Tribuna/Футбол/Блоги/Все про УПЛ/Чим закінчиться цьогорічний чемпіонат?

Чим закінчиться цьогорічний чемпіонат?

До кільця сезону лишилося рівно стільки ігор, скільки очків розділяють «Динамо» і «Шахтар». Як вболівальників нас цікавить багато питань: Чи залишилася в чемпіонаті інтрига? Чи достатньо п’яти iгор щоб відіграти п’ять очків? Чи гратиме «Дніпро» в Лізі Чемпіонів? Сьогодні я подивлюся на ці питання з точки зору звичайного фаната і спробую дати на них відповіді.

Блог — Все про УПЛ
Автор — DmytroKyiv
2 мая 2015, 03:02
6

До кільця сезону лишилося рівно стільки ігор, скільки очків розділяють "Динамо" і "Шахтар". Як вболівальників нас цікавить багато питань: Чи залишилася в чемпіонаті інтрига? Чи достатньо п'яти iгор щоб відіграти п'ять очків? Чи гратиме "Дніпро" в Лізі Чемпіонів? Сьогодні я подивлюся на ці питання з точки зору звичайного фаната і спробую дати на них відповіді.

"Динамо"

Київська команда відіграла сезон доволі впевнено, і вже наврядчи впустить шанс взяти довгоочікуване золото. До того ж, суперники дозволяють нам оптимістично дивитися у майбутнє. Серед них "Говерла" Ужгород, "Металург" Донецьк, "Дніпро" Дніпропетровськ, "Карпати" Львів, та "Металург" Запоріжжя. Серед цих команд особливо виділяється "Дніпро". Матч, скоріш за все, буде непростим. "Дніпро" останнім часом демонструє злагоджену і якісну гру. Саме це дозволило команді Мирона Маркевича вийти у півфінал Ліги Європи. Але ігри в ЛЄ можуть і нашкодити Дніпропетровцям, адже перерва між іграми дуже маленька, і є велика вірогідність того, що основні гравці "Дніпра" будуть втомлені і не про демонструють свою найкращу гру. Це залишає динамівцям непогані шанси на перемогу. До того ж, у першому колі Кияни одержали впевнену перемогу над "Дніпром". З іншими клубами повинно бути навіть простіше. Напередодні, "Динамо" заборонило своїм арендованим гравцям приймати участь у матчі, що відбудеться цієї неділі. Це залишає Ужгородців майже без шансів. Донецький "Металург" може стати значно небезпечнішим суперником. Цей клуб завжди гідно протистоїть лідерам. Але загальна статистика невтішна: з двадцять одної гри донеччани виграли лише шість. Матч з "Карпатами", скоріш за все, буде складним і цікавим (як завжди). Львівська команда, яка знаходиться неподалік від зону вильоту, битиметься за кожне очко. Динамівцям не слід очікувати легкої перемоги. Але шанси на перемогу доволі великі, так само як і в останньому матчі сезону: "Динамо" vs. "Металург" Запоріжжя. Ця команда знаходиться на десятій сходинці УПЛ, у відібраних матчах (21) вони здобули 5 перемог і спромоглися забити лише 16 голів (другий найгірший показник). Наврядчи "Динамо" варто очікувати якихось несподіванок. Саме ця команди може стати легкою здобиччю для біло-синіх.

"Дніпро" vs. "Шахтар"

Саме це протистояння і є найбільшою інтригою кінцівки чемпіонату. То хто ж представлятиме Україну в Лізі Чемпіонів? Шанси є у обох команд, але друге місце посяде тільки одна. І на мою думку це буде "Шахтар". Мені, звичайно, приємно було б знову побачити "Дніпро" в ЛЧ, але в даній ситуації це не є реалістичним. Сумнівно що "Шахтар" програє важливий поєдинок. Також варто пам'ятати що "Дніпро" може втратити очки у грі проти Київського "Динамо". В "Шахтаря", який свій матч проти "Динамо" вже відіграв, такої загрози немає. Тож маємо причини вважати що в сезоні 2015/2016 Україну в ЛЧ представлятимуть "Динамо" і "Шахтар". Тим не менш, "Дніпро" зберігає шанси на срібло.

Хто вилетить?

Наразі, в найбільшій небезпеці перебувають "Карпати" та "Іллічівець". І саме вони зустрінуться у 22-ому турі УПЛ. Номінальним господарем буде Іллічівець, але це не збільшує їх шанси на перемогу. Як на мене, фаворитом цього матчу є саме "Карпати". І якщо вони одержать перемогу, то збільшать розрив до чотирьох очків. Наступного ж туру, "Карпатам" випадає серйозний матч проти "Чорноморця", а "Іллічівцю" потенційно успішне протистояння з Запорізьким "Металургом". Це може зменшити відрив "Карпат", але все одно дозволить їм залишитися в Прем'єр Лізі.

Це все були просто мої думки, як буде насправді побачимо в кінці сезону. Якщо Ви з чимось не згодні, можете дискутувати в коментарях. Дякую за увагу!