Tribuna/Футбол/Блоги/Бентега логофіла/Монзуль сходила до Вацка і підвищила свій статус. Хоч саме інтерв’ю невдале

Монзуль сходила до Вацка і підвищила свій статус. Хоч саме інтерв’ю невдале

Найтепліша ванна в історії «Вацко-Live»?

18 декабря 2021, 20:33
39
Монзуль сходила до Вацка і підвищила свій статус. Хоч саме інтерв’ю невдале

Це сталося. Український арбітр дав розлоге відеоінтерв’ю. Точніше, дала. Катерина Монзуль підірвала футбольний інтернет-простір лише своїм фактом спілкування на камери з Віктором Вацком. І нікого не дивує, що саме вона стала першою чинною арбітринею, що насмілилася на стохвилинне рандеву з блогером.

Про те, що саме у Монзуль "найсталевіші яйця" в суддівському корпусі, ми і так здогадувалися. А тепер просто впевнені в цьому. Вона є білою вороною українського арбітражу. При чому, не стільки за гендерною ознакою. Монзуль не визнає авторитетів на полі і поза ним, вона роздає картки людям, не дивлячись на їх регалії, вона вміє ставити на місце авторитетних футбольних людей, вона єдина, кого на регулярній основі запрошують судити матчі топового рівня під егідою УЄФА і ФІФА. Катерина зробила себе сама. Без чиєїсь волохатої руки і кумів в УАФ. Вишенька на торті – це інтерв’ю.

Так, її хвилювання було відчутним, вона запиналася, плутала слова, але була переконливою в тих питаннях, що їй адресувалися. Її прихід до коментатора-блогера покликаний трохи розтопити кригу між суддівським корпусом і вболівальниками. А насправді ще яскравіше підсвітив проблему: "А що, так можна було? Можна було прийти на інтерв’ю, і тебе за це не лінчують?" Можна було. І треба було. Але чомусь наші судді всі роки української незалежності сиділи і сидять по бункерах. Вони не йдуть до журналістів, бо всі арбітри ручні, і їм не дозволяють на олімпі нашого футболу, або вони самі бояться, бо знають, що здатні ляпнути зайвого. А Монзуль не боїться.

Звісно, не все так просто. Віктор Вацко зізнався, що почав перемовини про це інтерв’ю ще в березні. Але не уточнив, з ким ці перемовини велися. Є сумніви, що це сама Монзуль дев’ять місяців вертіла носом (а може, просто влітку не знайшли часу і чекали закінчення першої половини цього сезону?). Як показала практика, даремно тягли з цією розмовою. За спілкування арбітрині з Вацком Павелко точно поставить десять з десяти. Монзуль не сказала абсолютно нічого, що могло б скомпрометувати комітет арбітрів чи УАФ в цілому. Тепер Павелко зрозуміє, що її можна випускати «в люди»: вона прикусить язика там, де треба, і не округлюватиме очі, почувши навіть незручні питання, бо в неї вистачить для цього інтелекту.

Монзуль – красунечка, хоча саме інтерв’ю не було вдалим. "Тепла ванна" у Вацка нікого вже не дивує. До гордонівської манери Віктора вести розмову всі звикли. Але цього разу він переборщив і припустився грубих помилок. Ось три найбільші:

1. Вацко говорив по хронометражу майже стільки ж, скільки і Монзуль, іноді питання звучало довше, ніж відповідь на нього. Це не припустимо.

2. Не запитати про особисте життя Катерини – це вистрілити собі, як журналісту, в голову. Це питання лежало на поверхні. Особливо, коли вона розповідала про маму і племінників, коли говорила, яке місце сім’я займає у її житті. Про чоловіка, кавалера – ні слова. Швидше за все, Монзуль сама попрохала не ставити їй інтимні питання, але ж можна було розіграти якусь банальщину, наприклад:

- Про ваші стосунки з Вербічем багато жартують, вас ніхто не ревнує?

- Ні, моє серце вільне.

3. Монзуль натякнула, що іноді таки виносила помилкові рішення. Але ми так і не дізналися, по яким резонансним моментам арбітриня визнала свої помилки. Ясна річ, що Катерина, мабуть, культурно відшила б. Але запитати про це точно варто було.

Придратись там ще багато до чого можна в цьому інтерв’ю. Чинна рефері сто хвилин спілкується з блогером, а на цитати і новини там мало чого наріжеш.

Але це проблема не Катерини. Арбітриня зробила собі прекрасну рекламу. Сьогодні вона топова рефері, а завтра точно лишиться затребуваною. В УЄФА, ФІФА, УАФ чи на телебаченні. Бо профі, бо розумна, бо не боїться камер.

Олег Орєхов прийшов до Вацка тільки тоді, коли це стало йому потрібно, коли він вже не був на контракті в УАФ. Якби у нього було все добре, він би теж ховався в окопах, як усі чинні українські чоловіки-арбітри.

Так і хочеться їх запитати після перформансу Монзуль: "А вам слабо?"

Фото: Getty images, Instagram Віктора Вацко.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Come on, read!
19 июля 2019, 20:42
27
Все посты