саутгемптона найслабшою ланкою виявився британець, який вийшов лиш на заміну. Якщо Гварідола обере більш атакувальну тактику, то є можливою поява усієї четвірки із Де Брюйне на позиції Туре.

За всю історію Кубку Англії, Арсенал та Ман Сіті ніколи не грали один проти одного, а востаннє на «Вемблі» ці команди зустрічалися у грі за Community Shield 2014-го року, коли перемогу святкували Каноніри (3:0), завдяки голам Касорли, Ремзі та Жиру.

Команди традиційно дарують багаті на голи матчі, тому й сьогодні варто очікувати прохід ставок з тоталом більше 2,5. А я ризикну спрогнозувати перемогу Арсенала, який сьогодні більше мотивований, аніж Ман Сіті.

Орієнтовні склади:

Арсенал

Чех – Монреаль, Пауліста, Косьєлни, Белльєрін – Джака, Ремзі – Івобі, Санчес, Озіл – Жиру

Манчестер Сіті

Браво – Кліши, Компані, Отаменді, Сабалета – Фернандіньо, Де Брюйне – Сане, Сілва, Стерлінг – Агуеро

Травмовані: Касорла, Мустафі, Лукас Перес, Оспіна, Рен-Аделаїд – Гюндоган, Стоунз

Під питанням: Велбек – Габріел Жезус, Санья

ПРОГНОЗ

2:1

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты