Tribuna/Футбол/Блоги/Юний експерт/Як пройшов рік в грандів українського футболу?

Як пройшов рік в грандів українського футболу?

Трансфери, травми і трофеї - все, про Динамо і Шахтар у 2021 році.

29 декабря 2021, 17:50
5
Як пройшов рік в грандів українського футболу?

2022 зовсім скоро і поки українські футбольні зірки гріють спини під палючим сонцем, можна підвести підсумки року, який проходить. Дві топ-команди і в кожного по-своєму насичене футбольне життя. Трансфери, травми і трофеї - все, про Динамо і Шахтар у 2021 році.

Сезонний “дубль” у трофеях від Динамо

Динамо цьогоріч провело справді чудовий сезон. Команда вперше з 2016 року виграла Чемпіонат України, що не може не тішити вболівальників. А в фіналі кубку проти ФК “Зорі” здобули вольову перемогу.  Та, на жаль, в дербі проти Шахтаря за суперкубок України так і не змогли виграти, програвши 3:0.

Фол проти Бєсєдіна і його виліт з футболу ще на один рік

Не встиг Артем Бєсєдін ще форму набрати, як знову вилетів з футбольного поля. Цього разу не через допінг, правда, а через травму, яку він отримав на Євро. Динамо знову залишилось без нападника, незважаючи на те, що список їх не є дуже малий. Коли Артем повернеться? Ще невідомо, але хотілось би, щоб він хоч трохи протримався на полі після відновлення і показав усю свою майстерність.

Трансфер Миколенка, про який вже всім набридло читати

Про Віталія пишуть в усіх спортивних медіа, а Мірча Луческу вже навіть підтвердив його перехід і назвав одним з наймасштабніших трансферів після Ярмоленка. Воно справді так. Залишилось дочекатись офіційного представлення Миколенка в Евертоні і його вихід на футбольне поле. Заграє, не заграє - буде видно згодом. Та для Динамо це справді плюс, величезний))

Феєрія “Динамо U-19” в Юнацькій лізі УЄФА

Ось за ким буде цікаво спостерігати вже цієї зими, так це за юнацькою командою. Вона показує чудові результати в Юнацькій лізі УЄФА. Костюк збудував сильну команду, більше того, про Діалло і Нещерета говорять ледь не всюди. Перемогти молодіжні команди Барселони, Бенфіки, Баварії може не кожен, але в них вийшло, і від першого місця в таблиці відділяє тільки два очки. Залишилось виграти плей-офф і потрапити в 1/16, а далі буде…

Група “смерті” у Лізі Чемпіонів і весна без єврокубків

Цьогоріч суперники в групі були сильні, тому Динамо з самого початку налаштовувались на важкий бій, в якому, на жаль, програли. Один забитий м’яч і 11 пропущених. Та динамівці показали непогану гру і покоління молодих гравців, які вже грають на такому рівні дуже тішить. Проте тішити вболівальників вони будуть тільки в матчах УПЛ. А наступного року буде зовсім не просто потрапити навіть в груповий етап. Очікуємо гіршого, але сподіваємось на краще…

А тепер коротко про рік:

1. Програли за рік 14 разів

2.Сумарно за рік забили 85  м’ячів

3. Пропустили 53 м’ячі

4. Витратили на трансфери 7,88 млн €

5. Заробили на трансферах 1 млн €

А як там Шахтар?

Пропасть в трофеях Шахтаря або як клуб ледь не залишився біля розбитого корита

Цей рік для гірників не можна вважати позитивним по кількості здобутих трофеїв. Вони поступились чемпіонством і вилетіли з Кубка від одного й того ж суперника - Динамо. Та в боротьбі за Суперкубок виграли з розгромним рахунком і здобули тільки один трофей в сезоні. Тим не менш, дуже цінний для команди.

“Маленький геній” Роберто Де Дзербі - новий тренер гірників

Так називали тренера італійські ЗМІ. Новий наставник - новий подих в команді, завжди відбувається саме так. Італійський тренер вніс багато змін в команду, але от поки загальної картини і чіткої гри не дуже видно. Можливо потрібно трохи більше часу і команда буде показувати класний футбол. А ще, Де Дзербі відзначився надзвичайною емоційністю. Його  рухи під час гри доволі різкі, тренер багато кричить, бігає і рушить все на своєму шляху. Але сам Роберто зазначив, що так він відчуває команду і гру, і для нього це нормально.

Прогрес від Мудрика

Молодий український гравець Михайло Мудрик, якого називають чи не найталановитішим футболістом так і не зміг реалізувати себе в команді Луїша Каштру. А ось з приходом Роберто де Дзербі його часто можна побачити на полі. Тренер дуже вірить у молодого гравця гірників. Воно й не дивно, Мудрик гарно грає у нападі і показує непоганий футбол. Він з тих футболістів, які працюють не покладаючи рук. В майбутньому ще не раз про нього почуємо, Михайло має величезний потенціал і ще себе покаже

Провальний сезон в Лізі Чемпіонів

Шахтар потрапив у цікаву групу і мав усі шанси пробитись як мінімум у Лігу Європи, але всі ми знаємо про феєрію Вернидуба з “Шерифом”. Гірники не були готові програти в першому ж матчі, але це трапилось. Не вигравши жодної гри, Шахтар посів четверте місце в групі і вилетів так само, як і Динамо.

Травма Траоре

В Шахтарі теж не без втрат. Нападник Лассіна Траоре отримав жахливу травму і вилетів з поля мінімум на 8 місяців. Він показував хорошу гру і забивав м’ячі в чемпіонаті, до певного моменту навіть був лідером по реалізованих моментах. Тому для гірників це важка втрата, але замінити Траоре є ким. До слова, Мораєс повернувся на поле після травми і одразу ж забив. Можемо очікувати такого ж і від Траоре.

Створення нової команди “Shakhtar Women”

15 червня Шахтар оголосив про створення жіночої команди Shakhtar Women. В першому ж матчі команда відзначилась, перемігши з рахунком 16:0. А Першій Лізі Shakhtar Women лідирують, випереджаючи найближчих конкурентів на 6 очок. Наступного року чекаємо їх у вищому дивізіоні)

Коротко про сезон Шахтаря:

1. Програли 10 матчів

2. Забили 80 м’ячів

3. Пропустили 41 м’яч

4. Витратили на трансфери 47 млн €

5. Заробили на трансферах 6,7 млн €

Рік справді був насичений для обох команд. Список підсумків можна ще доповнювати і доповнювати... Що чекати наступного року від клубів? Сподіваємось побачити гарну гру, боротьбу за чемпіонство і попадання в Єврокубки. Ну і звісно, хочеться, щоб молоді гравці набирались досвіду і вдосконалювали свою майстерність.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов