Tribuna/Футбол/Блоги/Bohemianrhapsody/Осоромив Бекхема, звинуватив Росію в експлуатації дітей, наїхав на Мессі. Скандальний британський журналіст запалював цього тижня

Осоромив Бекхема, звинуватив Росію в експлуатації дітей, наїхав на Мессі. Скандальний британський журналіст запалював цього тижня

Пірс Морган у всій красі.

Блог — Bohemianrhapsody
19 февраля 2022, 21:07
9
Осоромив Бекхема, звинуватив Росію в експлуатації дітей, наїхав на Мессі. Скандальний британський журналіст запалював цього тижня

Пірс Морган у всій красі.

Цьогорічний Супербоул не лише подарував захопливий поєдинок, але й розпочав доволі неочікувану полеміку стосовно футбольних талантів Девіда Бекхема. Англійський журналіст Пірс Могран у своєму твіттері написав: «Приємно бачити Бекхема, який дійсно вміє грати у футбол». Таким чином він згадав гравця «Лос-Анджелес Ремс» Оделла Бекхема та вкотре принизив свого земляка Девіда Бекхема.

Якщо ви думаєте, що Пірс Морган – це людина, яка далека від футболу, то глибоко помиляєтесь. Він один із найвідоміших журналістів Британії. Працював редактором The Sun, The News of the World, Daily Mirror та вів футбольну колонку в Daily Mail. А ще Морган суперпопулярний телеведучий, який у 2010 році замінив на CNN самого Ларрі Кінга. Не кажучи вже про таку дрібницю, як суддівство у першому і канонічному складі журі на шоу «Америка має талант», що дало старт франшизі по усьому світі. А у 2019-му він зробив велике інтерв’ю з Кріштіану Роналду. 

Шоумен давно вболіває за лондонський «Арсенал» та є одним із найпалкіших хейтерів Девіда Бекхема. Ще у 2012 році журналіст вступив в суперечку у твіттері з учасниками гурту One Direction із приводу таланту екс-гравця збірної Англії. Хлопці настільки розлютились, що навіть запустили хештег «Пірс Морган смердить».

У 2022-му його опонентом виявився Гарі Лінекер, який теж заступився за Девіда: «Можна не любити Бекхема, але він був одним з найкращих гравців у нас». На всі закиди легенди збірної Англії Пірс відповів, що Бекхем не потрапив би навіть на лаву запасних непереможного «Арсеналу», маючи на увазі сезон 2003/04. А згодом видав яскравий панчлайн у своєму стилі:

У перепалці цього тижня дісталося навіть Ліонелю Мессі, якого журналіст теж назвав переоціненим гравцем. Пірс не залишився осторонь Олімпіади в Пекіні, де пройшовся по збірній Росії із фігурного катання та МОК. Коментуючи допис своєї колеги, яка обурювалася тим, що дівчата-фігуристки лише грають роль пішаків в боротьбі тренерів за успіх, він написав: «Це жорстоке поводження з дітьми, яке спонсорує Росія. А організатори Олімпійських ігор – ганебні співучасники цього»

Публікував фейкові фото військових, отримав по обличчю від Джеремі Кларксона, судився з Меган Маркл

Пірс Морган – талановитий журналіст та улюбленець медіамагната Руперта Мердока, який дав йому посаду головного редактора національного видання у 28 років. Але вся його кар’єра супроводжується скандалами та хайпом, які він сам вміло створює.

Напередодні матчу Англії проти Німеччини під час домашнього Євро-96 очолювана ним Daily Mirror вийшла із заголовком: «Achtung! Капітуляція». У номері був відкритий лист, який пародіював оголошення війни Невілом Чемберленом Німеччині у 1939-му. Для Європи та Британії подібне стало шоком, Моргану довелося вибачатися перед телекамерами, хоча це був далеко не останній скандал. 

У 2004-му Пірс дав добро на публікацію фото, на яких британські військові знущаються з іракських полонених. Пізніше знімки виявились підробкою, а Моргана звільнили з посади.

Бували й випадки, коли коса находила на камінь. У тому ж 2004-му Морган опублікував знімки ведучого Top Gear Джеремі Кларксона із колегою, натякаючи на можливий службовий роман суперзірки. На найближчій церемонії British Press Awards Джеремі привселюдно зустрів колегу трьома ударами в обличчя. «Я врізав йому раз, а потім ще раз, чорт, мені це ніколи не набридне» – згадував про цей інцидент Джеремі.

Морган зізнався, що після тієї зустрічі в нього залишився шрам над лівою бровою, а Кларксон заламав собі палець. Іншого разу доля звела їх на одному рейсі в літаку. Морган і там настільки дістав Кларксона, що той вилив на нього склянку води.

В останні роки Пірс здебільшого працює на телебаченні. З 2014-го вів передачу Good Morning Britain, де не зраджував своєму стилю. Під час дебатів про гендерну нейтральність він заявив, що якщо у світі існує понад сто гендерів, то він ідентифікує себе як пінгвін. Розкритикував появу на обкладинці Cosmopolitan 155-кілограмової оверсайз моделі Тесс Холідей, назвавши ожиріння хворобою, яку не варто толерувати в журналах.

Під час Олімпіади в Токіо Пірс не міг обійти увагою тему сексуалізації в спорті. Після того, як німецькі гімнастки виступили закритих тріко, Морган назвав це повною маячнею і виклав твіт з британськими стрибунами у воду. «Шокуюче та ганебно, що чоловікам доводиться носити такі відверто сексуальні труси на Олімпіаді. Я вимагаю закритого одягу, щоб захистити та поважати їхню гідність» – написав журналіст. 

Але справжня бомба розірвалася після інтерв’ю Меган Маркл та принца Гаррі на шоу Опри Вінфрі. Ведучий в прямому ефірі назвав герцогиню Сассекську «принцесою Піноккіо». Журналіст вважає лукавством слова Маркл про самогубство та расизм в королівській сім’ї. Після його скандального розбору на адресу передачі прийшло понад 40 тисяч гнівних листів, а суспільство розділилось на прихильників королеви та фанатів подружжя Меган і Гаррі. Маркл подала в суд, а Пірса Моргана звільнили з передачі. 

Одним з перших, хто надіслав одіозному ведучому повідомлення з підтримкою, був старий ворог Джеремі Кларксон, який теж терпіти не може Маркл і підтримує Її Величність. Так завершилася їх ворожнеча, що тривала понад десять років. Урешті-решт, британський регулятор ЗМІ виправдав журналіста, заявивши, що він має повне право не вірити Маркл. У Good Morning Britain він вже не повернувся, зате пішов до старого знайомого Руперта Мердока на канал talkTV. 

А як же «Арсенал»?

Відверто кажучи, самі вболівальники та гравці «канонірів» сумніваються в щирості Пірса Моргана. Більшість коментарів про клуб у нього починаються зі слова «ганьба». Емануель Фрімпонг навіть відповів йому: «Посоромся називати себе фанатом команди. Ти лише вмієш скиглити».

Одного разу Морган написав, що у разі переходу Ван Персі в інший клуб він стрибне з мосту Санта-Моніки із вантажем на ногах. У 2012-му Робін поїхав у Манчестер, але замість відчайдушного стрибка журналіст запустив хештег: «Ван Продажний». Після того, як голландець завоював свою медаль АПЛ, то надіслав листа журналісту із подякою за мотивацію: «Пірсі, дякую, завдяки тобі цей день став ще більш особливим. Твій Ван Продажний»

Зате Морган подарував клубну футболку своєму товаришу Дональду Трампу. Та запропонував йому очолити «Арсенал», щоправда, далеко не всі фанати оцінили такий крок позитивно. 

Перед жеребкуванням півфіналів Кубка Ліги у 2019 році Морган запропонував парі Пітеру Краучу, з яким вони мали проводити офіційну церемонію. Якщо в найближчому лондонському дербі переможуть «шпори», то він прийде на ефір у футболці «Тоттенхема». Команда Маурісіо Почеттіно взяла три очки, а Пірс з’явився у джерсі найбільшого ворога.

Фото: Twitter

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты