Tribuna/Футбол/Блоги/Та й таке/У майбутньому: «Динамо» – чемпіон, життя – біль, на Марсі – люди, Клопп крутий, а «Карпати» знову програють у футбол

У майбутньому: «Динамо» – чемпіон, життя – біль, на Марсі – люди, Клопп крутий, а «Карпати» знову програють у футбол

Дізнаємось межі формальних виконань завдання у фінальному етапі конкурсу

Блог — Та й таке
23 ноября 2020, 19:44
14
У майбутньому: «Динамо» – чемпіон, життя – біль, на Марсі – люди, Клопп крутий, а «Карпати» знову програють у футбол

Одного дня Фрідріх Ніцше розірвав на катрани світову філософську тусовку. Він описав життя концепцією вічного повернення. Уявіть тільки, колись настане такий момент, коли повториться все, чого ми зазнали у житті, і саме це повторення повторюватиметься до нескінченності. Ця філософія жахає.

Наприклад, десь в Африці у середньовіччі 300 000 темношкірих молодиків воювали за території цілий рік. Для вас ця історія нічого не означає. Але тепер помножте її на нескінченність, повторіть її кожного наступного року. Масштаби безглуздя такої події стають непоправними.

Щось схоже я відчув, коли останнім етапом конкурсу знову оголосили тему «прогноз». Я вже писав його та отримав максимум від журі. Що ще я можу їм розповісти? Приємні емоції ностальгії змінились сумом, адже опісля прогнозу мене чекало неосяжне для мого світогляду оцінювання в півфіналі.

Зі стійким бажанням неповторення неприємних життєвих подій, я вирішив знайти спосіб обійти цю небезпечну часову петлю. Замість того, щоб писати прогноз, я надам рекомендації фіналістам: як саме треба «видавати» крутий текст на цю тему. Попутно виконавши усі формальності етапу.

Путівник по багаторівневому написанню матеріалів пройде вичитку найбільш принциповими редакторами світу, які несуть тяжку ношу визначення «Найкращого блогера України 2020».

Інформуй, розважай, навчай. Поїхали.

РІВЕНЬ 1: Прогноз-заголовок

Усіх перелічених в заголовку прогнозів має бути достатньо для того, щоб розібратись з усіма формальностями фінального завдання. Можна до кінця віків приводити безмежну кількість фактів чому все так і буде. «Динамо», рано чи пізно, таки стане знову чемпіоном. Можливо якраз тоді, коли люди вже будуть на Марсі. Клопп розміняє сьомий десяток років та візьметься тренувати «Карпати» – круто ж, хіба ні? Смалійчук таки вкраде у когось гроші йому на зарплату. Але, як ви вже знаєте, команду це не врятує.

Було б цікаво пережити такі події наяву та розповісти вам про часи, коли згадані події можуть реально трапитись. Проте, нехай пробачить мені аудиторія, у нас тут конкурс, а не оцінка моїх умінь фантазувати. Тому краще розповім вам анекдот:

Можна видихнути – прогноз надали, шановану особу з ком'юніті згадали. Час розвивати тематику, адже є усвідомлення, що вимогливі поціновувачі глибини текстів поки залишаться незадоволеними.

РІВЕНЬ 2: Семантичні ігрища

На рухомому фото ви можете спостерігати спортивних дівчаток, які переповідають прогноз погоди.

Потрійний удар по формальних канонах етапу. Хто посперечається? Можливо, одна із них саме зараз говорить, що буде дощ на час гри між командами «Рівер Плейт» та «Бока Хуніорс». Отримуємо відмінний результат без переплат. Але навіщо зупинятись на сьогоденні, тема все-таки – прогноз. Уявімо, що вони розповідають про погоду у майбутньому. Між «Івер Лейт» та «Ока Уніорс». Додайте крихту гумору, забравши перші букви зі слів, не соромтесь.

Оскільки тему одразу розкрито гіфкою, то увесь ваш простір на чистому аркуші можете присвятити філософським роздумам... ну, наприклад, про «Космічну одіссею» Кубрика. Зробимо петлю в тексті до Ніцше знову. (його концепція лежить в основі фільму - прим. авт.)

Уявіть собі, що мегамозок, який управляв кораблем та хотів знищити людей у цьому фільмі, буде керувати системою VAR у футболі. Проведіть паралелі та не забудьте про каламбурщину – це невіддільна частина семантичних ігрищ. Ось вам декілька прикладів: «Спортивна рубрика «У Кубрика», «Лайнсмен Семен роботу втратив, вірмен бармен йому зробив рамен».

А також щонайважливіше: жодних шансів чи то сурядним, чи то складносурядним реченням.

Однак, цього буде замало вибагливій публіці на сайті. Кожен текст-передбачення повинен базуватись на реальних прогностичних моделях.

РІВЕНЬ 3: Аналітика

Random.org вже не актуальний, потрібна свіжа ідея. Як вам таке: щоб розбавити сухі цифри креативом та новизною – включіть оцінки суддів за ваш пост в основу аналітичної моделі, на якій базуєте прогноз. Ось, наприклад:

Але ж цей пост оцінюватимуть п'ятеро суддів! Якщо ви скажете, що ця модель неповна, бо не вистачає оцінки Олега Щербакова, то будете геть зовсім неправі. Насправді дана аналітична модель абсолютно до ср*ки, бо у разі нічиї – вирішуватиме тільки Щербаков. В принципі, як все у Зімбабвійському футболі й відбувається. Яка країна – такі й прогностичні моделі.

Опиратись тільки на одну модель - це наївно та ризиковано, тому пропоную вам взяти вже добре перевірену часом поведінкову аналітичну модель. Особисто в мене для цього знайшовся кіт.

Хто виграє кубок України цього року?

РІВЕНЬ 4: Метафізичність ваших ідей. Інколи це ще називають абсурдом

Тут можна одразу двох зайців зловити. Обіграти спільноту та видати прогноз. Ось так виглядатиме Сергій Барановський через 20 років:

Політ фантазії необмежений у разі, якщо вам дозволяє ваша етика і мораль використовувати чужі особисті фотографії в додатках, що збирають інформацію та навчають нейронні мережі. Кажу «ваша», бо суспільна взагалі-то не в захваті від цього. Особисті фото – це все ж «внутрячки», які потребують безпосереднього знайомства з персонажами вашого опусу.

Постаріти фотографію – то банально, скажете ви. І матимете рацію. Тоді напишіть прогноз задом-наперед. «anubirt ton anubyrT днерт ясьтитсупаз укор огонпутсаН».

Якщо і це здається банальним, тоді вам у пригоді знову допоможе друзяка Ніцше. Якщо все, що ми прожили, будемо проживати знову – напишіть прогноз про минуле! Фактаж усе одно не має значення, головне – формалізація. Наприклад:

У 2030-му році Уругвай виграє чемпіонат світу з футболу. У фіналі переможе Аргентину з рахунком 4:2.

І ви знову в дамках, прогноз готовий. А далі пишіть що здумається. Можете навіть створити своїх персонажів, додавши до англійських прізвищ приставку «-енко». Місцями це навіть виглядатиме кумедно.

РІВЕНЬ 5: Попередній прогноз - не порушення права власності

А як вас звинуватити, як це і є ваш текст? Тупо вставте його в статтю. Можна, наприклад, скріншотом:

Або ж просто переписом тексту:

Поки я розповідаю вам вірогідну історію майбутнього, десь у маленькому підвалі китайської біолабораторії один геніальний вчений змінює ДНК людини. За моїми прогнозами, змінюватиме він його доволі довго – десь до 2050 року. Новонародженому знадобиться ще років зо 15, щоб окріпнути і вибити з ноги двері історії.

На худий кінець, просто вставте посилання:

***

І на завершення мій максимально фактичний, а не формальний (спільнота трибуни є світом спорту) прогноз, як того вимагають правила етапу:

30 листопада 2020 року за цей пост виставлятимуть оцінки: Олег Щербаков, Дмитро Клименко, Володимир Гарець, Олександр Сажко та Віталій Старенький.

Історія знову повторюється по Ніцше: нові оцінки – нові дупи у вогні. Ваш хід, панове редактори.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты