Tribuna/Биатлон/Блоги/Ardent Sport/Цікаві ляпи в історії біатлону, які коштували спортсменам... Одним словом коштували!!!

Цікаві ляпи в історії біатлону, які коштували спортсменам... Одним словом коштували!!!

Біатлон - це дуже захоплюючий вид спорту. Динаміка кожної гонки, непередбачуваність результату, постійна напруга та неймовірне видовище змагань на зимових ландшафтах, створюють надзвичайно потужний імпульс позитивної енергії у вболівальників.

Блог — Ardent Sport
23 февраля 2021, 16:20
13
Цікаві ляпи в історії біатлону, які коштували спортсменам... Одним словом коштували!!!

Біатлон - це дуже захоплюючий вид спорту. Динаміка кожної гонки, непередбачуваність результату, постійна напруга та неймовірне видовище змагань на зимових ландшафтах, створюють надзвичайно потужний імпульс позитивної енергії у вболівальників. А що говорити про спортсменів, тренерів, сервісменів та інших "біатлонно-залежних". Вони в цьому світі живуть.

Спробуймо поставити собі запитання. Що найбільше запам'ятовується нам за час активного, змагального сезону в біатлоні? Звісно, це перемоги та досягнення наших спортсменів та збірної. Але, друзі, погодьтеся, що є ще дещо...

Різноманітні курйози, ляпи, падіння спортсменів на трасі, емоційні висловлювання тренерів чи спортсменів і багато чого іншого додають цьому виду спорту додаткових "спецій" для отримання максимальної насолоди.

Отже, ляпи. Попри всю повагу до спортсменів, про яких піде мова нижче, ми дякуємо їм саме за ці "спеції".

До вашої уваги топ-5 ляпів спортсменів на дорослих змаганнях.

ПОЧАТОК НАШОЇ ПІДБІРКИ

5 місце - китайська спортсменка Лю Сяньі, яка втратила перемогу.

Події відбувались у 2005 році в німецькому Рупольдингу. Китайська спортсменка Лю Сяньі, посівши в спринті 11 позицію, могла сподіватись на хороший результат у гонці переслідування.

Завдяки своїй хорошій стрільбі та через промахи суперниць, китаянка вийшла першою після четвертого вогневого рубежу, залишалося лише добігти до фінішу, але на останньому колі сталося прикре падіння, у результаті якого Лю Сяньі фінішувала другою, пропустивши вперед росіянку та втративши можливість здобути історичну перемогу для своєї країни та й звісно для себе.

4 місце - Дарья Домрачева стріляє, як хоче.

Дарію Домрачеву можна віднести до когорти найсильніших біатлоністок в історії біатлону. Але, окрім видатних звитяг, білоруска запам'яталась ще й бажанням постріляти не за правилами гонки.

Отже. Події відбувались у 2009 році на етапі Кубка Світу в Обергофі. На другий вогневий рубіж Даша прийшла першою, а за нею вже під`їхали всі інші спортсменки. Нічого дивного, до цього усі звикли.

Але ж... Потрібно було б лише побачити розчарування наставника білоруської команди, щоб зрозуміти всю трагічність та кумедність цієї ситуації. Всі стріляють лежачи, а Даша стріляє - стоячи. У підсумку білорусці зарахували п'ять промахів, і вона зійшла з дистанції.

3 місце - відвага Флоріана Графа, яку судді не оцінили.

У 2013 році на етапі Кубка світу в Обергофі у спринтерській гонці німецький спортсмен Флоріан Граф на вогневому рубежі не зміг прицілитись через сніг у прицілі гвинтівки. Звісно, сніг можна легко здути, але для чого було дути в дуло рушниці. Судді відвагу спортсмена не оцінили і анулювали його результат, так як це заборонено правилами біатлону.

2 місце - Іван Черезов : "Не хочу я круги мотати".

Події відбувалися у класичній естафетній гонці на етапі Кубка світу в Обергофі. На другий вогневий рубіж прийшло близько десяти команд, у тому числі й Іван Черезов, який представляв збірну Росії.

Погодні умови були жахливими, тому всі спортсмени обирали різну тактику на вогневому рубежі. Хтось вицілював довше, хтось зробив ставку на швидке проходження штрафних кіл, лише один російський спортсмен вирішив вицілювати кожну мішень, що призвело до того, що збірна Росії відстала майже на дві хвилини. До честі Івана він таки закрив усі мішені.

1 місце - Магдалена Нойнер допомагає закривати мішені.

У 2012 році у гонці переслідування німецька спортсменка Магдалена Нойнер прийшла на вогневий рубіж першою. Нічого дивного, адже Магдалена визнаний лідер. Вболівальники німкені затамували подих в очікуванні результатів стрільби.

Тим часом, на другу установку прийшла норвежка Тура Бергер і неабияк розгубилась. Нойнер не тільки була лідером у гонці, а ще й розстріляла чотири мішені своєї суперниці. До речі, п'яту мішень вона все ж таки закрила свою.

Закінчення статті

Наведені мною епізоди з різноманітних біатлонних гонок та їх розподіл на п'єдесталі умовно можуть претендувати на найкурйозніші, але погодьтесь - це забавно і цікаво. Ці витівки спортсменів власне і є тим, що додає спорту привабливості. З нетерпінням чекаємо чогось "смачненького" від наступних змагань.

Хоча... Давайте так. Спершу перемоги, медалі, видатні досягнення, а потім вже й ляпи, над якими посміємось. І якщо ці ляпи будуть від наших спортсменів, то що ж робити.... Спорт - це життя, а в житті буває різне. :) Чи як ви вважаєте?