Tribuna/Биатлон/Блоги/Epic biathlon /Як будуть виглядати естафетні четвірки на Олімпійських Іграх 2022 у Пекіні?

Як будуть виглядати естафетні четвірки на Олімпійських Іграх 2022 у Пекіні?

Блог — Epic biathlon
14 мая 2020, 22:50
2
Як будуть виглядати естафетні четвірки на Олімпійських Іграх 2022 у Пекіні?

Менше ніж через два роки відбудуться Зимові Олімпійські Ігри 2022 у Пекіні. Біатлон – не від’ємна частина будь-якої зимової Олімпіади. Так, в азійських країнах змагання проходять менш яскраво. Вся справа у різниці часових поясів з Європою. Зазвичай старти проводять після обіду, однак їх доводиться переносити пізній вечері, так як трансляція спирається на попит Європи. Тому телекартинка з напівпорожніми трибунами та «голою» безлюдною трасою виглядає доволі скромно, ще й біатлоністам не в кайф бігти вночі при жахливих погодних умовах. Думаю те жахіття Пхьончхану залишилось позаду і в Пекіні гонки будуть проходити більш вражаючі, а там ще через 4 роки Італія - ось там буде справжнє біатлонне свято. А яке біатлонне свято без класичної естафети?

Цікаво, а які можливі командні четвірки на Олімпіаді у Пекіні? Ось про це ми і пофантазуємо у пості. Одразу зазначу, що все представлене у пості є лише суб’єктивною думкою автора, яка склалась на основі останніх результат сезону та новин зі світу біатлону.

Примітка: до розгляду не потрапили наступні країни такі, як США, Фінляндія, Словаччина, Болгарія, Литва, Латвія, Казахстан, Румунія, Бельгія, Корея, Японія, Росія (у зв’язку із дискваліфікацією, допінг скандалами та інше) та одна зі збірних Польщі, Канади, Словенії та Естонії.

Розпочнемо з нашої збірної, а далі по іншим підемо. Нещодавно з’явилась новина, що старший тренер чоловічої збірної Юрай Санітра очолить і жіночу. Це дуже круто! У жіночій команді два останні сезони коїться тренерський хаос – кожен сам по собі, тому і результати «не дуже». «Золото» в естафетах на Чемпіонатах Європи, перемога Дмитра Підручного на Чемпіонаті світу 2019, срібна медаль в останній естафеті минулого сезону на етапі Кубка світу у Нове Мєсто, прогрес Артема Прими – це все «плоди» праці Санітри. Тому за підготовку на головний старт чотириріччя можна не переживати. Однак, яким ми складом будемо там представлені? Лідерам збірної Олені Підгрушній та сестрам Семеренко на той час буде по 35 і 36 років відповідно, у такому віці буде важко конкурувати із молодими суперниками. Я думаю, що в основній команді їх не буде, лише в запасі. Ольга Абрамова та Надія Бєлкіна будуть до кінця кар’єри бігати на КІБУ. Навіть якщо буде необхідність закрити «діру» в основні, будуть викликами молодих – є Оксана Москаленко, Ганна Кривонос, Анастасія Рассказова. Остання з них має шанс поїхати на Олімпіаду як запасна, інші – ні. Що стосується Юлії Журавок, то це топтання на місці. Спортсменка ще доволі молода, можна з нею працювати, однак у Пекіні буде лише одна індивідуальна гонка з 11, тому треба працювати над швидкістю. До біатлону повертається Яна Бондар та Варвинець. У Яни навпаки – «кульгає» стрільба. Можливо за рік вона підтягнула свої здібності? Побачимо у грудні. З Іриною Варви…. Петренко складніше – 2 роки лікування, операція, народження дитини. Важко уявити, яке буде повернення у великий спорт. Тому моя естафетна четвірка: Анастасія Меркушина – Катерина Бех – Дар’я Блашко – Юлія Джима. Настя «залізна» забійниця, Бех перспективна юніорка, з якою можна добре попрацювати, навіть при невеликих швидкостях на другому етапі справиться, Блашко аналогічно – до того часу забігає, ну і найдосвідченіша серед інших Юля буде фінішером у Пекіні, хоч і практики такої зараз немає, однак перелаштувати за два роки можливо. 

У чоловіків теж не все однозначно. Артему Примі буде 34 роки у лютому 2022, однак є прогрес, можливо пік кар’єри ще попереду. Антон Дудченко відкриття цього сезону у нашій збірні: достойні результати, попадання в залікові очки, робота Санітри дає про себе знати. На рахунок Сергія Семенова важко щось казати. Його форма нагадує графік синусоїди (хоча і не тільки його форма) і сам вже не молодий біатлоніст. Якщо наступний сезон пройде без змін – кінець кар’єрі. Те саме стосується Руслана Ткаленко – топтання на місці, єдиний плюс, що він молодший за Сергія на чотири роки, ще є час попрацювати над собою і показати максимум. У Артема Тищенко останній рік сильний спад, однак я сподіваюсь, що тренери ще попрацюють над ним. Зі стрільбою все добре, залишилась фізпідготовка і робота ногами, і тоді стовідсотково буде забійником на ОІ, адже досвід є. Ще одні кандидати у головну збірну Андрій Доценко, Тарас Лесюк та Богдан Цимбал залучені до основи та резерву збірної. Можливо хтось із них як запасний поїде на Олімпіаду, однак на даний час не можу робити по ньому певні висновки, треба їм як мінімум сезон побігати на Кубку світу. Про Димко Підручного  нема і що казати – однозначно лідер! У найближчому майбутньому ще не раз нас порадує медалями. Тому остаточний склад такий: Артем Тищенко – Антон Дудченко – Артем Прима – Дмитро Підручний.

Тепер поговоримо про інші збірні. Однозначно країна-лідер світового біатлону Норвегія має основне завдання – здобути обидві перемоги в естафеті (ну і мікст ще звичайно, однак обмежимось класикою). Підбір спортсменів шалений, особливо у чоловіків, сміливо беруть учасника КІБУ закрити квоту, а він ще й у топ-10 заїде. Як показує практика навіть без братів Бьо перемогти в естафеті не проблема. Про такий сильний запас українцям лише мріяти) Що стосується майбутньої олімпійською четвірки, то забійником буде Йоганнес Дале. Фантастичний сезон провів: 9-ий у загальному заліку Кубка світу, відмінно пройдені естафети, і це все у 22 рок. Уявляю, що буде далі. Швидкість і стрільба в порядку, тому нема сумнівів на рахунок основи в естафеті. На рахунок другого номера обирав між Ерленном Б'єнтеґором та Ветле Шостад Крістіансеном. Зупинюсь на першому. Так він старший за Ветле на два роки, однак швидкість і процент подання трохи краще. Ще у запасі є Ендре Стрьомсхайм, молоді Андерсен, Баккен та Петтерсен, через велику конкуренцію їм важко пробитись в основу. Так само  Фредрік Ґ'єсбакк та Говарт Бугетвейт досі сидять на КІБУ. Треба було вчасно хапатись за наданий шанс, як Стурла Холм Легрейд – у першій гонці на Кубку світу посів 13-е місце, потрапив у мас-старт, де був 15-ий, а на наступному етапі 10 і 11-ий відповідно. Я вважаю, що саме він замінить Тар'єй Бо в естафетній четвірці, адже у 33 роки важко буде конкурувати із молодими наслідувачами. Остаточний склад: Йоганнес Дале – Ерленн Б'єнтеґор –  Стурла Холм Легрейд – Йоганнес Бьо.

У жінок все простіше. Сулемдаль, яка завершила кар’єру є ким замінити. Якщо із трійкою Тандревольд, Екгофф та Рейселанн все зрозуміло, то вибір забійниці складний – або Емілі-Аахейм Калькенберґ, або Кароліне-Оффіґстад Кноттен. Ще є молоді Ердаль а Ліен, однак вони вже замінять основу на Олімпіаді в Італії. Текла Брюн-Лі поїде в запасі, останнім часом засиділась на Кубку IBU, проте я її забійницею не бачу. Зупинюсь на Кноттен, молодша, стрільба хороша, та і в основі виступає частіше за Калькенберг. Тому склад такий: Кароліне Кноттен – Інгрід-Ланнмарк Тандревольд – Тіріль Екгофф – Марте Ольсбу-Ройселанн.

Єдина країна, яка може конкурувати з Норвегією – це звичайно Франція. У чоловіків після завершення кар’єри Мартена Фуркада збірна не послабилась, навпаки з’явилось вільне місце в основі, де за 2 роки можна когось обкатати: Арістід Беґ, Перріла-Боттоне Мартена, однак я ставлю на Емільєна Клода та Мартена Буржуа Републік. Обидва поїду на Олімпіаду, на рахунок естафети не впевнений, однак в особистих гонках хтось буде залучений. Чому я «списав» Антонена Ґіґонна? Після олімпійського сезону почав потрохи здавати, а в останньому взагалі ходом програвав усім підряд. Звичайно 28 років це ще не пік кар’єри, ожнак поки я на нього не розраховую. Забійником в естафеті буде Фабьен Клод, далі Дестьо та Має, фінішером поставив саме Жаклена, що він зробив на останньому колі із братами Бьо на Чемпіонаті світу в Антгольці – це було неймовірно. Склад французів: Фабьен Клод – Сімон Дестьо – Кентен Фійон-Має - Емільєн Жаклен.

Жіночу збірну, я вважаю, претендентом на медалі в естафеті (про їх головного конкурента трохи пізніше). Дуже молода і перспективна команда, яка з кожним роком прогресує. Жюстін Бреза та Жюлья Сімон майбутні лідери світового біатлону, тут без питань, лише стрільба зараз «кульгає», але це можна виправити. Не розраховую на Анаїс, на момент Олімпіади їй буде 34 роки, не думаю, що вона буде тримати високо планку, адже позаду вже на п’яти наступають  Гійон Ґіґонна, Каміль Бенед, Лу Жанмонно, Софі Шово. Хтось із них точно виступить на Олімпійських Іграх. Каролін Коломбо претендент на місце в естафеті, однак не забуваємо про повернення після народження дитини Анаїс Шевальє, думаю вона зможе повернутись до своєї форми як Анастасія Кузьміна та Селіна Гаспарін. Забійницею ставлю її влучну молодшу сестру Хлое, яка їй передасть естафету. На останній етап ставлю Сімон, зі своєю швидкістю зможе розв'язувати всі питання. Склад жінок: Хлое Шевальє – Анаїс Шевальє – Жюстін Бреза – Жулья Сімон.

У збірній Німеччини не менш боєздатний запас. Однак у чоловіків багато хто на момент Олімпіади бути доволі віковим: Арнд Пайффер 34 роки, Зімон Шемпп та Ерік Лессер по 33. Тому я не буду на них опиратись в контексті естафети. Бенедикт Долль трохи молодше, однозначно ставлю фінішером. А тепер про трьох основних: Йоханнеса Кюна, Філіппа Горна та Філіппа Наврата. Наймолодший з них Горн – 27 років, Кюну і Наврату по 29 і 30 буде на момент Олімпіади. Однак в естафету його вагаюсь ставити через наступні причини: ходом та якістю стрільби він поступається обом Філіппам, та і в цьому сезоні в естафетах виглядав не надійно. Можна було б його поставити на першому етапі, однак я сподіваюсь на прогрес його однолітка Лукаса Фратцшера, який минулого сезону виграв загальний залік Кубка IBU. Останній кандидат у збірну – Роман Рес, однак прогресу як такого немає. Якби Лессер або Шемпп зараз оголосили б про завершення кар'єри, то вже у цьому сезоні можна б було давати шанс в основі, а так його шанси на Пекін примарні. Остаточний склад: Лукас Фратцшер – Філіпп Наврат – Йоганнес Кюн – Бенедикт Доль.

У жінок ситуація складніша, після завершення Дальмаєр лідером команди стала Деніз Германн. Так, на Олімпіаді їй буде 33 роки, однак з її підготовкою та ходом до Пекіну форму зможе втримати на непоганому рівні. Каролін Горхлер, Марен Гаммершмідт та Франциска Гільдебранд вже давно пройшли свій пік кар’єри, тут тільки Кубку IBU. На їх місце можна викликати Анну Відель, Ванессу Фойгт, Штефані Шерер. За два роки можна про себе заявити та вибити місце в естафеті. Однак поки зупинюсь на більше прогресивній Яніні Геттіх, яка вже давно залучена до Кубка світу. Думаю її можна ставити на перший етап, у будь-якій момент положення зможуть виправити Гінц та Пройс, ну а Германн на фініші зробить свою справу. Одже склад жінок: Янін Геттіх – Ванесса Гінц – Франциска Пройс – Деніз Германн.

У Пхьончхану Швеція усіх вразила своєю формою і результатами – по дві золоті та срібні медалі, по одній кожного ґатунку в естафетах. Не факт, що чоловіки підтвердять своє чемпіонство у Пекіні, але зі складом все просто: Пеппе Фемлінг – Єспер Нелін – Мартін Понсілуома – Себастьян Самуельссон. У запасі буде Оскар Брандт.

А от що стосується жінок, то я їх вважаю головними претендентами на перемогу. Вибір четвірки тут складніший, ніж у чоловіків. Забійницею точно буде молодша сестра Ганни Еберг Ельвіра, яка чудово увірвалась у дебютний сезон, потрапивши у топ-25 загального заліку Кубка світу. Ходом вона третя у збірній, процент попадання 80%, думаю стрільбу доведе до ідеалу. На другому етапу побіжить Лінн Перссон, також сильно провела сезон, нарешті здобула особисту медаль на ЕКС. А далі за третє місце в естафеті сперечаються декілька спортсменок: Мона Брорссон, вона зараз основна в команді, однак на Олімпіаді їй буде 31 рік, молода Анна Магнуссон, яка має спад стосовно до попередніх сезонів, Фелісія Ліндквіст доволі ще молода, Емма Нільссон не прогресує, її не беремо до уваги, а от її тезко Стіна Нільссон виводимо на передній план. Стіна після закінчення сезону заявила про перехід з лижних перегонів у біатлон, стрільбою займається вдома в Естерсунді. Оскільки зараз найшвидші біатлоністки саме колишні лижниці Ройселанн та Германн, то впевнений для Нільссон не буде проблемою за рік потрапити навіть на подіум. Єдиною її конкуренткою вважаю Джоанну Скоттхайм, однак в естафеті швидкість все вирішує, особливо на передостанньому етапі. Ну а фінішер звичайно Ганна Еберг, тут навіть інших варіантів не було. Отже, склад такий: Ельвіра Еберг – Лінн Перссон – Стіна Нільссон – Ганна Еберг.

Цікавий склад на Олімпіаді можна буде побачити в Італії. Для лідерів Гофера та Віндіша, яким буде по 32 роки, олімпійський сезон можливо стане останнім у кар’єрі. Компанію їм можуть скласти Томас Бормоліні, Джузеппе Монтелло, молоді Дідьє Бьона, Патрік Браунгофер, Саверіо Ціні, однак особливо зупинюсь на Томмазі Джакомелі, який на останніх трьох гонка сезону у двох потрапив в залікову зону і відмінно виступив в естафеті. Передасть йому естафету Даніеле Каппелларі, в прогрес якого я вірю. Забійником буде Гофер, який задасть темп команді, а фінішувати буде звичайно Домінік. Склад: Лукас Гофер – Даніеле Каппелларі – Томмазо Джакомель – Домінік Віндіш.

У жінок не раз Доротея Вірір вела розмови про мрії завершити кар’єру, однак якби вона хотіла, завершила б після цього сезону, а так, мабуть, ще хоче спробувати себе у Пекіні. Поки вона не вирішила ставлю її фінішером в естафеті. Забійником без змін Ліза Віттоцці. Головні невдахи, які перекреслюють старання Дори та Лізи я не беру до уваги. Звичайно мова йде про Федеріку Санфіліппо та Ніколь Гонтьє, яким буде по 31 рік у 22-ому році. За цей тренери цілком можуть підігнати до основи Мікелу Каррару та Ірен Лардшнайдер, саме їх я ставлю в естафету, у будь-кому випадку це кращі ніж Федеріка та Ніколь. Жіночий склад: Ліза Віттоцці – Мікела Каррара – Ірен Лардшнайдер – Доротея Вірер.

Чоловіча збірна Австрії потрохи розпадається. Завершив Домінік Ландертінгер, мабуть, незабаром і Сімон Едер оголосить, 37 років на хвилиночку. Юліану Еберхарду 33, однак з його фізичною формою ризикну поставити в олімпійську естафету, думаю ще побігає. Звичайно у наступних сезонах лідером збірної буде Фелікс Ляйтнер, однак кого ще двоє ставити в естафету? Бруннеру та Леммеру по 30 років буде – відпадає, можливий Ніколаус Ляйтінгер, однак зупинюсь на Давіду Коматц та Патріку Якоб. Давіда думаю поставити на перший етап, відмінний стрілок, а другим Патріка, Ляйтнера за ним, щоб підтягнув команду. Остаточний склад: Давід Коматц – Патрік Якоб – Фелікс Ляйтнер – Юліан Еберхард.

У жінок нічого особливо, яким бігали слідом, так і виступлять на Олімпіаді. Дуня Здуц поки не прогресує, як і Тамара Штайнер, ще є Анна Гандлер, однак вона зовсім юна. На перший етап логічно поставити найточнішу в команді Крістіану Рідер, далі Юлію Швайґер, лише потім Лізу Хаузер, все ще сподіваюсь на її прогрес, ну і звичайно остання Катеріна Іннергофер. Отже, склад такий: Крістіана Рідер – Юлія Швайгер – Ліза Тереза Хаузер – Катеріна Іннергофер.

У чоловіків збірної Чехії пішов основний естафетний учасник Міхаіл Шлезінгер, на черзі Ондржей Моравец, форма пішла на спад, до Пекіну точно його замінять. А вибір не багатий – Земліцка та Хорніг ще зовсім молоді, тому думаю склад буде наступний: Адам Вацлавік – Томаш Крупчік – Якуб Штвртецкі – Міхал Крчмарж. Лідера Міхал останнім тут все логічно, вивести команду на фініші на якомога вищу позицію. Вацлавік підтягне стрільбу, Якуб швидкість, єдине що Томаш вже не молодий буде, думаю досвід все-таки потрібен у команді.

У жінок нічого не мудрив, окрім основної теперішньої четвірки більше нема ким замінити. Є Тереза Воборнікова та Тереза Вінкларкова, Ткадлекова, Юркова, однак вони дуже далекі від основи. Буде добре, якщо хтось із них забігає на Кубку світу, але четвірку сформує виходячи із нинішеього складу: Єссіца Їслова – Люці Харватова – Маркета Давідова – Єва Крістейн-Пускарчікова.

У Швейцарії як і в Чехії команду покинув основний учасник естафет Маріо Дольдер. Заміни його є ким. З трійки перспективних юнаків – Себастьян Штальдер, Сандро Бофізі та Йоша Буркхальтер, я оберу останнього, він краще з усіх прогресує. Звичайно його треба ставити першим, а там вже основна трійця все вирішить. Єдине, що Вегера ставлю другим, оскільки він старший за інших, тому фінішером він буде так собі. Чоловічий склад: Йоша Буркхальтер – Беньямін Вегер – Жеремі Фінелло – Серафім Вістнер.

Жіноча команда у цьому сезоні показала свій найкращий виступ за всю історію швейцарського жіночого біатлону – 2-е місце в заліку естафет, «срібло» та дві «бронзи». Команда настільки між собою спрацювались, що, мабуть, і на Олімпіаді мають шанси на медаль. Однак думаю драми Антона Чехова у Пекіні не буде. Найстаршій з трьох сестер Гіспарін Селіні у 2022 виповниться 37. Маючи в запасі Сюзанна Катаріну Мейне, Ірене Кадуріш та Амі Базергу, Селіна може залишитись за бортом збірної на Олімпіаді. З вище згаданої трійки ставлю на Майнен, думаю її можна добре підготувати. Забійницею буде молодша сестра Аїта, маючи непогану швидкість та стрільбу виведе збірну на лідируючі позиції, далі за нею Еліза, а Майне лише третя, щоб фінішер Лєна Геккі підтягнула команду у разі провалу Сюзанни. Остаточний склад: Аїта Гаспарін – Еліза Гаспарін –  Сюзанна Катаріна Мейне – Лєна Геккі.

У чоловічій збірній Білорусі непогана така команда зібралась. У минулому сезоні в естафетах під час гонки сиділи на «хвості» у лідерів, програвши подіум лише завдяки наявності у суперників сильних лідерів, які на останніх етапах вирішували медальні розв’язки. У цілому команда молода, лише Бочарнікову на Олімпіаді буде 34 роки. Я думаю його з основи витіснить Максим Воробей. Ще Віктор Кривко, однак він ще не брав участь на Кубку світу, тому свій вибір залишу на Максимі. На перший етап ставлю «залізного» забійника Антона Смольського, на другий етап найслабшого Максима Воробья, третім побіжить точний Микита Лобастов, а фінішувати буде найшвидший у збірній Роман Єльотнов. При вдалому розкладі Білорусь може заїхати у топ-5 на Олімпіаді. Це був би дуже крутий результат. Чоловічий склад: Антон Смольський – Максим Воробей – Микита Лобастов – Роман Єльотнов.

А от тріумф жінок буде не скоро. Після перемоги у Пхьончхану лідери Дар’я Домрачева та Надія Скардіно завершили кар’єру, а одна Ірина Кривко не може тягнути на собі всю збірну, адже останній сезон сама має спад форми. Однак у збірній є Дінара Алімбекова, Ганна Сола та сестри Кручінкіни та Аделіна Сабітова, які за два роки можуть зміцнити збірну. На даний час естафетну четвірку я бачу так: Дінара Алімбекова – Ірина Кривко – Ганна Сола – Олена Кручінкіна. Із всіх на першому етапі частіше за все виступає Дінара, тому її і поставив. Кривко лише друга, оскільки ходом вона вже друга і збірній, тому ставити її фінішером погана ідея, краще у випадку провалу на стрільбі Дінари підтягнути команду двома «нулями» в неї точно вийди. Перша ходом зараз Кручінкіна (17-а у світі) тому її краще ставити на останній етап, де вона вже виступає не першу гонку. Замість її сестри довірю місце в четвірці Ганні Солі.

У цьому сезоні крім збірної Білорусі добре виступали словенці. Думаю, що хлопці так же добре пройдуть естафету у Пекіні. Однак на рахунок Клемена Бауера є сумніви, йому буде 36 років, я думаю його місце займе талановитий юніор Алекс Цісар. Яков Фак теж вже не молодий, однак він лідер збірної, думаю завершить вже в олімпійському сезоні. На першому етапі побіжить основний Міха Довжан, другим буде Фак (по прикладу як із Кривко), третім буде юний Цісар, фінішувати буде Рок Тршан, він вміє триматись за лідерами. Склад: Міхал Довжан – Яков Фак – Алекс Цісар – Рок Тршан.

У Канаді хотів би звернути увагу на жіночу команду. Так, поки в естафетах нічого особливого не показують (тільки 5-е місце запам’яталось у Гохфільцені), однак дівчата молоді, за два роки можуть ще в Пекіні показати достойний результат. Склад: Емілі Діксон – Меган Бенкс – Надія Мозер – Емма Ландер.

Жіноча польська збірна ще одні претенденти на високі місця. Могли б у минулому сезоні брати медалі, навіть медаль Чемпіонату світу, однак фінішер ветеран Магдалена Гвіздонь все звела нанівець. Однак на Олімпіаді її точно не буде))) тому збірна може бути високо, причому чому Каміла Жук прогресує, Моніка Хойніш у нормальній формі, а Кінга Збилут та Анна Мака їм допоможуть. Склад Польщі: Кінга Збилут – Моніка Хойніш-Старега – Анна Мака – Каміла Жук. Моніку ставлю другою, оскільки Кінга може принести сюрпризи на стрільбищі. Тому краще перестрахуватися, а на фініші вже справиться Жук, яка ходом не гірша зараз, а через два роки так взагалі може бути лідером у біатлоні.

Вирішив ще додати жіночу збірну Естонії. У позаминулому році вони були декілька разів за крок до медалі, однак як у випадку із Польщею, команда молода, яка точно буде прогресувати. Склад Естонії: Регіна Оя – Туулі Томінгас – Йоханна Таліхярм – Грете Гайм. Забійниця Оя влучно стріляє, у супер міксті разом із Рене Захною взяли історичне «срібло», на фініші поставив перспективну Грету.

Ну і наостанок куди ж на без господаря Олімпіади збірної Китаю. Темні конячки в естафетах. Їх тренують подружжя великих біатлоністів Дар’я Домрачева та Уле-Ейнар Б'єрндален. Прогрес є, у Рупольдингу на першому етапі Фамін Ченг передав естафету другим. У жінок Менг Фанкі у позаминулого року ставала золотою призеркою юніорського Чемпіонату світу.

Чоловічий склад: Фамін Ченг – Ян Синьюань  – Танг Цзяньлі – Ван Веньян.

Жіночий склад: Менг Фанкі – Чанг Янь – Чу Янмень – Танг Цзялинь.

Чому саме у такому порядку не питайте)))

Ось така вийшла підбірка олімпійських естафетних четвірок на ОІ 2022 у Пекіні. Пишіть у коментарях ваші варіанти. Через два роки потім зайдемо сюди і перевіримо чи збулись прогнози :)