Tribuna/Футбол/Блоги/31 СЕКТОР/«Зоря» вміє знаходити форвардів, але не вміє продавати їх

«Зоря» вміє знаходити форвардів, але не вміє продавати їх

Блог — 31 СЕКТОР
1 января, 14:01
47
«Зоря» вміє знаходити форвардів, але не вміє продавати їх

На фоні можливих чуток про перехід нападника Едуардо вирішив скласти список топ-нападників луганського клубу, які запалили в УПЛ, але пішли з клубу за мізерні гроші.

***

Янік Болі

Коли до вас в команду приходить нападник, який пройшов академію «ПСЖ», то сподівання на нього величезні. Тим більше, коли в «Зорю» приходив Яннік Болі – це були золоті часи УПЛ. За 36 ігор наколотив 14 м’ячів – гарний показник враховуючи рівень наших команд на той час.

Придбали: 300 тисяч доларів.

Продали: 600 тисяч доларів.

Даніло

У сезоні 2012/13 на правах аренди в «Зорі» з’явився бразилець Даніло. Відразу закохав своєю грою вболівальників луганської команди. Менеджери «Зорі» знайшли його у Сьоні, а потім щось пішло не так і він слідом за своїм другом Болі почав кататись по арендам запорєбрік.

Придбали: аренда з викупом за 300 тисяч доларів.

Продали: аренда і статус вільного агента.

Юрі

Скаутському відділу «Зорі» треба пишатися за знаходження в Бразилії такого нападника як Юрі. Він став справжним відкриттям УПЛ сезону 2017/18. Хоч він провів неповний сезон у складі луганців, але зміг відзначитись 7 голами в 17 матчах. За цей трансфер Геллер і клуб у величезному плюсі завдяки арабам, які його пригляділи та запропонували шалені гроші для українського клубу.

Придбали: невідома сума (ринкова вартість: 150 тисяч доларів).

Продали: 1,25 мільйонів доларів.

Денніс Бонавентуре

Ще одна супер знахідка «Зорі» -- Еммануель Денніс. Або як його називали у нас – Денніс Бонавентуре. В наш чемпіонат він перейшов вільним агентом з невідомого нігерійського клубу і розцвів. Зараз він грає за турецький «Башакшехір» на правах аренди з «Ноттінгему». Але «Зоря» заробила на ньому завдяки бельгійському «Брюге».

Придбали: вільний агент.

Продали: 1,4 мільйони доларів.

Аллах'яр Саядманеш

Наступним прекрасним придбанням був Аллах’яр Саядманеш. Іранець виступав за чорних котів на правах аренди і нажаль Геллер його не зміг викупити у «Фенербахче». Сезон 2020/21 став одним з найкращих для луганчан і особисто для Аллах’яра. Зараз він сидить на лавці у «Галл Сіті» і вже з’явились чутки про його можливий перехід в житомирське «Полісся». Якщо це відбудеться, то повернення гравця такого рівня безумовний плюс нашій УПЛ.

Придбали: аренда.

Продали: закінчення аренди.

Едуардо Герреро

І ось тепер нарешті дійшли до Едуардо Герреро. Панамець вже залишив великий слід в історії українського клубу. Він приходив до «Зорі» через аренди, але тепер його викупили офіційно. Тільки «Зоря» тепер має правильно розпорядитись долею свого зіркового нападника. Луганці переживають кризу в грі, тому бажання змінити клуб у Едуардо точно виникає.

Придбали: аренда з правом викупу за 500 тисяч доларів.

Продали: ?

***

Цікаво чим може закінчитись ця історія. Більше новин, гумору та цікавої аналітики можна прочитати в моєму авторському каналі в Telegram.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты