Лейкерс: знову злив?

Питання про злив сезону напрошується, коли бачиш прикру статистику озерників і те, що вони #прямозараз друга з кінця команда Ліги. І якщо в Філадельфії просто нема ким грати, то в ЛАЛ активи на зразок Рендла, Рассела, Кларксона, Янга і, звичайно, Кобе, є. Для мене особисто є лише три причини, чого Лейкерс зливають сезон. Причина перша – пік, захищений ТОП-3 в 2016 році і 2017-му та незахищений в 2018. Хоча слід говорити про те, що яке б місце не посіли в 2017 Лейкерс, їх пік все одно втече від них, питання куди в Філадельфію чи Орландо. Тож пік 2016 року остання можливість на останні 2 р...

Автор — Українець
30 декабря 2015, 00:09
4

Питання про злив сезону напрошується, коли бачиш прикру статистику озерників і те, що вони #прямозараз друга з кінця команда Ліги. І якщо в Філадельфії просто нема ким грати, то в ЛАЛ активи на зразок Рендла, Рассела, Кларксона, Янга і, звичайно, Кобе, є.

Для мене особисто є лише три причини, чого Лейкерс зливають сезон.

Причина перша – пік, захищений ТОП-3 в 2016 році і 2017-му та незахищений в 2018. Хоча слід говорити про те, що яке б місце не посіли в 2017 Лейкерс, їх пік все одно втече від них, питання куди в Філадельфію чи Орландо. Тож пік 2016 року остання можливість на останні 2 роки як мінімум (далі маги точно заберуть пік) отримати топового молодого гравця. Я переглянув мокк на сайті, якому найбільше довіряю - http://www.draftexpress.com/nba-mock-draft/2016/list/ з перших десяти позицій можна закрити будь яку проблемну. Є ТОП-ЛФ, сильні атакувальні захисники і центрові, непогані важкі форварди і розігруючі.

Кого не потрібно Лейкерс – велике питання. Напевно, очевидно, що команда будуватиметься навколо тріо Кларксон-Рассел-Рендл, можливо з бекапом на зразок Келлі, Басса та Янга. Звичайно, якщо Кобе вирішить продовжити кар’єру то він в складі це буде круто.

Тож найбільш проблемні позиції наразі – третього  номера (де зараз вимушено грає Кобе) і центрового (з Сакре в старті, прости Боже).  Дуже багато залежатиме від міжсезоння. В 2016 в Дюранта, який є прихильником Кобе, закінчується контракт. Якщо він перейде в Лейкерс то по-перше, думаю хоч на сезон залишиться Кобе. По-друге, потрібно буде або брати на драфті, або вимінювати центрового з хорошою грою в захисті і опціями в атаці. Для мене наш Олексій Лень ідеальна кандидатура для обміну з Санз, де він все одно не отримує достатньо можливостей для атаки. Якщо ж варіант з Дюрантом не проходить, а в Лейкерс пік ТОП-3 то потрібно брати стартового третього номера і спробувати якимось чином виміняти Леня.

Друга причина проста до банальності – те, що Кобе оголосив про завершення кар’єри по закінченню сезону 15/16. Так, він може передумати, але надто я б на це не сподівався. До того ж така новина б’є психологічно по команді, це теж одна з причин такого провалу. Звичайно, ніхто не стверджує, що якби не ця заява Кобе, то цифри були б зворотними, але те, що поразок було б меншу, думаю факт.

Третя причина головна, як на мене. Склад у Лейкерс не вражає, це ну ДУУУУУУУУУУУЖЕ м’яко сказано. Так є Кобе, але він грає на ЛФ, де лише ІНОДІ підстраховував партнерів. Є Рендл, який, на мою суб’єктивну думку тягне на приз кращому новачку (нагадаю, перший сезон він повністю пропустив через травму). Є Расселл, покликаний замінити Кобе на позиції АЗ. Виходить непогано, але від другого номера драфта очікували більшого. Є Кларксон, який з кидком і чудовим баченням площадки. Але далі все. Як такого бекапа нема.Хібберт це не той центровий, який наводив жах в Індіані, Лу Уільмс то король то незрозуміло хто, Басс підсилення фронткорту, але грає не надто багато, Келлі може і посилив би, але більше травмований, ніж грає, Ларрі Ненс при всій повазі і нещодавньому дабл-даблові не гравець рівня Лейкерс, Янг на папері бекап, в реальності рідко від нього щось путнє можна побачити, про Сакре промовчу взагалі, як цей «гравець» потрапив в НБА для мене загадка. Марсело Уертас, Ентоні Браун, Тарік Блек, Метта Уорлд Піс це теж не гравці рівня Лейкерс.

Як наслідок – дірки на позиціях третього і п’ятого номерів і планомірний злив сезону.

Що радує так це те, що  на наступний сезон у Лейкерс практично чиста платіжка. 23 мільйони+опція Басса (думаю підбере її) і опція команди на Келлі, Кларксона, Блека і Уертаса, з яких достатньо підписати Райана і Джордана. Ці три опції обійдуться в 6,5 мільйонів, смішна сума. А отже є змога запропонувати максимальні контракти всім топовим вільним агентам, яких буде хоч греблю гати. Ну і працювати над трансферами не завадило б. Умовний Хібберт і його -16 мільйонів це дуже цікава пропозиція, можна отримати пік першого раунду або цікавого гравця

Другие посты блога

Роздуми про драфт
14 июня 2018, 16:14
Ау, Футболи
5 ноября 2017, 16:46
14
Проти натуралізації
6 октября 2017, 19:53
4
Лейкерс : огляд складу
30 марта 2017, 21:23
10
Мілан 16/17: очікування
3 декабря 2016, 01:26
2
Сонний Мілан
1 сентября 2016, 17:39
5
Все посты