Tribuna/Футбол/Блоги/FootUAball/Коні бігали по колу, коням було (не)весело

Коні бігали по колу, коням було (не)весело

Шахтар Де Дзербі любить повторювати помилки, які потрібно було б вже давно вивчити, пропрацювати і «never again». Але ж ні...

Блог — FootUAball
20 октября 2021, 09:53
9
Коні бігали по колу, коням було (не)весело

Шахтар Де Дзербі любить повторювати помилки, які потрібно було б вже давно вивчити, пропрацювати і "never again". Але ж ні...

"Великі, професійні спортсмени повинні вміти робити висновки з тих помилок, які, безпосередньо, вони робили на якомусь проміжку своєї кар'єри. Якщо ж ні, то вони не є професіоналами"

Так ось, у мене питання саме до тренера, якого перед підписанням до ШД нам подавали майже як "італійського Гвардіолу"

Скільки матчів ми бачили те, що, Степаненко(який має часто проблеми зі здоров'ям і не завжди готовий на усі 90 хвилин грати) - це основний шлагбаум атак/контратак суперника. Що коли його нема, футболісти Шахтаря вмикають "зустрічаємо суперника не вище, а вже, безпосередньо, у своєму штрафному майданчику", бо нема футболіста, який би був першою перешкодою супернику. І в матчах проти Монако, Шерифу, Генку ми бачили: ані Маркос Антоніо, ані Майкон не є тим опорником, якого завдання - "чорнова робота". І де висновки?

Скільки матчів ми бачили те, що Кривцов - геть абсолютно не є футболістом рівня ЛЧ/ЛЕ(це бачили як при Де Дзербі, так і за його "попередників") Ви скажете, Бондар був травмований і не набрав ще кондиції, а я відповім, що той самий Трубін також 2 місяці не грав, зіграв матч(Бондар два, проти Колосу з лави запасних і проти Зорі), але Анатолію він довірив сьогодні( до речі, єдина світла пляма у цьому матчі), а Валерію ні. З приводу кондицій. Кривцов, не дивлячись на те, що мав практику ігрову, робив ті ж самі помилки(втрачав позицію, завдяки чому забивали другий м'яч після ауту; недобігав за суперником, вдячуючи чому, забивав у свої ворота). Помилявся би Бондар, так, казали би, що проблема в кондиціях і це була б як можливість виправдати молодого захисника. А тут - це рівень Кривцова, і для ЛЧ він дуже низький. І де висновки ж?

Скільки матчів ми бачимо те, що Тете/Соломон не показують і 50% своїх можливостей, особливо це стосується ізраїльтянина. Кожен вихід на заміну Марлоса замість Тете, особисто для мене - це дуже яскравий сигнал того, що форма 21-річного молодого таланта - дуже кепська. Так, може, потрібно вчити футболістів якраз саме через непотрапляння до стартового складу на матчі ЛЧ? Навіть нехай грають молоді Мудрики, а чим вони гірші? Шахтар Каштру це у минулому сезоні доводив, що наші молоді нічим не гірші за іноземців. Так де висновки?

І найголовніше: скільки матчів Де Дзербі потрібно зрозуміти те, що він прийшов до клубу, де ставлять високі(у Європі - зависокі) цілі і тут потрібно давати результат. Коли він зможе( і чи зможе) зрозуміти, що потрібно бути у футболі більш гнучкішим, якщо хочеш стати тренером топ рівня. А результату іноді потрібно досягати різними способами. Бо перед матчем я чув фразу Вацка, що "Шахтар Каштру грав в ультраоборонний футбол".

Так, ну і що, зате дав результат із топами. А я щось не побачив різниці між стилями гри зараз і річної давнини саме проти Реалу. Перший удар на 65 хвилині. Граючи вдома. Маючи 1 очко за останні 2 тури.

І де висновки? А вони на табло. 5:0, залетіло все, могло ще й більше. Це за Шериф залетіло(де могло бути і 3-4 пропущених), і за Монако, і за Генк. І буде влітати завжди так тим командам/гравцям/тренерам, які не вміють проводити тверезий та рішучий аналіз своїх помилок.

--------

А я повторюю те, що писав ще після матчу з Минаєм: Шахтар за крок від злету до зірок або ж падіння до футбольного дна за результатами.

(До речі, 3 тури зіграно у ЛЧ, а статистика забитих/пропущених - 0:7. Думай-те)

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты