Tribuna/Футбол/Блоги/FootUAball/Україна і Євро-2020. Розпач - Надія - Англія

Україна і Євро-2020. Розпач - Надія - Англія

Три слова, які чудово описують наш шлях на цьому Євро.

Блог — FootUAball
7 июля 2021, 10:03
8
Україна і Євро-2020. Розпач - Надія - Англія

Три слова, які чудово описують наш шлях на цьому Євро.

Безперечно, наша збірна дала нам те, чого більшости футбольних уболівальників чекали( і не лише українських, а й усіх фанів по всьому світу) - емоції. Після пандемії всі вже забули, що таке гра з вболівальниками, “живі емоції“, а не через екран телевізора і лише зараз почали цінувати те, що раніше було аксіомою для футболу - вболівальники і заповнені стадіони. Так само і наша збірна дала нам цілий спектр емоцій, але протягом того часу, коли вона перебувала на цьому Євро, вони були різними.

Розпач

За три матчі в своїй групі Україна спромоглася набрати лише 3 очки і, напревеликий жаль, показати невпевнену, а моментами и зовсім кепську гру:

Нідерланди - Україна: пристойні останні 20 хвилин матчу, за які відіграли 2 м’ячі, але в кінці пропустили третій і програли.

Україна - Північна Македонія: класна гра у першому таймі, що переросла у два забиті м’ячі, і діаметрально-протилежний другий тайм по грі, де могли як забивати третій, так і взагалі втратити 3 очки

Україна - Австрія: повністю, за усіма ознаками, провальна і програшна гра, без бажання, без віри у свої сили, абсолютна безпорадність.

Як висновок: 3 місце в групі, і загалом, пристойні 65-70 хвилин гри на Євро з 270-ти. Безперечно, після такого результату і рівня гри, наша збірна потрапила під цілком заслужений шквал критики, і більшість вболівальників вже навіть і забули, що у нас ще є шанс залишитися і вийти до 1/8 фіналу завдяки потраплянню до списку 4 найкращих команд, яки посіли 3 місце у своїх групах. Більшість у таке не вірила, але....

Надія

23 червня, матч Швеція - Польща, 3:2, і завдяки цьому результату наша збірна вперше в своїй історії виходить до 1/8 фіналу Євро. Особисто я цьому співпадінню/фарту був неймовірно здивований, бо, на жаль, футбол=фарт=Україна(стосується не лише нашої збірної, але і наших клубів у єврокубках) ці три слова дуже рідко можна було писати через знак “дорівнює“. Той самий матч з Казахстаном на відборі до ЧМ-2022, велика кількість моментів - 1:1 вдома з командою-аутсайдером групи, а також, на все життя запам’ятав матч з Іспанією у 2015 році, відбитий пенальті П’ятовим після удару Фабрегаса і бенефіс Де Хеа, який тягнув усе можливе і неможливе. І це лише ті матчі, що одразу спали на думку.

А тут сталося те, у що більшість не вірила, та ще й за підсумком цього матчу ми потрапили на тих, за чиєї допомоги і сталася ця подія - на Швецію.

Після цього розуміли і гравці, і тренерський штаб, і всі вболівальники: якщо не за рахунок гри, то за рахунок бажання потрібно, мало того, що показати достойну гру, але й потрібно виходити і грати на перемогу. І в якийсь момент всі забули, що це команда, яка щойно, після завершення матчу з поляками, зайняла перше місце у групі з Іспанією, Польщею і Словаччиною. Всі про це забули, бо розуміли, хто би тут нам не потрапив, але гру без бажання і без результату вболівальники не пробачать.

І в цьому матчі, проти Швеції, було все. Емоції, коли наші забили перший м’яч після чудової передачі Ярмоленка, емоції, коли перед перервою пропустили(ще й з рикошетом від футболіста м’яч влетів). Дві штанги, що нас врятували від пропущеного голу, штанга біля воріт шведів, ефектні сейви Бущана, швидка гра обох команд "атака на атаку", червона картка Даніельсону, яку заробив Беседін ціною травми(здоров’я, Артеме), емоційний спіч Шевченка перед другим екстра-таймом про те, "що нам потрібно забивати, я не хочу серії пенальті", ну і кульмінацією цього матчу став гол Довбика на 121 хвилині. Після таких матчів, результату і такого спектру емоцій, з’являється надія на те що “а можливо, мінімум, вихід до півфіналу Євро це вже і не нездійсненна мрія?“....

Англія

Але матч проти збірної Англії показав нам ту реальну(не дуже втішну) картину, яка є зараз, і яку озвучив Шевченко після матчу:“Є різниця в класі, ми намагалися нав’язати свою гру, але ця гора( у вигляді збірної Англії) залишилася для нас не підступною. Мабуть, нам ще зарано грати на такому високому рівні“. І це, можливо, гірка, але правда.

У нас і так перед Євро вистачало проблем: у багатьох лідерів збірної, що здобули путівку на Євро, спад ігрової форми(деякі навіть взагалі не поїхали на турнір). І не будемо забувати, що велика частина наших збірників грає в УПЛ - чемпіонаті, який навіть не входить до топ-10 чемпіонатів Європи, це також показник. Не може футболіст, що має лише 4-5 матчів (а іноді 6-8) за рік з командами топ-рівня, а іншу частину сезону проти Колоса, Руху, Львова, Олександрії(при всій повазі до цих клубів), легко обігрувати футболістів, які грають у топ-клубах світу і мають матчі високого рівня кожен тиждень. Ми і так непогано виглядали проти англійців(впів сили грали “леви“ чи ні, це вже інше питання, яке нас не дуже і цікавить). Але поки що 1/4 - це наш максимум.

—————

«Ми пройшли далі, ніж Португалія і Франція». Це сказав Ярмоленко, і це важливі слова. 10 днів тому ми вже думали, що наш шлях закінчиться ще на груповому раунді, а зараз ми залишаємо Євро в ранзі команди, що потрапила у 8-ку найкращих на континенті. Потрібно ось чому тішитися. Хто зіграв добре, а хто погано, вже будуть аналізувати після повернення додому, а зараз є дійсно за що сказати нашим футболістам «Молодці», вони на це заслужили.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты