Tribuna/Футбол/Блоги/Битва взглядов/47 років в крутому піке. Шість правил веселого життя від Пола Ґаскойна

47 років в крутому піке. Шість правил веселого життя від Пола Ґаскойна

На цьому тижні виповнилось 47 років знаменитому Полу Ґаскойну. Футболісту, який відомий на весь світ, але більше своїми витівками і нестримною фантазією, аніж футбольними здобутками і успіхами.

Автор — djorkaeff
1 июня 2014, 12:58
6

На цьому тижні виповнилось 47 років знаменитому Полу Ґаскойну. Футболісту, який відомий на весь світ, але більше своїми витівками і нестримною фантазією, аніж футбольними здобутками і успіхами.

Незліченна кількість його "перформенсів" і шалених вчинків навіть не піддається раціональному поясненню, здається, Ґазза жив і живе в своєму власному світі і за своїми особистими правилами.

1. Хороше почуття гумору – запорука веселого життя

Під час чемпіонату світу 1990-го року в Італії по телебаченню крутили відеоролики, у яких гравці збірних-учасниць чемпіонату представляли самі себе. Невтомний Ґаскойн замість своїх імені і прізвища сказав в камеру «Fucking wanker», і той запис протягом усього чемпіонату крутили в італійському ефірі.

У матчі проти «Вімблдона» відбувся епічний епізод двобою Ґаззи із Вінні Джонсом, коли брутальний Вінні міцно стиснув тестикули Ґаскойна. Після матчу Пол надіслав в роздягальню "Вімблдона" троянду для свого опонента. Вінні Джонс достойно оцінив жест суперника і у відповідь передав Ґаззі «йоржик» для чистки унітаза.

Під час прес-конференції в Римі, коли Ґаскойна презентували як гравця «Лаціо», Пол попросив тиші в репортерів. Коли всі присутні затихли в очікуванні, Ґазза привстав із крісла і зіпсував повітря, пустивши гучного «шептуна».

Під час інтерв’ю в прямому ефірі італійського телебачення після матчу «Лаціо» - «Реал» Ґаскойн смачно і гучно відригнув прямо в мікрофон. Ця витівка коштувала англійцеві 39 000 фунтів штрафу.

2. Не соромтесь свого тіла і поводьтесь природньо

В період виступів Ґаскойна за «Міддлсбро» одного разу Пол зайшов до їдальні клубу і замовив собі ланч. Одягнутий він був лише в гетри.

Під час обіду в фешенебельному готелі «Вadford Arms», Ґаскойн, аби дещо розрядити офіційну і стриману обстановку, дістав зі штанів свій член і поклав його на плече мужчини, який обідав за сусіднім столом. Бідолаха подумав, що його хтось штурхає в плече і обернувся, увіткнувшись щокою в «несподіванку» від Пола.

3. Не буває цікавих історій, які починаються зі слів «Одного разу ми напились чаю…»

Підписавши контракт з «Тоттенгемом» у 1988 році, Ґаскойн вирішив як слід відсвяткувати цю подію з друзями, кількома колишніми одноклубниками з «Ньюкасла». Вони зарезервували розкішний готель і влаштували там справжню рок-н-рольну вечірку. За кошти клубу, звісно. Опісля, зустрівшись з президентом «шпор», Ґазза почав розмову словами: «Дякую вам за три найщасливіших дні в моєму житті!».

Щойно завершився один із матчів Ґаскойна за збірну Англії, а протягом наступної години Ґазза вже відзначав цю подію в одному із пабів в товаристві своїх кумпелів. При цьому, Пол настільки поспішав росзлабитись після гри, що навіть не перевдягався і куражився в пабі в формі національної збірної.

Під час одного із реабілітаційних періодів Ґаскойна лікар порадив йому лікуючись від алкоголізму зайняти себе якимось хобі, щоб відволіктись від думок про «пійло». Ґазза розпочав колекціонувати… віскі.

Одразу після того, як Ґазза забив фантастичний м'яч у ворота збірної Шотландії на Євро-96, він з парнерами по команді відсвяткував гол, імітуючи «крісло дантиста» - алкозабаву, під час якої гравці збірної Англії (із Ґаззою на чолі, звісно) впивались віскі в стоматологічному кріслі.

4. З футбольними суддями теж можна весело провести час

Під час одного з матчів, коли головний арбітр давав відмашку про штрафний удар, Ґазза увіткнувся йому носом під пахву і почав смачно хропіти й пихтіти, вдихаючи справжній чоловічий аромат.

В матчі «Рейнджерс» проти «Хайберніана», у головного арбітра випала з рук жовта картка, то ж Пол поспішив на допомогу, підняв картку і, користуючись нагодою, показав її самому арбітру. Щоправда, суддя не оцінив британський гумор і покарав Ґаззу… жовтою карткою.

5. Друзі залишаються друзями… що б ти з ними не робив

Будучи гравцем «Ньюкасла», Гаскойн подарував своєму партнерові Тому Каннінгему абонемент в солярій. Варто уточнити, що Каннінгем був чорношкірим.

Одного із своїх найкращих друзів, актора Джиммі Гарднера, Пол познайомив і відправив розважатись із панянкою, яка насправді виявилась трансвеститом.

Той же Джиммі постраждав ще й від гастрономічної витівки Пола, коли Ґазза пригостив друга солодким пиріжком. Звідки ж бідоласі було знати, що Ґаскойн замінив солодку начинку пиріжка на котячі екскременти?!

Під час шотландського відрізку кар’єри Ґаскойна, одного разу він влаштував своєму партнеру по «Ґлазґо Рейнджерс» Річарду Ґауфу душ із власної сечі, поки той спав.

Одного разу Ґазза був присутнім на показі мод, в якому приймав участь його партнер по «Тоттенгему» Вінні Самуейз. Ґаскойн кілька разів вистрибував на подіум і намагався стягнути з Самуейза штани.

6. Творіть добро, хоча б в перервах між запоями

Дізнавшись, що клуб його рідного міста «Гейтшед» перебуває на межі банкрутства, Ґаскойн передав йому 10 тисяч фунтів стерлінгів, врятувавши команду від загрози зникнення.

Крім алкоголю, Ґазза шаленів і від солодкого. Одного разу він купив собі шоколадку, заплативши за неї 320 фунтів. На решту він попросив продавця роздати цукерок місцевим дітям.

В середині 90-х Ґаскойну написав листа школяр з Ньюкасла. В цьому листі хлопчик повідомив своєму кумирові, що він хворий на лейкемію і зовсім скоро помре. Також хлопчик розповів про свою мрію – побувати в Діснейленді. Ґазза оплатив малому фанатові поїздку, здійснивши заповітну мрію хлопчика.

Такими є миттєвості безтурботного життя Пола Ґаскойна, який не може вибратись з крутого піке, в яке сам себе і загнав.

Ґазза є володарем Кубка Англії в складі «Тотенгема», дворазовим чемпіоном Шотландії, володарем Кубка Шотландії і Кубка Шотландської Ліги в складі «Рейнджерс», побував гравцем «Ньюкасла», «Евертона» і «Лаціо», членом Залу Слави англійського футболу.

Очевидно, що перелік його трофеїв і регалій міг бути значно довшим, якби не проблеми з алкозалежністю.

І хтозна, якби не згубна пристрасть Ґаззи, то звання «короля футболу» носив би саме цей британець.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Стрельцов. Легенда
15 марта 2015, 21:04
9
FIFA 15. Presidential election
14 февраля 2015, 01:24
1
Все посты