Tribuna/Футбол/Блоги/Зберігайте спокій!/«Пострадянський синдром. Або чому українські футболісти малороси?»

«Пострадянський синдром. Або чому українські футболісти малороси?»

Текст-монолог про наболіле в українському футболі.

Автор — DmSorry
9 октября 2018, 20:11
59
«Пострадянський синдром. Або чому українські футболісти малороси?»

Всі вже чули, що утнули вітчизняні футболісти лайками російським кумирам.Я вже давно не заходив на трибуну, і ось увечері натикаюсь на таку новину. Перша думка - вони бовдури?Але потім згадую весь треш українського футболу і подив відпускає. Нічого нового не сталося.

Ось чому. Сучасні укрфутболсіти це переважно нове, молоде покоління, яке зростало у пострадянській країні, це головний фактор. Для них - Росія - дружня країна. Вони виростали на російських піснях, телепередачах, новинах. У своїх футбольних клубах вони брали приклад з старших футболістів, які виросли в радянський період. Ось наслідки.

У цих футболістів відсутня культура мови, поведінки. Переважна більшість футболістів має погану освіту. Грубо кажучи, вони тупенькі. У них відсутня національна ідентичність. Ні, це не образа футболістів, ні. Це просто факт. Скільки разів ми (футбольні вболівальники) чули тупі коментарі на прес-конференціях футболістів? Безліч. Я впевнений, що вони не знають Історії України, ніколи не чули про Ореста Субтельного. Не зможуть назвати жодного письменника "Розстріляного Відродження" чи "шістдесятника". Що там казати про книжки, які вони читали? (ахахахахахха)

Вони не знають мови! Чорт забирай! На прес-конференціях, післяматчових  коментарях, на запитання журналістів українською вони відповідають російською! Ні, я не русофоб, я приймаю той факт, що на цей момент наші люди білінгви. Це наслідки штучного знищення української. Але я не про це. Невже важко відповісти українською, укржурналісту, на укртелеканалі (я не шовініст!)? Це банальна ввічливість. Але це не про наших футболістів.

Всі чули, що укрфутболісти співають на посвяченні у Збірну? Шлак! Якісь там алєгрови, лєони, рукі вверх. Чому? Тому що вони виростали на цьому лайні. Ні, вони не знали про існування "Території А". Про українські пісні. Спитайте в них, панове журналісти, чи знають вони такі гурти як: Vivienne Mort, Даха Браха, культові Брати Гадюкіни, чи навіть укрреп ВУЗВ? Дзуськи! Вони цього не знають.І це не означає, що треба слухати/читати/дивитися лише українське. Це показує, що футболісти просто не знайомі з пластами української культури. Будь то музика, кіно, художня література.

Вони живуть у російському медійному просторі, і трошки в українському. У них війна з росією - це конфлікт. Їм насрати на "політику" адіннарот у голові. Ось наслідки. Тому не дивуйтесь лайкам усіляких Ракицьких маршів днр. І це тільки верхів'я айсберга. 

У моєму розумінні вони - малороси. 

П.С. вибачте за сумбур, на те він і монолог.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов