Tribuna/Бокс/Блоги/WWFC/Перуанська краватка, сльози, реванш, Беленюк. Як пройшов топовий вечір MMA у Києві

Перуанська краватка, сльози, реванш, Беленюк. Як пройшов топовий вечір MMA у Києві

Повний зал на турнірі WWFC15.

Блог — WWFC
24 сентября 2019, 23:25
2
Перуанська краватка, сльози, реванш, Беленюк. Як пройшов топовий вечір MMA у Києві

Ірина Козюпа вперше побувала на турнірі WWFC, їй сподобалось.

Інколи так буває з музикою. Ти вперше слухаєш пісню, не заходить. Але потім якимось дивом ти до неї повертаєшся. Приспів чіпляється до тебе, проникає в мозок – і ти вже наспівуєш. Ще трохи часу – і ця пісня вже у твоєму плей-листі на повторі.

Якось так склалися мої стосунки з MMA. Раніше бачила лише відео-нарізки чи якісь підбірки, а наживо ні. Але реклама WWFC15 переслідувала по всьому Києву. І 21 вересня о 18:00 я вже на трибуні у Палаці Спорту дивлюся міжнародний турнір зі змішаних єдиноборств. 

Перший бій – враження, ніби дотракійці обирають собі нового Хала Дрого. Двоє бійців у гексагоні б’ються мало не до крові, поки всі на це дивляться. Така собі розвага.

Другий бій – щось у цих змішаних єдиноборствах таки є.

Третій бій – мені це починає подобатися.

Всього подивилася 11 боїв за вечір з 14. І ці п’ять годин пролетіли непомітно.

WWFC15 – це видовище. Всі бої вийшли різні, кожен по-своєму цікавий. Особливо для людини, яка дивиться на це вперше великими здивованими очима. 

– Це емоції. Хвилюєшся за бійців, яким до крові розсікли обличчя і які отримали серію ударів по голові від суперника. Тримаєш кулачки за українців, які б’ються вдома. Захоплюєшся силою і красою натренованих м’язів. 

– Це самопожертва. Українка Альона Рассохіна просто знищила свою суперницю-бразилійку трохи більше, ніж за хвилину бою. 

«Насправді, все відбулось не так швидко. Я все життя йшла до цього бою. Підготовка тривала півроку, за які ми відпрацьовували все, що можна. Це дуже сильний суперник», – сказала Рассохіна, яка виграла титульний бій і забрала пояс чемпіонки світу. 

– Це реванш Світлани Гоцик. Для мене це найкращий бій вечора. Українка почала не дуже вдало і здавалося, що у неї мало шансів перемогти потужну чешку Магдалену Сормову, але Світлана ще у першому раунді здобула впевнену перемогу самбішеном. Це був дуже яскравий та ефектний бій.

Гоцик заплакала, повернувши свій пояс. А разом з нею плакали і глядачі в залі. Це був найдушевніший момент цього бійцівського вечора. 

– Це мистецтво. Дуже сподобався бій Кирила Горобця, який переміг суперника з Киргизстану рідкісним прийомом «Перуанська краватка». Українець після бою навіть показав руками характерний жест зав’язування краватки. Цей бій також був за чемпіонський пояс. 

– Це респект. Після кожного бою є переможець і переможений, але бійці вміють приймати свої поразки і дякують супернику та його команді за бій.

– Це патріотично. Участь у турнірі взяли бійці з України, Бразилії, Польщі, Люксембургу, Чехії, Грузії, Білорусі, Молдови, Азербайджану і Киргизстану. Чимало з них виходили зі своїм державним прапором і під музику з національними мотивами. Так теж можна нести свою культуру.

– Це шоу, яке не обмежується лише боями в гексагоні. Тут було все для розваг — унікальні фотозони, конкурси, кейтерінг, продаж мерчу. Сам турнір проходив дуже динамічно, так як паузи між сутичками були мінімальними. Якщо надовго вийти за кавою чи за красивим селфі, то можна пропустити початок бою.

– Україна готова до MMA. Подивитися на бої прийшло близько 6 тисяч глядачів. Це практично аншлаг для Палацу Спорту. І хоча були люди, які замість прізвища нашого бійця Гузєва кричали Гусєв, але українці люблять і розуміються на змішаних єдиноборствах. Були моменти, коли саме підтримка залу допомагала спортсмену здолати суперника.

Це відзначив навіть великий фанат MMA Жан Беленюк. Борець і депутат недавно вдруге став чемпіоном світу з греко-римської боротьби. Жан перебував у залі від початку і до кінця, його емоції постійно ловила трансляційна камера.

Цікаво, що багато глядачів зараз асоціюють Беленюка більше з Верховною Радою, ніж з борцівським килимом.

«Я так довго займаюсь боротьбою, що можу її поєднувати з будь-чим, а в Раді мені немає з ким застосовувати свої навики», – пожартував Жан про свою роботу депутатом.

– Це майбутнє. Сергій Гузєв після дуже важкого бою проти поляка Гжегожа Шиви і перемоги роздільним рішенням суддів зізнався, що б’ється заради сина.

«Синку, ця перемога для тебе. Діти, займайтеся спортом і не беріть дурного в голову», – закликав Гузєв.

У залі справді було дуже багато дітей, і все свідчило про те, що саме вони тягнули сюди своїх батьків. Цікаву картинку побачила в метро. Тато фотографував маленьку дівчинку у бойовій стійці із затисненими кулачками біля великого зображення Конора Макгрегора. Можливо, у майбутньому саме вона стане зіркою MMA, з якою всі захочуть зробити фото. 

Фото: WWFC

Другие посты блога

Все посты