Tribuna/Баскетбол/Блоги/Кращі за передачамі у окремо взятій команді

Кращі за передачамі у окремо взятій команді

Автор — vintagebasket
2 марта, 17:58
1
Кращі за передачамі у окремо взятій команді

Які саме гравці були найтоповішими загалом?

Атланта Хоукс. Док Ріверс. 3,866. Ріверс обійшов Мукі Блейлока на 102 асиста. Сам Ріверс обирався у 88му на МВЗ. Потім розпочав свою тренерську кар'єру в Орландо 99-2003, win a title with Бостон у 2008му, загалом тренувавши кельтів 2004-2013. Як гравець виступав за Хоукс у 80ті - в основному, чим більш за все й запам'ятався. Був корисним гравцем - гарно захищався й добре віддавав передачі, міг відкритися під джамп шот.

Блейлок же провів 15 років у лізі та був у топ-15 за перехопленнями.

Гудіні Харвуда - так називала Боба Кузі. Першим із захисників дібрався до позначок у 4, 5 та 6 тисяч передач. Був звісний своїми скілами в бол хендінгу та мав шикарні пасінг скілз. Звісно із поправкою на "ті часи" - шістедисяті.

Кузі всього роздав майже 7 тисяч результативних передач.

Нинішній коуч Даласа знає толк у передачах. Я впевнений, шо кожен 3й пам'ятає його за виступами за Нетс та Далас, де він дуже багато віддав цих передач. Також додавав трьохи й взагалі його стиль гри, - це швидкий, цікавий та стрімкий баскетбол. Скільки але-упів було разом із Вінсом часів Нетс 2000х!

Далі в нас цікавий гравець. Звісно, вся увага була прикута до його зросту. Ну і спробуй його наздогнати! Вважаю, що мінусом була його гра в захисті, а от результативними передачами він це компенсував. Магзі Бокс віддавав так, нині він зараз грає у Пейсерс - за одну гру в 90х, та 89му, наприклад "малюк" міг роздати по 19 assists. В основному виступав за Хорнетс.

Декілька слів і про Булз. Майкл Джордан тут на першому місці, так! Більше 5ти тисяч асистів за 930 матчів. У Піпена 4,494. На третьому місці Кірк Хайнріх, гравший за Чікаго у 2000х - 3 811. У Деріка Роуза 2 із половиною тисячі передач. Ще у цьому поважному рейтингу присутні Кукоч - 1,840, Паксон та навіть Джоакім Ноа. Також присутні всі інші кращі "бики" - Кобі Уайт, Лавін, Батлер, Бі Джей Армстронг, Луол Денг, Хорас, Гордон, Гілмор.

Отже, розглянули декілька клубів. Зараз королями асистів вважаються Янг, Халібертон, Дончич. Як гадаєте, важко віддавати більше 10ти результативних передач за матч в середньому у сучасній Лізі? Чи відповідь буде "так це залежить від партнерів"? Думаю, і від партнерів також, але й треба мати анселфіш рису характеру. Або просто коли тебе щильно прикрили, або на тобі дабл тім, то ти вимушений. Нема золотого стандарту. На мою думку, кращими були Неш та Пол. Якось вони еталонно увійшли до архіву пам'яті. І звісно, що великий Меджик - гравець, який зробив із цього процесу мистецтво, хоч це і було у 80х. Ще відмічу Марка Джексона, - симпатії особисті, в кожного свої. Дякую за увагу.

Фото: Sportcasting, GettyImages, Sportskeeda

Другие посты пользователя

Все посты