Tribuna/Футбол/Блоги/Volia/Геній Роналду, знову потужний «Аякс», гольовий дебют Конте – найдрайвовіші матчі в єврокубках цього тижня, які ви могли пропустити

Геній Роналду, знову потужний «Аякс», гольовий дебют Конте – найдрайвовіші матчі в єврокубках цього тижня, які ви могли пропустити

Видовищна вибірка.

Блог — Volia
5 ноября 2021, 18:37
9
Геній Роналду, знову потужний «Аякс», гольовий дебют Конте – найдрайвовіші матчі в єврокубках цього тижня, які ви могли пропустити

Часто під час єврокубків не вистачає сил та можливостей, щоб дивитися декілька матчів одночасно – доводиться обирати головне для себе протистояння, а про інші вже дізнаватися з новин. Особливо, якщо грають українські клуби, які завжди залишаються для нас пріоритетом.  

Тому Tribuna.com в спецпроекті з Volia пропонує вам нову вибірку з крутих матчів тижня, які ви або могли пропустити, або про які неможливо не згадати знову. Всі ці зустрічі можна передивитися в повному обсязі, якщо ви підключите пакет «Спортивний» на Volia TV (199 грн/30 днів) та скористаєтесь послугою «Архів». 

«Аталанта» – «Манчестер Юнайтед» – 2:2

Два тижні тому поєдинок цих команд увійшов у підбірку завдяки видовищному камбеку манкуніанців – на своєму полі ті програвали бергамаскам по ходу зустрічі 0:2, але знайшли в собі сили повністю перевернути ситуацію та вирвати перемогу 3:2. Героєм зустрічі став автор переможного м’яча Кріштіану Роналду.

Цього разу в зустрічі «Аталанти» та «Манчестер Юнайтед» сталось майже те саме. Знову камбек команди Сульшера, знову вирішальний для неї гол в кінці зустрічі, знову його автором став зірковий португалець. Лише в доданий до другого тайму час Роналду врятував гостей від поразки, забивши ефектний більярдний гол і встановивши рахунок 2:2.

Після попередньої зустрічі вся увага була прикута до португальця, хоча камбек став справою всієї команди. Цього разу фурор навколо нього заслужений – Кріштіану буквально витягнув цей матч для червоних дияволів майже власноруч.

Круто зіграв ресівера дальніх передач, допомагаючи своїй команді долати важкопрохідний пресинг «Аталанти». Сам класно віддавав паси на загострення, за показником чого став одним з найкращих в матчі, хоча є насамперед нападником. Допомагав у оборонних діях, вчасно вмикаючи і очолюючи пресинг. Забив два голи, хоча суперник щільно обмежив прохідність Роналду у свій штрафний.

Навіть таймінг голів Кріштіану промовистий – двічі забив у доданий до таймів час. Перший гол (до речі, претендент на найкращий в турі) не дав його команді піти на перерву, поступаючись в рахунку, втративши ще й через травму основного центрбека Варана. Ну а другий врятував від поразки загалом. Не дарма, зовсім не дарма, Роналду напередодні цієї зустрічі другий місяць поспіль визнали найкращим гравцем «Юнайтед».

Португалець в цій ЛЧ забиває в кожному матчі. Тобто, з туру в тур оновлює свій рекорд найкращого бомбардира турніру – тепер у нього 139 голів у турнірі. Тільки вдумайтесь у це число – Роналду за «МЮ» в цілому забив менше (127), ніж в Лізі чемпіонів, нехай і частина цих м’ячів збігається.

Загалом Кріштіану вже втретє врятував «Манчестер Юнайтед» в цій ЛЧ – цього разу, в першій грі з «Аталантою», а також в матчі 2-го туру з «Вільярреалом» приніс перемогу на 95-й хвилині.

«Після гри я поговорив із Роналду. Це неймовірний гравець, хтось навіть називає це проблемою – таку проблему було б приємно мати. Я йому сказав: «Знаєш як кажуть в Італії? Йди до біса!». Він майже не б’є невлучно», – захоплювався португальцем тренер «Аталанти» Джан П’єро Гасперіні, забувши – Роналду грав тут в Серії А. А вперше повернувшись на Апенніни, одразу ж показав, що вони втратили минулого літа. 

«Лейпціг» – «ПСЖ» – 2:2

Дивлячись на ефектну гру «Лейпціга» в спарці з парижанами, не розумієш, як ця брава команда посідає останнє місце в групі, ще й після цього туру втратила шанси на вихід в плей-офф ЛЧ. Двічі німецька команда дала видовищний бій грошовитому «ПСЖ», але вичавила з цих двобоїв лише один бал.

З іншого боку все закономірно. Підопічні Джессі Марша зіграли у відкритий футбол з сильнішим клубом і в перестрілці просто настріляли менше. Так було в першій зустрічі, коли бики вели 2:1, але не встояли під натиском Мессі і компанії, пропустивши двічі в другому таймі. Так сталось і цього разу – «Лейпціг» швидко вийшов уперед в рахунку, міг тут же подвоїти перевагу, але змарнував пенальті, у відповідь пропустив двічі і лише в кінці зустрічі вирвав нічию.

В обох зустрічах показник xG у німецької команди був вище 2. Але і в парижан він в обох випадках становив понад 3. В будь-якому випадку атакувальна філософія биків зіграла на руку нейтральному глядачу, який зміг насолодитись результативним протистоянням з великою кількістю гостроти та красивими голами.

За два матчі команди настріляли 15 стопроцентних моментів, з яких реалізували більш ніж половину. В купі з коливаннями рахунку то в один бік, то в інший це дало прекрасне видовище та інтригу.

«Інколи треба визнати, що твій суперник щось та й заслужив. Це сильна команда. Ми створили достатньо моментів, щоб виграти, але результат справедливий загалом», – поділився після гри тренер парижан Маурісіо Почеттіно.

Останній акцент, який підтверджує, що на такі слова «Лейпціг» заслужив. Хоча б крутістю та незворушністю свого хавбека Домініка Собослаї, чий гол з пенальті й приніс німцям нічию. «Перед тим, як я підійшов до точки, Неймар запитав у мене, чи я заб’ю. Я відповів, що так.

Тоді він перепитав: «Ти впевнений?». На що я відповів, що ніколи не промахуюсь». Раунд.

«Вольфсбург» – «Зальцбург» – 2:1

До футбольних проектів холдингу «Ред Бул» і цілей, які вони через них переслідують, можна ставитись по-різному. Але чим вся ця витівка точно приваблює, так це заточеністю на яскравий футбол. Це стосується як «Лейпціга», так і його молодшого брата з Австрії – «Зальцбурга». Колишня команда Джессі Марша також добряче потягалась у своїй спарці з «Вольфсбургом».

На відміну від першої зустрічі, цей поєдинок бики програли. Але знову був відкритий футбол, різномаїття гольових моментів біля обох воріт та красиві голи. Взяти хоча б єдиний гол гостей, удар Вебера зі штрафного – ракетний постріл з великої відстані. Не може не подобатись. Чи переможний м’яч Нмеча, переможець номінації Гол тижня в ЛЧ – потужний удар в ближні дев’ять, без шансів для воротаря.

Ситуацію на полі підкріплювала ситуація в групі. Квартет G – офіційно найнепередбачуваніший в цій ЛЧ. В ньому немає чіткого фаворита, а команда, яка найкраще підходить на цю вакантну роль, посідає зараз останнє місце. «Севілья» після поразки «Ліллю» продовжує безвиграшну серію в турнірі, тоді як ця поразка «Зальцбурга» стала першою для австрійців у розіграші групового раунду. Хоча перемога в цій грі могла гарантувати бикам вихід в плей-офф.

От і виходить, що після чотирьох турів тут кожен колектив претендує на перемогу в групі. Поки лідирує якраз «Зальцбург».

«Боруссія» Д – «Аякс» – 1:3

«Аякс» повертається гучно. На третій сезон після тієї нашумілої кампанії, коли нідерландці сенсаційно дійшли до півфіналу ЛЧ, команда Еріка тен Хаґа знову на коні. Знову – це означає, що вона є одним з чотирьох колективів на груповому етапі, які виграли всі чотири зустрічі в розіграші. А компанія знатна – «Ліверпуль», «Баварія» та «Ювентус».

В першому матчі проти Дортмунда аяксиди без шансів рознесли суперника 4:0. Так, наче грали не проти однієї з найсильніших команд Німеччини. Але це було вдома, а от в гостях все ж довелось давати нову якість гри.

До 72-ї хвилини нідерландці програвали 0:1, хоча грали в більшості (доволі дивне вилучення отримав Матс Хуммельс). Але під кінець гри «Аякс» прорвало, та ще й завдяки якому голу. Тадіч, пожертвувавши найдорожчим, забив переламний гол, після якого хлопці тен Хаґа на піднесенні закотили ще два. Характер!

Після гри настрій у переможців був відповідний, навіть жертводавець Душан дотепно пожартував над своїм голом у соцмережах.

Але є в матчу інший герой, прихований. Тадіч, звісно, своїм голом зарядив команду на камбек, та й Аллер забив переможний м’яч, який став вже сьомим в дебютному для нього сезоні в ЛЧ. Але насправді найбільший вклад в перемогу зробив не серб чи француз, а 21-річний бразильський вінгер Ентоні.

Саме він заробив суперечливу червону для Хуммельса. Саме після його подач гості забили всі три голи. На диво бразилець навіть не потрапив у номінацію на Гравця тижня, хоча без його дій не було би тріумфу «Аякса», завдяки якому команда пробилась в плей-офф ЛЧ за два тури до кінця групового етапу. 

«Тоттенгем» – «Вітесс» – 3:2

Перший матч Конте на чолі шпор припав одразу на виступ у єврокубках, де в цьому сезоні лондонці не вражають. До цього поєдинку команда по разу виграла, програла та зіграла внічию, тому не посідала навіть місце в зоні виходу в наступний раунд. А квартет не назвеш складним – «Вітесс», «Ренн» і «Мура».

Утім зараз в клубі новий сплеск сподівань через прихід Антоніо, які італієць підтвердив уже в дебютній грі. А вона видалась на славу, саме про такі матчі говорять, що в них було усе: красиві та курйозні голи, ефектні комбінації, удари в штанги та перекладини, вилучення з обох сторін, одне з яких стосувалось воротаря. Хіба що нереалізованих вирішальних пенальті бракнуло.

Плюс шалений розвиток матчу. Намірено чи ні, команди не посоромились зіграти у відкритий футбол, внаслідок чого ще в першому таймі сталось п’ять голів. «Тоттенгем» якось дуже легко повів у три м’ячі ще до 30-ї хвилини гри. Але так само якось дуже легко ще до перерви дозволив супернику два голи відквитати. Мабуть, щоб не здавалось, що роботи в Конте не так вже й багато з цими шпорами.

На початку другого тайму положення господарів погіршилось ще й через вилучення Ромеро, чим дуже прагнув скористатись заведений суперник. Але Конте спрямованими на захист замінами встиг трохи заспокоїти гру, в якій обидві команди завдали загалом 28 ударів по воротах, більша частина яких – удари з меж карного майданчика.

Тому весь запал «Вітесса» після корекцій в складі господарів вилився лише в парад жовтих та червоних. Після чемного першого тайму гості заробили чотири попередження та два вилучення, одне з яких – пряме за гру голкіпера нідерландців Маркуса Шуберта рукою за межами штрафного.

Цією перемогою Конте вбив кількох зайців одночасно. Класно стартував на новій посаді, одразу покращив становище команди в єврокубках, зарядив її емоційно після понурого старту сезону і також передав привіт своїй колишній з Англії, з якою він сварливо розійшовся кілька років тому. Саме «Тоттенгем» є найпринциповішим суперником «Челсі» в Англії, а «Вітесс» – це якраз фарм-клуб синіх. Так і вийшов видовищний матч з кількома смачними підтекстами.

***

Volia є однією з двох українських онлайн-платформ, на якій доступні канали MEGOGO Футбол, що транслюють матчі Ліги чемпіонів та інших єврокубків. Також на платформі Volia TV доступні трансляції чемпіонатів Англії, Іспанії, Німеччини, Франції, Бразилії, Бельгії і Шотландії. 

Все це для передплатників Volia TV об’єднано в пакет «Спортивний». Тут ви зможете знайти ексклюзив з єврокубків на каналах MEGOGO Футбол та матчі не тільки в наживо, але і в зручному архіві. У пакет входять також 11 спортивних ТВ каналів на яких ви зможете побачити трансляції НХЛ, НБА, UFC, Формули 1 , великого тенісу, екстремальних видів спорту тощо. І все це на трьох екранах одночасно, із будь-якої точки України.

Базова вартість пакета – 199 грн/30 днів, однак підписку можна оформити одразу на рік, заощадивши майже 600 грн.

Фото: REUTERS/Alberto Lingria TPX IMAGES OF THE DAY

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты