Tribuna/Футбол/Блоги/Апельсинова кава/Наша молодіжка пройшла великий шлях до чемпіонства

Наша молодіжка пройшла великий шлях до чемпіонства

Давайте згадаємо всі матчі збірної на турнірі – це було легендарно.

Автор — Ірина Козюпа
15 июня 2019, 21:32
6
Наша молодіжка пройшла великий шлях до чемпіонства

Україна вийшла на чемпіонаті світу завдяки юнацькому Євро серед 19-річних. Минулого року наша команда програла в півфіналі, але зуміла кваліфікуватись на турнір в Польщу. 

Вже за рік українці – перші у світі. 

Давайте згадаємо шлях нашої збірної на цьому турнірі – це було легендарно.

Україна – США – 2:1

Голи: Булеца (26), Попов (51) – Серванія (32)

Українці зіграли у свій звичний футбол: результат важливіший від малюнку гри. Американців вдалося здолати завдяки надійному захисту, самовіддачі та реалізації. М’ячі забили гравці «Динамо» – Булеца і Попов.

«У нас не вийшов перший тайм взагалі. У перерві поговорили з хлопцями. Вийшли на другий тайм уже у кращому стані. Пресі краще не знати, що я говорив у перерві. Ці слова не підлягають перекладу. Розмова була на підвищених тонах», – чесно зізнався коуч.

Україна – Катар – 1:0

Гол: Попов (59)

Важка, але неймовірно важлива перемога українців. У першій половині матчу гра проходила взагалі без воріт. Після перерви команда Петракова стала діяти активніше (мабуть, знову подіяла магія слів від тренера). Перемогу приніс гол Дениса Попова.

Збірну знову виручила гра захисника на другому поверсі біля чужих воріт. Після забитого м’яча українці засушили матч, а тренер дуже емоційно прокоментував футбол своїх хлопців.

«Якщо вам не подобається, давайте ми просто поїдемо з чемпіонату світу», – сказав Петраков журналісту у відповідь на питання про невдалий старт гри. 

Додому команда повернулася чемпіоном світу. 

Нігерія – Україна – 1:1

Голи: Тіджані (51, з пенальті) – Сікан (30)

Єдиний раз, коли Україна зіграла внічию. Цей результат забезпечив нашій збірній перше місце в групі. Петраков провів ротацію і залишив на лаві запасних 8 гравців основного складу.

Наприкінці першого тайму воротар нігерійців помилився на виході, а Сікан забив вже у порожні ворота – 1:0. Нігерійці двічі били з пенальті. У першому випадку Лунін парирував удар Тіджані. Вдруге Андрій виручити не зміг. Але цей той випадок, коли нічия влаштувала обидві команди.

Україна – Панама – 4:1

Голи: Сікан (23, 45+1), Попов (41), Булеца (83) – Уокер (50).

Матч, який зняв з України прокляття стадії плей-оф. Наша збірна цього віку вперше в історії вийшла в ¼ фіналу.

Можна виділити два фактори успіху команди в 1/8-й – вихід на вістрі атаки Сікана (забив у першому своєму матчі на турнірі проти Нігерії) замість Супряги (нічого не показав у матчах проти США та Катару) і невпевнена гра 17-річного воротаря Панами Дімаса. Це дозволило українцям ще в першому таймі зняти всі запитання щодо переможця гри.

Україна виграла дуже переконливо – 4 м’ячі команда Петракова не забивала ні до, ні після зустрічі з Панамою.

Колумбія – Україна – 0:1

Гол: Сікан (11)

Поки Луніна забрали до національної збірної України на матчі проти Сербії та Люксембурга (Андрій обидва матчі провів у запасі), ворота молодіжки в 1/4 фіналу захищав Кучерук.

Вже на 11-й хвилині Сікан забив м’яч, який так і залишився єдиним у матчі. Українець скористався відсутністю порозуміння між голкіпером та захисником колумбійців. Цей м’яч став для Данила четвертим на турнірі у Польщі.

Наприкінці матчу суперник залишився у меншості. Карбонеро отримав пряму червону картку за фол проти Попова. Сам Денис зазнав травми й не зміг продовжити гру. Але до півфіналу наш захисник відновився.

Україна – Італія –1:0

Гол: Булеца (65)

Найважчий матч на турнірі для команди Петракова  – це півфінал турніру. Особливо драматичною була друга половина зустрічі. Італійці могли забивати, але це зробила збірна України. Сергій Булеца загнав м’яч у сітку з 11-ти метрів після чудової флангової передачі Юхима Коноплі.

Кінець матчу – одні нерви. За 10 хвилин до фінального свистка арбітр показав другу жовту картку Денису Попову. Збірна залишилась на фінал без одного зі своїх лідерів.

На 90-й хвилині форвард Італії Скамакка пробив під поперечину. Лунін (Андрій встиг повернутися у команду) не виручив, але допоміг VAR. Арбітр скористався відеоповтором. Технології підказали, що був фол італійського форварда проти захисника України Бондаря. Гол не зарахували, а Україна U-20 вийшла у фінал чемпіонату світу.

«Єдине, що вдалося італійцям проти України – гарно заспівати гімн» – іронічно писала польська преса після півфіналу.

Україна перемогла Італію в тактичному плані. За весь матч суперник мав тільки один момент на початку гри. Навіть у меншості Україна була ближча до другого голу, ніж Італія до першого. А Сергій Булеца знову показав, що він не тільки лідер збірної, але й один з MVP чемпіонату світу.

Україна – Південна Корея – 3:1

ТАААААААААААААААК!!! Чемпіони світу!!! Супряга дубль і один гол Цітаїшвілі!

Фото: fifa.com

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты