Tribuna/Лыжные виды/Блоги/Цифри Пекіна-2022 з FAVBET/Цифра дня. Найстаршому призеру в гірських лижах не вистачило долі секунди, щоб взяти золото

Цифра дня. Найстаршому призеру в гірських лижах не вистачило долі секунди, щоб взяти золото

Надзвичайні швидкості!

7 февраля 2022, 15:02
3
Цифра дня. Найстаршому призеру в гірських лижах не вистачило долі секунди, щоб взяти золото

Надзвичайні швидкості!

У перенесеному на сьогодні чоловічому швидкісному спуску срібло здобув француз Жоан Кларе. Це історичне досягнення – він у 41 рік став найстаршим призером Олімпіад у гірськолижному спорті, побивши попередній рекорд американця Боде Міллера майже на 5 років. Тому на момент завоювання бронзи в супергіганті було 36.

Проте найцікавішим є те, що Кларе фінішував за крок від золота. Чи навіть менше, ніж за крок – адже в середньому людина за 1 десяту секунди не встигне його зробити. Проїхав француз за 1 хвилину 42,79 секунди й поступився 34-річному швейцарцю Беату Фойцу, який увесь хід відставав від лідерів, однак зумів вигризти золото.

Для розуміння: Кларе розвинув швидкість на трасі довжиною в 3 км до 139 км/год, Фойц – до 136 км/год. Це зіставно зі швидкістю літака при посадці – що робить досягнення Кларе у його віці ще більш неймовірним.

Надзвичайність досягнення для Кларе полягає ще й в тому, що це лише його другий подіум у швидкісному спуску цього сезону і тільки друга медаль на ОІ/ЧС (перша була на ЧС-2019). Утім, відриви від першого місця були ще меншими: 2014 року італієць Крістоф Іннергофер відстав від переможця Маттіаса Маєра на 6 сотих секунди. Сьогоднішній герой тоді теж брав участь, але не фінішував.

***

З кешбеком 10% від FAVBET можете перевірити, як добре розумієтеся на Олімпіаді. Заходьте, реєструйтеся та покажіть ваші знання зі зимових Олімпійських Ігор в Пекіні!

Фото: Getty Images

Другие посты блога

Все посты