Tribuna/Футбол/Блоги/Типу аналітика/Арсенал – Манчестер Сіті. Прев'ю

Арсенал – Манчестер Сіті. Прев'ю

Неділя, 2 квітня, 18:00, Лондон, «Емірейтс», 30-ий тур АПЛ

2 апреля 2017, 12:40
Арсенал – Манчестер Сіті. Прев'ю

Неділя, 2 квітня, 18:00, Лондон, «Емірейтс», 30-ий тур АПЛ

Над Венгером продовжують згущуватися хмари і пролітати надписи з проханням покинути клуб, та, найголовніше, у небі з’являються й слова підтримки на адресу француза. Зараз вона йому потрібна як ніколи, бо в березні Арсенал провів чотири матчі, три з яких програв з різницею м’ячів 3:11, а кубкову перемогу над командою з п’ятого дивізіону Лінкольном Сіті (5:0) не варто й брати до уваги всерйоз. Сам Венгер подавати у відставку не збирається, тому зараз його термін перебування на посту головного тренера залежить лише від терпіння акціонерів клубу. Один з них на початку лютого навіть запропонував французу новий контракт, за інформацією ЗМІ. Та всю ситуацію призведе до вирішення лише гра команди, якій доведеться проти Ман Сіті зіграти у квітні двічі.

Традиційний лазарет Канонірів минулого туру поповнив Чех, який пошкодив литковий м’яз, і тепер у найближчий місяць ворота захищатиме Оспіна, котрий після виходу на поле замість чеського кіпера привіз другий м’яч у ворота Арсеналу. Відновився від пошкодження Гіббс, але його форма цього сезону дуже далека від очікуваної, тому зліва, найімовірніше, гратиме Монреаль.

У чемпіонаті Містяни востаннє йшли з поля переможеними в середині січня після розгрому від Евертона (0:4), але найбільш прикрої поразки вони зазнали в Лізі чемпіонів від Монако (1:3), внаслідок чого пропустили монегаську команду далі. Після того матчу Ман Сіті зіграв у чемпіонаті внічию з Ліверпулем і на сьогодні посідає улюблене місце Арсенала в турнірній таблиці.

Перерва на матчі національних збірних принесла травми в стан Містян – Де Брюйне отримав пошкодження паху й повернувся до клубу раніше, ніж того очікували, і одразу почав лікуватися, щоб зіграти проти Арсеналу; Стерлінг відчув болі у спині й був замінений у грі за збірну Англії проти Литви; Санья отримав травму ще граючи проти Ліверпуля, але був викликаний до лав збірної Франції, та був змушений покинути збори через поновлення болю у довгому привідному м’язі. Ті події викликали публічне обурення Гвардіоли щодо доцільності проведення товариських матчів збірних протягом проведення національних чемпіонатів, хоча всі його гравці отримали пошкодження під час підготовки до гри або самого матчу відбору до ЧС-2018. До збірної не поїхав Сабалета, тому, можливо, він встиг вилікуватися і зіграє проти Канонірів.

Зустріч цих двох команд постійно радує вболівальників голами, а востаннє з нулями на табло матч закінчувався 6 років тому. Цього сезону в гостях Ман Сіті забиває навіть більше, ніж в домашніх матчах, і здобули більше гостьових перемог, аніж Арсенал домашніх – 10 проти 9. Гра першого кола перервала безвиграшну серію Містян над Канонірами (2:1), яка тривала 6 матчів.

 

Враховуючи усі фактори, Манчестер Сіті підходить до матчу фаворитами, але Гвардіолі доведеться поламати голову над замінами травмованих, до чого не звикати Венгеру. Але гра команди француза зараз має дуже блідий вигляд і навряд чи зможе здивувати сьогодні, тому Містянам лишається лише тим скористатися і впевнено перемогти.

Орієнтовні склади:

Арсенал

Оспіна – Монреаль, Косьєлни, Мустафі, Бельєрін – Ремзі, Джака – Велбек, Озіл, Волкотт – Санчес

Манчестер Сіті

Кабальєро – Коларов, Отаменді, Стоунс, Фернандіньо – Фернандо, Туре – Сане, Сілва, Стерлінг – Агуеро

Травмовані: Касорла, Дебюші, Чех, Лукас Перес – Гюндоган, Габріел Жезус

Під питанням: Гіббс – Де Брюйне, Стерлінг, Сабалета, Санья

ПРОГНОЗ

1:4

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты