Tribuna/Баскетбол/Блоги/Декілька цікавих історій/Легенда Нью-Йорку. Патрік Великий

Легенда Нью-Йорку. Патрік Великий

Патрік Юінг легенда НБА, член Зали Слави з 2008 року. Усі цінителі баскетболу знають і поважають його. Якщо ж ви тільки почали слідкувати за баскетболом, то цей матеріал саме для вас.

16 июля 2020, 19:51
1
Легенда Нью-Йорку. Патрік Великий

Патрік Юінг  легенда НБА,  член Зали Слави з 2008 року. Усі цінителі баскетболу знають і поважають його. Якщо ж ви тільки почали слідкувати за баскетболом, то цей матеріал саме для вас.

 

 

Його вибрали на Драфті в 1985 році. Цього року першими були Нью-Йорк "Нікс", Патрік став їхнім піком, до якого одразу спрямували увагу всі ЗМІ. Юінг прийшов і отримав статус зірки в команді. Грав на позиції центрового, зростом 2 метри і 13 сантиметрів, вагою 109 кілограм, машина для домінування.

Граючи ще в університеті подавав великі надії. Він тричі виходив у фінал NCAA. Це національна спортивна асоціації коледжів.  Не вважався головним скорером команди, грав на підборах, показував високий рівень  гри в захисті. Преса сумнівалась, що в НБА він стане лідером і поведе за собою команду як головна опція в атаці.

До речі,  у 1984 році виступав у складі олімпійської збірної США. Патрік Юінг став олімпійським чемпіоном у Лос-Анджелесі. Також  в 1992 році завоює дану нагороду. Але в складі "Дрім тім". Про це іншим разом.

 

Усього він провів 15 сезонів у команді  Нью-Йорк "Нікс".  Уже  в першому сезоні бере нагороду Новачок року НБА 1986 року.  Суперниками Юінга були Кріс Маллін, Карл Мелоун, Джо Думарс,  і Мануте Боул, особисто для мене. Патрік  проводив 35 хвилин на паркеті, за гру, набираючи 20 очок, та 9 підборів. Непогано для того, хто не був першим по очкам в команді університету?

Перший сезон пройшов не так радісно, як може здатися. Ряд травм не дозволив Юінгу показати свій максимум. Але "Нікс" виходить в плей-офф, тому постає запитання, що може цей новачок без травм?

 

Цікавим фактом можна вважати те, що вже в коледжі він змагався у фіналах з Джорданом,  та Хакімом Оладжувоном. Вони майбутні легенди усього баскетболу, та чемпіони НБА. Майкла і його команду перемогти не вдалось, але Хакім поступився Патріку. Це все відбувалось на фоні смерті матері, та неочікуваного народження сина. Неймовірний і морально важкий початок кар'єри.

 

Юінг часто страждатиме від травм, але це не помішає  йому домінувати в НБА. На третій сезон свого перебування в лізі, наш герой проводить 82 гри, що є справжнім  космосом. У перші 2 сезони він і 70 не провів. 20 очок в середньому, 3 блокшоти, 8 підборів, і всього лиш 30 хвилин на паркеті.  Чому всього лиш? Бо далі тільки більше. Четвертий сезон і 36 хвилин, із статистикою в 22 очки, 9 підборів, і 3,5 блоки за гру.

 

Але ж не лише в статистиці  велич спортсмена. Що там із командними трофеями?  Сезон 1993/94, Чикаго пройшли у півфіналі, "Індіана" переможена у фіналі східної конференції. Фінал НБА проти "Ракет" із західної конференції. Патрік Юінг проти Хакіма Оладжувона. Це було легендарно. Чи зможе Юінг знову перемогти в фіналі? Хакім домінує в НБА, він зараз номер один, бо  це сезон без Майкла Джордана. Сім матчів триватиме серія.

 

Момент для важливої ремарки. Це 25 гра Юінга в цьому плей-офф, він проводить по 40 хвилин за гру, робить 11 підборів, 3 блокшоти і набирає 22 очки, у середньому. Він показую максимум своїх вмінь.  Але Хакім демонструє  29 очок, 4 блоки, і 11 підборів, за 43 хвилини на паркеті.  Х'юстон святкує, вони чемпіони.

Наступний сезон був  менш успішним, програли в другому раунді "Індіані". Сезон 95/96 і знову переможені в другому раунді, цього разу Чикаго вибиває "Нікс".

 

Статистика уже не так важлива. У наступному сезоні Юінг показує високий рівень гри в захисті, набирає по 22 очки за сезон, але лігою править Майкл Джордан.

 

Кожного року Патрік Юінг ставить ціль взяти чемпіонство НБА. Він хотів отримати ще один шанс, ще один фінал, його переповнювала впевненість , що команда зможе.

 

Сезон 98/99, Юінг проводить 38 ігор в регулярному сезоні, 17 очок, 10 підборів, 2,6 блоки за гру, в середньому. Команда потрапляє в пост сезон із 8 позиції. Але настав час для чуда. Нью-Йорк перемагає в першому раунді Маямі, у серії з 5 ігор. Атланту пошматували 4-0. Індіана теж переможена.

 

Далі Сан-Антоніо, команда, яка до фінальної серії програла лиш одну гру в плей-офф 98/99. Там  молодий Тім Данкан і  легендарний Девід Робінсон. Їх неможливо перемогти, їхній захист ідеальний, вони неперевершені в цьому сезоні. Це команда геніального Грегга Поповича. А Юінг уже помітно старіє і слабшає.

 

І знову наш герой лише фіналіст. Це дуже сумна історія, але це НБА, тут легко не перемагають.

 

Так чому ж він легенда? Нью-Йорк "Нікс" із ним - це рівень фіналів НБА, без нього лиш учасник плей-офф. Можливо, йому трішки не пощастило, у якісь моменти бракувало сил, десь здоров'я.

 

 

Його номер "33" виведений з обігу. Ліга внесла його ім'я в Зал Слави. Він у списку 50 найкращих баскетболістів в історії НБА, за версію самої ж асоціації. Він підкорив рубіж у 22 тисячі очок і 10 тисяч підбирань, це 10 гравець, який зміг  зробити таке  досягнення. Він 11 раз брав участь в матчі всіх зірок НБА.  Патрік Юінг легенда усього баскетболу, без  сумнівів.

Другие посты блога

Все посты