Tribuna/Футбол/Блоги/Bohemianrhapsody/Італійський голкіпер російського походження пішов воювати за Україну. Ще місяць тому він грав у Болівії

Італійський голкіпер російського походження пішов воювати за Україну. Ще місяць тому він грав у Болівії

Неймовірна історія Івана Луки Вавасоррі.

Блог — Bohemianrhapsody
23 марта 2022, 17:13
1
Італійський голкіпер російського походження пішов воювати за Україну. Ще місяць тому він грав у Болівії

Неймовірна історія Івана Луки Вавасоррі.

Івану було п’ять років, коли із підмосковної Електросталі його усиновила заможна італійська сім’я. Алессандра Згарелла була донькою власника великої логістичної фірми Italsempione, згодом цю компанію очолить її чоловік П’єтро Вавасоррі. За кілька годин після того, як документи на усиновлення були готові, жінку викрали.

Вона стала жертвою калабрійської мафії –  ндангрети. Викрадачі вимагали 50 мільярдів лір, але жінка виявилася на волі через майже десять місяців полону. В Італії її названий син Іван отримав ще одне ім’я Лука. У 2011 році, за день після того, як останній викрадач був пійманий, Алессандра померла.

Іван Лука Вавасоррі, як мільйони італійських хлопчаків, мріяв стати футболістом і зрештою став голкіпером. Виступав за юнацькі команди «Лугано», «Альконе» та «Про Патрії». Згодом намагався закріпитися у дорослій команді «Про Патрії», де його батько обіймав посаду президента клубу. А у свої майже 30 років доля занесла Івана Луку у болівійський «Санта Крус» де гравець намагався перезапустити свої кар’єру.

Усе змінилося у лютому, коли хлопець раптово вирішив завершити кар’єру та відправився добровольцем на війну до України. Ще на початку місяця він розповідав в інтерв’ю La Gazzeta Dello Sport, як хоче закріпитися у болівійському чемпіонаті, попри ліміт на легіонерів, а вже 26-го виклав у своєму фейсбуці пост, у якому прощається із футболом та дякує йому за все.

За два дні по тому Лука повідомив, що відправляється добровольцем до України. «Це важке рішення. Але це може допомогти врятувати невинні життя», – написав він у фейсбуці.

Транзитом через Польщу Лука дістався України, де приєднався до групи міжнародних добровольців. Більшість новин про себе публікує у власному тік-тоці, де пообіцяв рідним та друзям тримати всіх в курсі. Він сказав, що відмовився підписувати контракт із ЗСУ, адже тоді змушений буде воювати до закінчення війни, яке невідомо коли станеться.

На одному з відео Іван Лука розповідає, що разом із ним воюють добровольці з Англії, США, Ірландії, Франції, Італії та Чечні.

А тут хлопець показує умови в яких доводиться перебувати його підрозділу. «Довгий та виснажливий шлях, але найважче настає зараз», – підписав відео Лука.

Хоча іноді йому доводиться записувати не надто веселі тік-токи. На цьому відео Лука розповідає, що бої точилися дві ночі поспіль і він не мав сил записувати повідомлення. Зараз його група в оточенні, але українська артилерія сильно допомагає. Також він розповідає, що вони б’ються за те, щоб війна не пішла на Європу, а українці прямо зараз захищають свої домівки та свої родини.  

Наступне відео Івана Луки значно позитивніше. «Ще одна позиція за кілометр від мирного населення і ми підходимо до чеченського лайна. Тепер почнуться складнощі? Вони дурні з грошима і вже на 50% танцюють на небесах з Мохаммедом», – підписав свій пост італієць.

Він вже став керівником свого підрозділу та отримав прізвисько «Чорний орел» за те, що перев’язує зброю чорною стрічкою.

Іноді своїми дописами хлопець добряче лякає рідних. 20 березня на його сторінці у фейсбуці з’явився чорний хрест і написом: «Бувай, Чорний орел». Але вже за два дні Лука знову передав всім привіт з України.

Батько екс-футболіста в інтерв’ю італійським журналістам говорить, що із сином все нормально, але більше розповідати відмовляється.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты