Tribuna/Футбол/Блоги/Volia/Куражна «Аталанта», крах «Боруссії» та залізна воля «Мідтьюлланна» – найдрайвовіші матчі в єврокубках цього тижня, які ви могли пропустити

Куражна «Аталанта», крах «Боруссії» та залізна воля «Мідтьюлланна» – найдрайвовіші матчі в єврокубках цього тижня, які ви могли пропустити

Блог — Volia
26 ноября 2021, 20:30
3
Куражна «Аталанта», крах «Боруссії» та залізна воля «Мідтьюлланна» – найдрайвовіші матчі в єврокубках цього тижня, які ви могли пропустити

Часто під час єврокубків не вистачає сил та можливостей, щоб дивитися декілька матчів одночасно – доводиться обирати головне для себе протистояння, а про інші вже дізнаватися з новин. Особливо, якщо грають українські клуби, які завжди залишаються для нас пріоритетом.  

Tribuna.com в спецпроекті з Volia пропонує вам нову вибірку з крутих матчів тижня, які ви або могли пропустити, або про які неможливо не згадати знову. Всі ці зустрічі можна передивитися в повному обсязі, якщо ви підключите пакет «Спортивний» на Volia TV (199 грн/30 днів) та скористаєтесь послугою «Архів». 

«Янг Бойз» – «Аталанта» 3:3

Бергамаски підтримують реноме команди-видовища, за що ми їх і любимо. Втретє поспіль матч за їхньої участі потрапляє в нашу підбірку, бо втретє поспіль це поєдинок з інтригою до кінця, купою голів та гостроти.

Ситуація в групі зумовлювала принциповість зустрічі. Перемога дозволила б «Аталанті» обійти в таблиці «Вільярреал» і вийти на другу сходинку перед вирішальним очним поєдинком в останньому турі. «Янг Бойз» вона була потрібна, щоб залишити останнє місце, опустивши туди якраз бергамасків, і залишити шанси на плей-офф ЛЧ.

В результаті нічия, але яка! Половину голів зустрічі команди забили після 80-ї хвилини. На той час гості вели 2:1, але за якісь чотири хвилини господарі перевернули все з ніг на голову. За дві хвилини до кінця основного часу саме команда Девіда Вагнера вела в рахунку, аж поки Гасперіні не випустив Муріеля, а той першим же ударом (зі штрафного) знову встановив паритет і остаточний рахунок 3:3. Хоча на цьому гострота все одно не закінчилась.

При цьому на такий великий рахунок команди не награли зовсім. У «Янг Бойз» xG – 0.7, а у «Аталанти» – 1.24. Хоча ударів було багацько з обох боків (29), як і ударів у площину (12).

Приклався до таких показників і Руслан Маліновський, який найбільше запам’ятався ударом зі штрафного з-за меж карного господарів, як він любить. Голкіпер впорався. Але ніщо в цьому матчі не зрівняється з голом Хефті, який встановив рахунок 3:2 на користь швейцарців. Дальній удар після зміщення в центр перед штрафним – чистий скрімер і претендент на статус найкращого в турі.

«Це був чудовий футбол. Ми проявили себе з найкращого боку і могли перемогти. Ми дійсно показали хороший футбол», – захоплювався після матчу Вагнер. А от Гасперіні, попри врятовану нічию, був швидше незадоволений: «До останнього матчу ми підійдемо в ситуацію, коли на кону буде все. В дуелі з «Вільяреалом» вирішиться все».

«Бешикташ» – «Аякс» 1:2

В Стамбул «Аякс» прилетів уже в статусі учасника плей-офф ЛЧ, що дозволило Еріку тен Хагу розбавити стартовий склад. Наприклад, залишити на лавці найкращого бомбардира команди в турнірі Себастьяна Аллера.

«Бешикташу» було важливо перемагати, щоб залишати шанси на боротьбу за третє місце безвідносно до результату матчу «Спортінг» – «Боруссія» Д. Та й взагалі орлам пасувало здобути бодай якісь очки, аби позбутись статусу досі єдиної команди в цьому розіграші групового етапу ЛЧ без балів узагалі.

Це при тому, що група С – без грандів, якщо такими не вважати «Аякс» та «Боруссію», звісно. І при тому, що в складі «Бешикташа» не бракує кваліфікованих гравців з потрібним досвідом – Батшуайї, П’яніч, і навіть екс-УПЛівці Віда і Тейшейра.

Але в результаті однаково перемога «Аякса». Цього разу вольова. Гості дозволили собі програти перший тайм 0:1, а далі тренери амстердамців випустили Аллера і той продовжив звичне шоу – дубль за 15 хвилин плюс гол в кінці зустрічі, який не зарахували.

Ви ще пам’ятаєте, що це, взагалі-то дебютний сезон Себастьяна в ЛЧ? А він уже забив дев’ять м’ячів на турнірі та став першим в історії гравцем, якому вдалось ці дев’ять м’ячів покласти в дебютних п’ятьох поєдинках в Лізі чемпіонів.

П’ята перемога – рекорд й «Аякса», загалом, який так жваво не починав групу 26 років. Тоді, в сезоні 1995/96 команда Луї ван Гала дійшла до фіналу, між іншим.

«Спортінг» – «Боруссія» Д 3:1

Квартет С – вкрай веселий. Не такий веселий як група G, звісно, де перед останнім туром всі команди мають шанси на плей-офф ЛЧ. Але його фішка – тут зібрались команди, які вирішили пограти у відкритий футбол. Комусь, як от «Бешикташу», це вилазить боком, але загалом поєдинки тут видовищні.

Не далеко втекла від «Бешикташу» і дортмундська «Боруссія». На відміну від чемпіонату, де їй поки вдається нав’язувати боротьбу «Баварії», в Лізі чемпіонів команда завчасно позбулась шансів на плей-офф ЛЧ, який востаннє пропускала чотири роки тому. Невже команда настільки втратила в якості без травмованого Холанда?

Після перших двох турів ніщо не віщувало біди. Дві перемоги в іграх з «Бешикташем» та «Спортингом» і спільне лідерство у групі з «Аяксом». А далі… А далі трьох турів вистачило дортмундцям, щоб розбазарити цю перевагу. І остання зустріч в Лісабоні посприяла цьому найболючіше.

Навіть після двох поспіль невдач в спарці з аяксидами все ще було в руках і ногах команди Марко Розе, їй було навіть достатньо не програти в Португалії, щоб вберегти друге місце. Це важливий нюанс, адже, окрім Холанда, команда через травми втратила ще кількох гравців основи. Але дортмундці цим положенням не скористатись, програвши лобовий матч.

Зустріч на «Жозе Алваладе» вийшла гостросюжетною – з нереалізованими пенальті, провокаціями і червоними картками, вісьмома жовтими, розмаїттям небезпечних ударів біля обох воріт і переможним дублем від в підсумку Гравця туру Педру Гонсалвеша.

Програючи 0:3, «Боруссія» спромоглася лише на один гол в доданий час, який нічим команді не допоміг. «Для клубу це серйозний удар. Жахлива поразка, адже нашим завданням було виступати в наступному році в усіх трьох турнірах», – сказав після гри Розе. Що ж, тепер у дортмундців весною буде Ліга Європи.

«Челсі» – «Ювентус» – 4:0

Звісно, мало інтриги в поєдинку, якщо в ньому грають в одні ворота. Але перфоманс «Челсі» вдома проти «Ювентуса» все одно вразив. Це була чи не перша гра лондонців у сезоні, в якій вони дійсно мали вигляд чемпіона Європи. Особливо на фоні поразки від туринців у першій зустрічі.

Тобто, сині все одно крокують по сезону впевнено, лідируючи в АПЛ. Та у вівторок «Стемфорд Брідж» побачив, як їхня команда методично знищує італійського гранда, наче той – якийсь «Норвіч». Команда Тухеля перед грою поступалась підопічним Аллегрі в таблиці, але гра наочно продемонструвала, хто у квартеті найсильніший.

«Челсі» дозволив «Ювентусу» лише двічі пробити у площину воріт Менді. Лише двічі туринцям дали пробити з меж карного лондонців. Один з цих ударів міг дійсно закінчитись голом, але парашут Морати за спину голкіперу майже з лінії воріт вибив Сілва. Все, більше такої гостроти біля воріт господарів не було.

На протилежному боці Щенсни отримав понад 20 ударів, вісім з них – у площину. Як бачимо, ще половина з них закінчилась голами. При цьому більшість ударів хлопці Тухеля завдали саме з меж штрафного гостей. Тут на захист «Ювентуса» варто вказати, що в обороні команда грала без травмованого К’єліні.

На радість фанатів «Челсі», три з чотирьох м’ячів забили клубні вихованці – Чалоба, Гадсон-Одой та Джеймс, який і став Гравцем матчу. Топ-виступ чинного володаря трофею Ліги чемпіонів, завдяки якому той оформив вихід у плей-офф. «Вони – найкращі в Європі, ми не змогли з ними конкурувати. На жаль, сьогодні ми побачили різницю між двома командами. Можна програти, але саме такі поразки мені важок прийняти», – вичерпні слова Щенсни після гри.

«Мідтьюлланн» – «Брага» 3:2

В Лізі Європи та Лізі конференцій вчора відбулось чимало драматичних та видовищних поєдинків. Наприклад, «Лестер» вдома з «Легією» видали бомбезний перший тайм з чотирма голами, нереалізованим пенальті та м’ячем від Меддісона, що претендує на титул найкращого в турі.

Або поєдинок ЛК, в якому словенська «Мура» зненацька обіграла вдома «Тоттенгем», здобувши першу в історії перемогу на груповому етапі єврокубка. Все завдяки голу на четвертій доданій до матчу хвилині.

Іскристо поборолись «Ренн» та «Вітесс» (3:3), «Байєр» та «Селтік» (3:2), «Галатасарай» з «Марселем» (4:2). При чому в останніх двох матчах лузери в результаті втратили ше й останні шанси на євровесну. Але наш герой цього тижня – данський «Мідтьюлланн» та його вольова перемога над португальською «Брагою».

Це був вирішальний матч для данців. Без перемоги команда ризикувала втратити останні шасни на вихід в плей-офф. На гру команда вийшла суперзарядженою, і вже на другій хвилині Ерік Святченко – данець українського походження – вивів свою команду вперед.

І цю волю до перемоги «Мідтьюлланн» в овердраматичному стилі продемонструвала ще двічі. Коли перед свистком на перерву «Брага» зрівняла, могло здатись, що фаворит та лідер квартету в другому таймі дотисне. Але сталось навпаки – одразу по перерві господарі забили ще раз.

Все йшло до бажаної перемоги данців, але на 85-й португальці знову зрівняли. І зробили це ефектно – крутий удар Галено навіть претендує на Гол туру. Здавалось, що на третій раз «Мідтьюлланну» вже не вдасться довести жагу до перемоги, але їм вдалось.

Реалізований пенальті на третій доданій, і перед останнім туром «Мідтьюлланн» відстає від другої «Браги» на один бал і в заключній зустрічі зіграє проти аутсайдера квартету «Лудогорця». Данський футбол на підйомі.

***

Volia є однією з двох українських онлайн-платформ, на якій доступні канали MEGOGO Футбол, що транслюють матчі Ліги чемпіонів та інших єврокубків. Також на платформі Volia TV доступні трансляції чемпіонатів Англії, Іспанії, Німеччини, Франції, Бразилії, Бельгії і Шотландії. 

Все це для передплатників Volia TV об’єднано в пакет «Спортивний». Тут ви зможете знайти ексклюзив з єврокубків на каналах MEGOGO Футбол та матчі не тільки в наживо, але і в зручному архіві. У пакет входять також 11 спортивних ТВ каналів на яких ви зможете побачити трансляції НХЛ, НБА, UFC, Формули 1 , великого тенісу, екстремальних видів спорту тощо. І все це на трьох екранах одночасно, із будь-якої точки України.

Базова вартість пакета – 199 грн/30 днів, однак підписку можна оформити одразу на рік, заощадивши майже 600 грн.

Фото: Claudio De Capitani/Keystone Press Agency, Eibner-Pressefoto/Roger Buerke v

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты