Лейкерс в міжсезоння 15/16

Доводиться говорити про міжсезоння вже зараз, бо з травмою Кобе Брайанта всі навіть теоретичні шанси на потрапляння в плей-офф звелися до нуля, а зараз є всі шанси зробити новий антирекорд по перемогам (незважаючи на те, що попереду 18 ігор).

Автор — Українець
13 марта 2015, 19:21
2

Отож я вирішив проаналізувати, що потрібно зробити Лейкерс, щоб знову стати дрім-тім. Мої думки звелися до наступного.

Позбавлення від балласту.

В Лейкерс таких контрактів, окрім контракту Кобе кілька. Стів Неш заявив про закінчення кар'єри гравця, але, думаю, навіть якби не заявив то контракт з ним не продовжили б. Є великий контракт Джеремі Ліна, який, м'яко кажучи, себе не виправдовує. скоріш за все перед драфтом його мінятимуть на піки/гравців, або, якщо не вдасться обміняти, не продовжать. Чого я кажу що не продовжать? Ну не дарма ж Лейкерс попросили Стіва Неша не оголошувати на початку сезону про завершення кар'єри, тепер він працює персонально з Джорданом Кларксоном. Думаю, ставка в наступному сезоні буде зроблена на нього, або, якщо вдасться виміняти, на класного гравця.

Важкий контракт з опцією команди у Джордана Хілла, але його потрібно продовжувати, так як ще одного такого центрового в ЛАЛ нема. Єдиний варіант це обмін на Ламаркуса Олдріджа або Грега Монро.

Потрібно позбавлятися від контракту Карлоса Бузера. так, він не надто великий, але, по-перше є Джуліус Рендл, якому потрібно грати, по-друге Карлос попросить надбавки, а платити, за великим рахунком нема за що.

Утримання кістяка команди.

Кобе Брайант, Нік Янг, Джуліус Рендл, Райан Келлі. Це ті гравці, які, якщо їхне обміняють, стовідсотково будуть в складі Лейкерс на сезон 15/16. Крім того у команди опція на Джордана Хілла, Джордана Кларксона та Роберта Сакре і опція гравця у Еда Девіса. З опцій команди потрібно обов'язково продовжувати контракти з   Джорданом Хіллом та Джорданом Кларксоном, від Сакре користі відверто мало, навіть пік другого раунду буде більш корисним.

Окрім того був би радий бачити в команді Уеслі Джонсона та Уейна Еллінгтона, але тільки за умови, що контракти будуть не набагато більшими, ніж зараз.

Хотілося б утримати в команді Еда Девіса, який демонструє дуже класний баскетбол, але тут все залежить від гравця. Маю великі сумніви, що в разі виходу Еда на ринок вільних агентів Лейкерс будуть пропонувати йому контракт більший за той, що є наразі.

Грамотна робота перед драфтом  і під час нього.

Зараз, власне, задача стоїть не впасти нижче п'ятого вибору на драфті. Пік ТОП-5 дає досить великий простір для маневрів. ну і залежно від того кого захочуть взяти слід відштовхуватися у можливих обмінах піками. Наприклад 4-5 пік на даний момент дає команді можливість вибрати настільки потрібного їй третього номера, є навіть вибір - Стенлі Джонсон (Арізона) або Джастін Уінслоу (Дьюк). Незважаючи на те, що Уінслоу йде по мокках нижче я б вибрав його, все таки школа Дьюка це серйозно.

В разі вибору ПГ той же 4-5 номер дає можливість вибрати Еммануеля Мудіая або Д'Анжелло Расселла. А от якщо захочуть вибрати Джаліла Окафура то доведеться підніматися на драфті і пропонувати не тільки пік ТОП-5, а й пік Хьюстона, кеш, можливо когось з гравців.

Не слід забувати про виключення за травмованих Рендла та Неша, які в загальному потягнуть на трохи більше ніж 6 мільйонів. Ці два виключення можуть стати хорошою приманкою для того, аби піднятися вверх на драфті гарантованим піком (пік Хьюстона) або провести обмін цих виключень та драфтпіка на гравця, наприклад на Монро.

Активна робота на ринку вільних агентів.

Ламаркус Олдрідж, Марк Газоль, Грег Монро, Реджон Рондо, Тайсон Чендлер, Джеральд Грін. Це далеко не повний список необмежено вільних агентів! Окрім того я б звернув увагу на обмежених вільних агентів Джиммі Батлера, Реджі Джексона та гравців, у яких опція гравця - Роя Хібберта, Горана Драгіча, Брука Лопеса, Таддеуса Янга.

З усього цього списку найбільшу увагу приділив би парі Олдрідж-Монро, спробував забрати з Чикаго Джиммі Батлера, або з Далласа Реджона Рондо. Ну і на закуску Томаса Робінсона, якому не давали розкритися в попередніх командах. 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Роздуми про драфт
14 июня 2018, 16:14
Ау, Футболи
5 ноября 2017, 16:46
14
Проти натуралізації
6 октября 2017, 19:53
4
Лейкерс : огляд складу
30 марта 2017, 21:23
10
Мілан 16/17: очікування
3 декабря 2016, 01:26
2
Сонний Мілан
1 сентября 2016, 17:39
5
Все посты