Tribuna/Бокс/Блоги/Common Help Ua/WBC оплатила рахунок на відновлення будинку родини з Великої Димерки. Жінка виховує хлопчика з ДЦП

WBC оплатила рахунок на відновлення будинку родини з Великої Димерки. Жінка виховує хлопчика з ДЦП

Через годину після старту збору коштів вони внесли повну суму.

Блог — Common Help Ua
Автор — Oleksandr Pasichnyk
13 мая 2022, 13:14
1
WBC оплатила рахунок на відновлення будинку родини з Великої Димерки. Жінка виховує хлопчика з ДЦП

Гуманітарний проєкт Common Help Ua благодійного фонду «Повір в себе» продовжує допомагати у відновленні селища Велика Димерка. Раніше на Tribuna.com виходив матеріал про старт роботи.

Аліна Шатерінкова – екс-чемпіонка світу з боксу і віце-президент Ліги професійного боксу України, приїхала до Великої Димерки і, за її словами, була шокована побаченим. Будинки були зруйновані до фундаменту, тому очевидно, що людям тут потрібна конкретна допомога, а не тільки памперси, продукти і все інше.

Там вона познайомилась із сім’єю Антоніни Вакуленко. Протягом всього свого життя вона боролась за життя свого сина, у якого ДЦП. На жаль, доля продовжує кидати виклики її родині. Деякий час Антоніна прожила в окупації, її будинок зазнав важких ушкоджень: вибиті вікна, пошкодженний дах. Подивитись на масштаби хаосу ви можете на відео:

Антоніна зізнається, що власними силами відновити будинок в неї просто не буде можливості, тому їй потрібна допомога. Аліна подала сигнал «SOS» спочатку для української боксерської спільноти, а згодом і для міжнародної.

Буквально за декілька днів була зібрана «команда» з добровольців, яка взялась розчищати завали у дворі родини Вакуленко. Доєднались Володимир Матвійчук – учасник Олімпійських Ігор в Ріо-де-Жанейро, Назрі Рагімов – чемпіон України серед професіоналів, Олександр Шитий і Максим Пономаренко – професійні боксери, тренер Арсен Бабаян привіз на допомогу майже повний склад свого боксерського клубу «Світ Боксу».

 

Далі були проведені роботи для того, аби зрозуміти, яку суму потрібно зібрати на допомогу, а також найняти необхідних робітників. Після всіх оцінювальних робіт був відкритий збір коштів на суму 215 000 гривень. Аліна почала підключати своїх друзів з боксерського світу. Вона просила допомогти будь-якою сумою: 10, 100, 200 доларів.

Буквально через годину після публікації ролику Аліна зв’язалась з представниками WBC Cares – благодійний фонд Всесвітньої Боксерської Ради, який допомагає дітям по всьому світу. Маурісіо Сулейман (голова WBC) сказав: «Негайно перерахуйте цій жінці всю допомогу, яка їй необхідна».

Для WBC Велика Димерка – не просто селище в Україні. Саме тут народився екс-чемпіон світу Віктор Постол, який володів їх титулом у 2015 році. А керівник проєкту WBC Cares Джилл Даймонд має українське коріння – її дідусь народився в Україні. Тому через декілька днів гроші були на українському рахунку і вже зараз йдуть роботи по відновленню будинку.

Робота проекту Common Help Ua продовжується. Вже зараз допомагаємо іншим родинам. Про них ми розповімо згодом на Tribuna.com.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов